banner564

Siyaset bunu konuşuyor

Haftaya krizle başladık ve neredeyse haftayı kriz ile tamamlamak üzereyiz. Dünyanın 3'üncü büyük turizm yatırımcısını ülkeye getirdi diye KKTC'nin Turizm Bakanı görevden alınıyor diye dün onlarca kişi sırf Turizm Bakanı görevden alınmasın diye önce UBP’nin eski genel merkezine sonra Başbakanlığa oradan da yeni genel merkeze koşturdu. 
Tarihe geçecek olaylara şahitlik ediyoruz…
UBP’de özel uçakla Ada’ya gelen yatırımcıların faturası Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’e kesilmek isteniyor. Oysa Üstel konuyu Bakanlar Kurulu’nun gündemine getirmiş ve Bakanlar Kurulu’nun onayı ile ilgili şirket davet edilmişti. 
Maliye Bakanı, gümrükçülerin özel uçağa bakmamasını “bizim haberimiz yok” diyerek savmaya çalışsa da Ercan’da 7-24 görev yapan Gümrük muhafaza memurların ne iş yaptığını kimse sorgulamadı. “Gelenlerden haberim yok” diyen Ulaştırma Bakanı “ben uçakları indirir kaldırım, gerisi beni ilgilendirmez” açıklaması en az Maliye Bakanının açıklaması kadar saçma. 
Gelenlerin muhaceret işlemleri, hangi kapıdan girip çıkacakları İçişleri Bakanlığınca, PCR testi ve karantina koşulları Sağlık Bakanlığınca yapılması gereken işlerdi. 
Kısacası bu iş sadece bir bakanın boynuna asılacak kadar basit değil. Eğer kabinede bir suçlu aranıyorsa en az 4 bakanın daha bu işten ötürü deyim yerinde ise kellesinin gitmesi gerekmez mi? 
Üstelik tüm bu tartışmalar Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ramak kala yaşanıyor olması UBP için hiç ama hiç hoş değil. Tam da “dere geçilirken at değiştirilmez” sözü bu durum için söylenmiş gibi. 

Özgürgün geri mi geliyor?
Dün siyasi kulisleri hareketlendiren bir başka konu ise halen yurt dışında olan UBP Eski Genel Başkanı ve Lefkoşa UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün yurda geri geleceği ve aktif siyasete geri döneceği konusu.
Dün bu konuda hayli önemli iddialar ve söylentiler ortaya atıldı. Hatta DP’nin eski genel Başkanı Serdar Denktaş’ın da telefonla Özgürgün ile görüştüğü ve yurda dönmesi konusunda kendisine teklif yaptığı bile iddia edildi.
Bu konuya dair bir başka önemli iddia ise Özgürgün’ün birkaç gün içinde yurda döneceği ve Ercan Havalimanı’nda büyük bir karşılama organize edilip, Lefkoşa’ya da büyük bir araç konvoyu ile gireceği şeklindeydi. 
Özgürgün’e yakınlığı ile bilinen bazı isimlerin bin araçlık bir konvoydan bahsettikleri ve bu konuda WhatsApp üzerinde bir grup kurulduğu da bize gelen bilgiler arasında. 

Testi kim yapacak?
Hükümetimiz, 1 Temmuz için uçuşların yeniden başlamasını öngörüyor ve bu konuda çalışmalarını da devam ettiriyor. Ancak sürecin nasıl olacağına dair henüz kafalardaki soru işaretleri giderilmiş değil.
Şöyle ki;
1 Temmuz itibarıyla KKTC’ye gelişlerin nasıl olacağı açıklandı ama KKTC'de yaşayan ve çalışan insanların gerek günübirlik iş için gidiş gelişleri ve/veya 3-5 günlük gidiş gelişlerine bir açıklık getirilmedi. İş için günübirlik gitmesi gereken kişi işleri arasında PCR testini nasıl yaptıracak mesela, burada mı yaptırıp gidecek? Ya da orada mı yaptırıp geri gelecek?
KKTC’de Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de de Sağlık Bakanlığı yapıyor testleri, biz İstanbul veya başka yerde bu testleri nasıl yapacağız? Test yapılmasının ön şartı, hastalığa dair bulguların olması gerekiyor. 
Özelde de test yapılmadığı için bu işlerin nasıl olacağı hala daha belirsiz bir şekilde öylece bekliyor.  


