banner564

Siyasi kulislerde UBP-HP senaryoları

UBP ile HP arasında gayri görüşmelerin olduğunu bizzat UBP Genel Başkanı Ersin Tatar itiraf etti. Zaten çok uzun süredir kulislerde bu konu konuşuluyordu. Ve kulislerde konuşulan yeni kabine ile ilgili şifreler yavaş yavaş çözülmeye başlandı. Hatta elden ele gezen bir kabine listesi bile var.

İşte o liste…
41. UBP-HP koalisyon hükümeti
Başbakan: Ersin TATAR
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı: Kudret ÖZERSAY
İçişleri Bakanı: Ayşegül BAYBARS:
Sağlık Bakanı: Dr. Ali PİLLİ
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Tolga ATAKAN
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Dursun OĞUZ
Turizm ve Çevre Bakanı: Resmiye Eroğlu CANALTAY 
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı: (HP) 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: (UBP)
Maliye Bakanı: (UBP)
Ekonomi ve Enerji Bakanı: (UBP)

Listede gördüğünüz gibi Halkın Partisi’nin Bakanlıkları aynı kalırken, UBP’de kesin gözü ile bakılan 3 bakanlık var. Bunlar; Sağlık Bakanlığı için Ali Pilli, Tarım Bakanlığı için Dursun Oğuz ve Turizm Bakanlığı için 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Eroğlu Canaltay’ın kesinlikle bu bakanlıklara getirileceği kulislerde konuşuluyor.
UBP’nin diğer boş kalan bakanlıkları için UBP başta Sunat Atun, Faiz Sucuoğlu, Kutlu Evren, Olgun Amcaoğlu,  HP’de ise Eğitim Bakanlığı için Gülşah Sanver Manavoğlu gibi isimlerin adı geçiyor. Ancak bu konuda henüz kesinleşmiş bir ismin bir bakanlık ile anıldığını şu aşamada söylemek zor. Yine de bu yönde yapılan tahmin ve yorumları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. 

 
İşte saray formülü

Yeni hükümet olursa UBP ve HP’nin nasıl bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağı konusu da konuşuluyor.  Öncelikle her iki partide kendi adaylarını 2020 Cumhurbaşkanlığı yarışına sokacaklar. 
İlk turun ardından hangi aday en çok oyu alırsa ve ikinci tura kalmayı başarırsa o aday için ikinci turda ittifak yapılacak. Bu arada ilk turda UBP’nin adayı genel başkan olmayacak ve parti dışından bir isim Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterilecek.
Böylece HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın UBP tabanından da oy alabilmesinin önü açılmış olacak, ikinci tura eğer UBP adayı kalmaz ise her iki parti Özersay’ın Saraya gidebilmesi için ortak çalışma yapabilecek.

41 kere maşallah
Yeni bir yaş aldık ömür defterinden dün sevgili okurlar. 41. Yaş günümüz dolasıyla sabah başlayan mesaj ve telefon bombardımanı gece yarısına kadar devam etti.
Eski dostlar, yeni arkadaşlar hemen herkes doğum günümüzü kutlamak için gün boyunca sürprizler hazırladı. Pasta üflemekten yorulduk desek yeridir. 
Tüm bu koşuşturmacanın içinde gelen yüzlerce telefon ve sosyal medyadan gelen binlerce mesaj.  Telefonlara bakabildik, ama henüz sosyal medyadan gelen mesajlara yetişemedik. 
Hele telefonda doğum günü şarkısı söyleyerek açanlar var ya, valla müzik dinlemeye karar verdim. Sevgili Hasan Taçoy, Dr. Erkut Aşıcıoğlu, Tuğşat Tülbentçi, Anıl Kaya, Rauf Ataöv, Orhan Yılmaz, Bülent Kaya, Yalçın Koçyiğit, Sevim Beşok Esendağlı. Şarkılı sürpriz için çok teşekkürler. 
Dün beni en çok mutlu eden olaylardan bir tanesi de elinizde tuttuğunuz Diyalog Gazetesi’nin siz sevgili okuyucularından gelen mesajlar ve telefonlar oldu.
Sütlüce’den arayan ağabeyimiz, Fota yolundan arayan teyzem, Yeni Erenköy’den arayan dostlarımız, Akdoğan ve Turunçlu’dan arayanlar… 
Hiç karşı karşıya gelmememize rağmen sanki de evlerinin bir parçası gibi bizi görüp kabul eden yüzlerce okurumuz, televizyondan evlerine misafir olduğumuz izleyenlerimiz…
Hepinize binlerce kez teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız ve iyi ki varlığınızı bana hissettiriyorsunuz. Allah hepimizin gönlüne göre versin. 


