banner564

Siyaset dibe vurdu vuruyor

Seçimlere artık iki hafta kadar bir süre kaldı. Sürenin bu kadar kısa kalmasına karşın henüz sokakta o heyecan yok. Partiler sokak sokak köy köy dolaşıyor ama gittikleri hiçbir yerde coşkulu bir kalabalık bulamıyor.
Açıkçası sokakta heyecanın olmaması siyasetin gidişatı bakımdan uzmanlar tarafından uzun uzadıya ele alınması gereken bir konu. Neden halk bu kadar duyarsız? Neden vatandaş mühür yerine karma oya yöneliyor?
Bu konuları 7 Ocak’tan sonra konuşacağımız kesin gibi. Zira 7 Ocak sonrası oluşacak tablo böyle bir sorunu da ortaya koyuyor. Daha seçim sonuçları belli olmadan “koalisyon kurmayacağım” diyen parti başkanları 7 Ocak sonrası ortaya çıkacak tablo içerisinde bir koalisyonun zorunlu olması halinde bal gibi de koalisyon kuracaklar. 
“Parti kurmayacağım” deyip kuran, koalisyon yapmayacağım deyip yapanları da görürsek hiç şaşmayacağız. Ama esas olan burada siyasetin bu tür söylemlerle de kan kaybetmeye devam etmesi. Zaten insanların siyasetten soğuması için onca neden ortada duruyorken birde bu türden açıklamalar ile vatandaşın gözünde siyaset kurumu daha da yara alıyor.

Gazimağusa’da neler oluyor?
Parlamentoya 7 Ocak’ta 13 vekil göndermeye hazırlanan Gazimağusa’da tablo belli olmak üzere. Dün gün boyunca Gazimağusa’nın önde gelen isimleri ile istişare ettik. 
Gazimağusa’da partiye verilen oylardan ziyade “kızgınları” ve “küskünlerin” vereceği oylar bu ilçedeki vekil sayılarını etkileyecek gibi gözüküyor.  Öyle ki son seçimlerde Gazimağusa’da CTP birinci parti olarak çıkmıştı.
Şimdi CTP’nin bu seçimlerde ne kadar oy alacağını CTP’nin ne adayları ne plan programı nede manifestosu etkiliyor. Gazimğusa’da CTP’ye küsen, kırılanların durumu çok ama çok etkileyecek gibi gözüküyor.
Benzer bir durum UBP içinde geçerli. UBP’de parti içi hesaplaşmalar bu ilçede çıkarılacak milletvekili sayısını etkileyecek oranlarda bize gelen haberlere göre.
Gazimağusa’da şöyle bir tablo ortaya çıkıyor 7 Nisan akşamı için;
BİRİNİCİSİ: UBP: 4, CTP: 3, HP:2, TDP:1, DP:2, YDP:1  
İKİNCİSİ: UBP:3, CTP:3, HP:3 TDP:2, DP:2
Şimdilik Gazimağusa’da bu iki senaryo konuşuluyor. Ancak dediğimiz gibi Gazimağusa’da partilerin performanslarından ziyade küskünler, parti içi çekişmeler, partilerin ne kadar milletvekili çıkaracağını etkileyecek. 

Seçim loto
Yayınlayacağımızı söylediğimiz seçim tahminlerimize bugün de devam ediyoruz. Sizde facebook’tan ve sayfanın altında gördüğünüz sosyal paylaşım adreslerinden bize seçim tahminlerinizi gönderebilir sizin. 
Bugün Lefkoşa’dan A.B’nin tahmini var köşemizde. 
UBP : 15 vekil 
CTP : 12 vekil
HP :   13 vekil 
TDP : 7 vekil 
DP : 0 
YDP : 0
TKP : 0
MDP : 0
 4 parti barajı geçecek. CTP ve HP hükümeti kuracak.