MESAJLAR
Gökhan ASLAN: 20 Haziran Cumartesi günü Maça Kızı Nargile Atölyesi ve hediyelik eşya mağazası Lefkoşa Dereboyu’nda açılıyormuş. Böylesine zor bir dönemde dükkân açmak cesaret ister, tebrikler. 

Dr. Sibel SİBER: Valla öyle bir dönemde istifa ettiniz ki bu istifa kararı pek de gündemde önce çıkamadı. Keşke bir gün daha bekleyip bu kararınızı öyle açıklasaydınız. 

Mustafa AKINCI: Geçen gün size Fenerbahçe forması hediye edildi ama bir gün sonra Fener yenildi. Neyse bu kadar işler iyi giderken arada sırada böyle sonuçlar da sizin için sürpriz olmasın. 

Kartal HARMAN: Bir Doğu Perinçek’in birde sizin şu komplo teorilerinizin hastasıyız. Yani adamı 4 kattan aşağı indirmek yerine kumar makinasını 4. kata çıkartmak müthiş bir fikir. İyide bu makine kola makinası değil ki? Kabloları da uzatmışlar mı yukarı? 

Dr. Suat GÜNSEL: Girne Kapısına yapacağınız müze için geçen gün bizzat bölgeye gidip yerinde incelemelerde bulunmuşsunuz. Ve sadece müzenin içine değil, Girne Caddesine de bazı önemli eserler koyacakmışsınız. Bölge esnafı heyecanla bekliyor yeni müzeyi. 

Hakan FELLAHOĞLU: Vakıflar İdaresinde pek çok kişinin işine el atmanız ve sorunlarını çözmeniz hem parti içinde hem de idare içerisinde memnuniyet yaratmaya devam ediyor. Çok sayıda teşekkür mesajı alıyoruz sizin için. 

Ahmet SOYALAN: Polis Genel Müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Çok zor bir dönemde önemli bir makama getirildiniz ve pek çok önemli konu şimdi önünüzde olacak. Allah kolaylıklar nasip etsin. 

Hüseyin YEŞİLDAĞLI: Eh artık emekli olduğunuza göre artık kendinize ve dostlarınıza bol bol vakit ayırabilirsiniz. Ha birde şu görevde olduğunuz için konuşamadığınız bazı konuları da konuşabileceğiniz bir dönem başlıyor sizin için. 

Eral OSMANLAR: Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi olarak yeni kampüs alanının içerisine yerleşmişsiniz. Artık şimdi gözler YÖK’te olacak ve bir an önce kitapçıktaki yerinizi almanızı bekliyoruz. 

İsmail ARTER: Gazimağusa'da bulunan Othello Kalesi'ne adını veren ünlü tragedyanın yazarı Shakespeare'in büstü çalınmış. Valla eskisini bulana kadar yenisi için bence kolları bir an önce sıvayın. 

Reşat AKAR: Deniz sezonunu sonunda açmışsınız. Aman bu aralar Akdeniz’de tuhaf şeyler oluyor, yüzerken denizanalarına dikkat edin. Geçen haftalarda pek çok kişiye sıkıntı yaratmış bu analar… 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: TFF Başkanı Nihat Özdemir Fenerbahçe üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Siz bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Sadece istifası yeterli midir? 

Mesut GENÇ: Yani 23 yıl sonra Fenerbahçe’yi yendiniz de ne oldu? O Yakup’a yapılanları bir bir not ettik. Ve unutmayın ki Yakup yalnız değildir. Dernek olarak gereğini en kısa sürede yapacağımızdan hiçbir şüpheniz olmasın. 

Selin CANDEMİR: UBP Genel Sekreteri Yardımcılığı görevinden istifa ettiğinizi öğrendik. Böylesine kritik bir dönemde gelen bu istifa için çok şey söyleyebiliriz ama karar sizin, bize de hayırlı olsun demek düşer.

YORUM EKLE

banner608

banner474