banner564

Son düzlüğe girilirken 

Kıbrıs Türk Toplum Liderini yeniden belirlemek için yapılacak seçimlerde son haftaya girdik. Sokaklarda henüz o eskiden alıştığımız seçim heyecanı yok gibi. İnsanların ilk endişesi “sağlık” ikincisi ise “ekonomi.”
İşin uzamanı olanlar bu endişeler ile sandığa gidip gitmeme noktasında henüz kararını vermemiş en az 30-40 bin seçmenin olduğunu söylüyor.
Adaylar belki de bu son haftada bu seçmenler üzerine eğilmeli. Zira “CTP” gibi “UBP” gibi partiler kendi içlerindeki kan kayıplarını en aza indirgemişe benziyorlar. Hal böyle olunca kendi tabanlarından öte, başka tabanlardan “oy çalmaları” veya “kararsız” olanları etkilemeleri gerekiyor.
Sol kanatta Erhürman’ın çok hızlı bir çıkışı olduğunu söyleyebiliriz. Ama bu çıkış ilk ikiye kalmaya yeterli olup olmayacağını Pazar akşamı öğreneceğiz. Akıncı cephesinde derin bir sessizlik var son haftaya girilirken. Yoğun bir saldırı altında Akıncı cephesi. 
Sağ kanatta Arıklı’nın karantinadan çıkışı ile YDP’de başka adaylara kaçan oyların yeniden peşine düşüldü. Denktaş ise ilk günden bugüne kadar UBP küskünlerine oynamaya devam ediyor. Keza Özersay da aynı şekilde. 
Ersin Tatar’ın ise son haftaya girerken temposu ve morali bir önceki haftaya göre daha iyi görünüyor. Kampanya ekibinin yaptığı çalışmalar yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı.  Bu durumda hali ile seçim çalışmalarına ciddi bir yansıma sağlıyor. 
Alpan Uz ve Fuat Çiner ise her ekrana çıktığında beğeni sayıları ve takipçileri artıyor. Bu iki genç arkadaşı son günlerde seyredip beğenenlerin sayısında çok ciddi bir artış var.
 
Seçimden sonra ‘örtü’ kalksın
2015’te yaptığımız Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok tartışılan konuların başında “Örtülü Ödenek” ile ilgili tartışmalar geliyordu. Öyle ki o dönemin Cumhurbaşkanı Eroğlu’na yönelik eleştirilerin büyük bir kısmı örtülü ödenek ile ilgiliydi.
Akıncı, Cumhurbaşkanı olduktan konuyla ilgili açıklama yapacağını söylemişti ama yapmadı. Umarız seçimden sonra örtülü ödeneğin üzerindeki örtü kaldırılır ve bu konu şeffaflığa kavuşturulur. 

Fırsat eşitliği 
İkinci kez çoklu bir programa şahit olduk. Ancak yine 11 adayın 11’i davet edilmedi programa. Yüksek Seçim Kurulu’nun geçen hafta Cumhurbaşkanı adayı Alpan Uz’a nasıl bir yanıt verdiğini “resmi” olarak öğrenemedik.
Hem YSK hem de özel kanallar “adayların fırsat eşitliği” ilkesini çok da göz etmediler maalesef. Bu konuda dileyen dilediğini yaptı gene.  Dolasıyla “adalet” ilkesinin bu hallere düşürülmesi seçim ile birlikte aynı anda yapılacak “referandum” konusunda da seçmeni çok heyecanlandırmadı.

MESAJLAR
Narin ŞEFİK: Bu son haftaya girilirken adayların tümüne fırsat eşitliği sağlamayan kurum ve kuruluşlara bir uyarı yapılacak mı? Bir de Alpan Uz’un başvurusuna dair bir açıklama yapacak mısınız? 

Ersin TATAR: Geçen akşam katıldığınız çoklu program öncesi genç arkadaşların yoğun ilgisi ile moralleriniz hayli yerine gelmiş. Bu arada programa katılmayan Akıncı için hiçbir yorumda bulunmadığınız gözlerden kaçmadı. 

Mustafa AKINCI: Son günlerde size karşı yapılan eleştiriler neredeyse zirve yapmış durumda. Bu durum kampanya ekibini nasıl etkiledi bilmiyoruz ama sizin kanatta derin bir sessizlik var. 

Arif Salih KIRDAĞ: Dün yaptığınız “güzel günlerde seveceğiz, sevişeceğiz” açıklamanızdan sonra seçimlerin sizin lehinize değişeceğini söyleyen bir kitle oluştu sosyal medyada. 

Tufan ERHÜRMAN: Anlaşılan çoklu programların öncesinde rakip adaylara çiçek dağıtma geleneğini bozmayacaksınız. İyi de bizim gibi sizi tekli programlara çıkaranların suçu neydi, biz de isteriz o feslikanlardan.  

Dursun OĞUZ: Hafta sonu Lapta Balıkçı Barınağına uğradık. Barınaktaki arkadaşlar sizi öve öve bitiremiyorlar. Yalnız bir iki ufak istekleri daha varmış. Bir ara uğrarsanız iyi olur. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Tavlada Mehmet Sungur’a 6-0’lık bir skor ile yenilince Bilge Tatlı Sarayı’nda tüm hesapları ödemek zorunda kalmışsınız. Ne tesadüf ki Galatasaray da bu aralar sizin gibi. 

Besim TİBUK: Son günlerde bazı önemli isimlerden seçim tahminleri alıyormuşsunuz. Çarşamba gibi biz de size uğrayıp tahminlerimizi bırakacağız. Bu arada tahmini doğru çıkana bir Küba purosu ısmarlarsınız artık. 

Ali BİZDEN: Sahte trol hesaplar size karşı yoğun bir saldırıya geçmişler. Memlekette Bilişim Yasası geçti ama uygulama noktasında hala daha elimiz kolumuz bağlı. 

Ömer MERAKLI: Pek muhterem valideniz Hakk’a yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekânı cennet olsun. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Son günlerde özellikle esnaf kesiminden size teşekkür mesajları geliyor. Tüm esnafları gezip tek tek sorunları ile yakından ilgileniyormuşsunuz ve bu zor günlerde en büyük destekçileri siz olmuşsunuz. 

Ziya ÖZTÜRKLER: ÖSYM’nin öğrenci yerleştirmelerinden sonra ek kontenjan yerleştirmelerinde de KKTC olarak geçen yılın üzerine çıkmış rakamlar. Üstelik böylesine zorlu bir dönemde, bir kere daha tebrik ediyoruz. 

Zeki ZİYA: Şu palamutları ne yaptınız hala daha merak konusu. Bize gelen bilgilere göre palamutları evdeki derin dondurucuda muhafaza ediyormuşsunuz. İyi de balık tazeyken makbuldür, hadi yakın artık şu mangalı. 

Münir DORATLI: Yıllar sonra sizi bir kez daha seçimler için sahada görmek varmış kısmette. Bir yakın dostunuz için son günlerde köy köy dolaşmaya başlamışsınız.  

YORUM EKLE

banner471

banner473