MESAJLAR
Tufan ERHÜRMAN: Tarım ile ilgili olan reklamda Rum Plakalı traktörde verdiğiniz mesaj dün sosyal medyanın en çok konuştuğu konuların başında geldi. Seçim ekibi daha dikkatli olmalı bu konularda değil mi? 
Kudret ÖZERSAY: Dün Diyalog TV’de katıldığınız ilk 100 gün programında diğer partilerin temsilcileri sizi epey zorladı ama verdiğiniz cevaplar ile programı başarılı bir şekilde tamamladınız. 
Serdar DENKTAŞ: DP olarak yeni bir anket yaptırmışsınız. Bu ankette de partinizin oyları yükselişteymiş. Acaba bu anketi kamuoyu ile paylaşacak mısınız? 
Cemal ÖZYİĞİT: İmam Hatip Lisesi konusundaki çıkış konusunda bazı kesimler ciddi rahatsız. Seçim öncesi yapılan açıklamalara iyi tartmak gerekiyor demi? Neyse son düzlüğe girdiğimiz şu günlerde karar sizin tabii. 
Erhan ARIKLI: Seçimlerin son haftasında bazı önemli sürprizlere hazırlanıyormuşsunuz. Özellikle son hafta önemli noktalardan destek atışları bekliyormuşsunuz. 
Dr. Sıla USAR İNCİRLİ: Lefkoşa’da birinci olarak çıkacağınıza artık bir çok kesim inanmaya başladığına göre son haftalara oldukça rahat giriyorsunuz. Ama siz gene de kontrolü elden bırakmayın. 
Dursun OĞUZ: Dün sabah Gazimağusa’da güne başladınız, sonra Lefkoşa’da görüldünüz. Akşamüstü Girne’den geçtiniz gece ise İskele’de olduğunuz yönde haberler geldi. 
İzzet İZCAN: Seçimlerin son haftasında sizde atağa geçtiniz ve birçok bölgede önemli ziyaretler gerçekleştirmeye başladınız. Bu ziyaretlerde bazı kırgın dostlarınızın da kapısını çalışıyormuşsunuz. 
Neriman SAYGILI: TAK’ın kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Çok zor bir dönemde birçok sorunla boğuşmanıza rağmen TAK hala daha basınımızın en gözde kurumu. Tüm çalışanları ve sizleri tebrik ediyoruz.
Sami DİLEK: Kamu-İş olarak çıtayı öyle bir yükselttiniz ki Yılbaşı hediyesinde bakalım seneye ne vereceksiniz. Bu yılbaşında 500 TL vererek çıtayı çok yükseğe taşıdınız.
Yalçın KOÇYİĞİT: Dün akşam Girne’de gücünüzü herkese gösterdiniz. 100 kişiye verdiğiniz yemeğe hiçbir siyasetçiyi çağırmayarak çok net bir mesaj verdiniz.  
Özel KADIOĞLU: Dün akşam için mangallar yandı, etler hazırlandı ama son dakikada vereceğiniz yemek iptal oldu. Hayırdır ne oldu da dün akşamki yemek iptal oldu? 
Nalan NAZLI: Çalışanlarınıza dün akşam Başkent Lefkoşa’da dillere destan bir yılbaşı yemeği vermişsiniz. Gece boyunca çalışanlarınız pisti boş bırakmamış. 
Sadık GARDİYANOĞLU: Lefkoşa ilçe başkanı olarak dün partiniz ile ilk kez sahaya çıktınız ve Girne caddesini adeta turuncuya boyadınız. Sizin ne kadar çalıştığınızı artık herkes görmüş olmalı. 
Fazilet ÖZDENEFE: Girne’de birinci sıraya oturduğunuza göre artık çok rahatsınız. Zira herkes size kesin kazanacak gözü ile bakıyor. Karmalardan da çok ciddi bir destek geliyormuş size.

GÜNÜN SÖZÜ
  “Mal Bildiriminde Bulunulması Yasası’nın Meclis Başkanlığı’na, duyumlara, basın yayın organları tarafından çıkan haberlere dayandırılarak resen araştırma yapma yetkisi veya  göreve başlarken verilen mal bildirimini açma yetkisi vermiyor.”
YORUM EKLE

banner471

banner473