banner564

Son düdük hem üzdü, hem sevindirdi

 Haftanın ilk gece maçında, soğuk bir gecede Karadağ’a gelenler, maçın ilk dakikası ile birlikte son dakikasına kadar zevkli bir maç izlediler.

Haftayı beraberlikle tamamlayan iki takım da bu maçı kazanmak istiyordu. Önce verilmeyen, sonra verilen golleriyle, uzun süre itiraz edilen penaltıları ile izleyenler heyecanlı bir maç izlediler.
Lefke daha maça ısınmadan arka arkaya 2 gol yiyerek adeta şoka girmişti. Rakibinin ilk 2 atağı gol oldu. Ancak çok çabuk toparlanarak golü buldular ve maça tutundular. Rakibinin üzerine gitmekten çekinmeyerek sürekli gol aradılar. Sağ taraftan Candy ile inanılmaz toplar getirerek pozisyonlar buldular. Candy’nin hızlı ataklarında başta Kasım olmak üzere birçok pozisyonu harcadılar.
Buna rağmen Kasım, klasına yakışan bir gol atarken kaçırdığı penaltı ile takımının moral olarak da geriye düşmesine neden oldu. Tüm bunlara rağmen sürekli gol arayan takımdılar. Sürekli sağ taraftan geliştirdikleri ataklarla rakibinin o kanadını çok fazla yıprattılar. 
20. dakikada Kasım’ın ceza alanında kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda Lefke takımının penaltı beklentisi karşılık bulmayınca onlar adına kırılma dakikası oldu. 
Semih’in sakatlanıp çıkması da onlar için büyük şanssızlıktı. Semih çıkınca Botanle oyuna girdi. Kasım ise biraz daha geride zaman zaman zaman da Botanle’yi ikileyerek oynadı.
Mutlak gol için sürekli atak halindeyken kalesinde de çok net 2 pozisyon verdi. Bunlardan birinde hakemlerin uzun diyaloğu sonrası geriye düştüler. Maça eklenen 7 dakikanın son saniyelerinde rakip futbolcunun kendi kalesine attığı golle belki de çok farklı sonuçların olabileceği bir maçtan puanla ayrıldılar.
Her şeye rağmen yakaladıkları pozisyonları gol yapabilseler hiç bu kadar sıkıntı yaşamazlardı.
Merit A. Yeşilova kendilerinin de beklemediği dakikalarda 2 farklı öne geçtiler. Rakibini adeta şoka sokmuşlardı. Ancak ilk yarının sonuna kadar da oyunu rakiplerine teslim ettiler. Kendi sol kanadından inanılmaz ataklar yediler. Bunlardan biri gol olurken sahada eksik kalmalarına da neden oldu.
İlk 2 golü atak Konkoni ve Bill Osman geriye kalan dakikalarda bekleneni verdiler diyemeyiz. Kaleci H. Piro kurtardığı penaltı ile birlikte birçok gole izin vermedi. Yaklaşık 60 dakika 10 kişi oynamalarının sıkıntısını da fazlasıyla yaşadılar.
Lefke’nin mutlak gol için geldiği son bölümde yakaladığı ender pozisyonlardan birinde öne geçmeyi de bildiler. 
Merit A. Yeşilova güçlü bir kadroya sahip. Ama böylesine maçlarda takımdaki tecrübeli oyuncuların öne çıkması gerekirdi. Makoun adeta sahada yoktu, Bil Osman golün dışında saman alevi gibiydi, Hafız Konkoni güzel bir gol attı. Ancak sol çizgide çok fazla kalarak verebileceği katıyı artıramadı.  
Maç bitti dedikleri anda kendi kalelerine attıkları golle avuçlarının içine aldıkları galibiyeti koruyamadılar.  

YORUM EKLE

banner471

banner474