MESAJLAR

Ömer GÜLTEKİN: Tüm mal varlıklarınızı satışa çıkarıp ülkeyi terk etme kararı almışsınız. Eskiden olsa “Durun kalın, mücadele edin” derdim ama inanın ben bile yoruldum artık. Hakkınızda hayırlısı. 

Ersin TATAR: Artık Başbakanlık için gün saymaya başlamışsınız. Bu konuda gün boyunca telefonlarınız susmamış.  Bu arada kabinede yer almak isteyen bazı isimlerinden yakın markajı başlamış. 

Tufan ERHÜRMAN: Parti içinde yaşananlar ve ekonomik krizlerden yorulmuşsunuz ve Cumhurbaşkanı adayı olmaya karar vermişsiniz. Hakkınızda hayırlısı.

Kudret ÖZERSAY: Kamuoyu baskısından korksanız da önünüzde fazla seçenek kalmadı gibi. Zaten parti içinden de vekillerin büyük bir kısmı yeni hükümetten yana tavır aldılar bile. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nde işler karışıyor diye haberler gelmeye başladı. Yakında bir grubunun sizi koltuktan indireceği söyleniyor, bizden iletmesi. 

Dr. Ali PİLLİ: UBP içinde en garanti bakanlık şimdilik sizinkisi gözüküyor. Diğer vekiller bakanlıklar için çarpışırken, sizin bakanlık adeta rezerve edilmiş durumda. 

Tolga ATAKAN: Yeni hükümet ve sonrasında gerçekleşecek senaryolarda sizin de adınız Kudret Hoca’dan sonra yeni genel başkan olarak geçmeye başladı. Demek boşuna değildi tüm hazırlıklar. 

Dursun OĞUZ: Kabine de olmanız konusunda sanki de parti içindeki gruplarda konsensüs varmış gibi bir durum var ortada. Kime sorsak sizin bakan olmanız gerektiğini söylüyor adeta. 

Resmiye Eroğlu CANALTAY: Hadi yine iyisiniz, sizin içinde bakanlık şansı yüzde 50’den daha fazla. Bu konuda ki tecrübeleriniz ve hazırlıklarınızı bakalım nasıl göstereceksiniz? 
 
Hüseyin ÖZTOPRAK: Havalar bol yağışlı geçince narenciye ürünleri de hayli verimli olmuş. Cypfruvex’de fiyatları yukarıda tutunca üreticinin yüzü bu yıl gülüyormuş. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Her gün öğlen Hakemler Derneği’nde tavla dersleri veriyormuşsunuz. Özellikle yeni müşavir olan bazı arkadaşlar gün aşırı derse geliyorlarmış. 

Metin ÖZEREM: Dün bir grup müşavir ile Lefkoşa’da bir araya gelip olası kabinede yer alacak bazı isimler üzerinde çalışmalarda bulunmuşsunuz. Umarız Osman Sıddık’ın kulağına gitmez bu çalışmanız. 

 Erkut ŞAHALİ: Parti içinde genel başkanlığa aday olduğunuzu açıklamak için artık gün sayıyormuşsunuz. Bu arada 3 yıldır CTP’de kurultay yapılmadı. 

Ahmet NAZLI: Geçenlerde içtiğiniz bir ilaçtan ötürü alerji olmuşsunuz ve hastaneye ambulans ile yetiştirilmişsiniz. Çok geçmiş olsun, aman daha dikkatli kullanın şu hapları. 

Asım AKANSOY: Enerji konusunda yaptığınız açıklamalar dünkü gaz rezervleri konusunda yapılan açıklamalarla zirve yaptı. Pazartesi günü Meclis’te bu konuyu gündeme taşıyacakmışsınız.  

YORUM EKLE

banner471

banner473