banner564

Söndürülen umutlar

   Ligin sonu yaklaşırken zirve mücadelesinde kaybedilen puanlarla takımlar bir birlerine daha da yaklaştılar.

  Lider Yenicami son 3 maçta sadece 3 beraberlik alarak neredeyse galibiyeti unutmuştu. Alacağı bir galibiyetin ne kader değerli olduğunu bilerek bu maça çıktılar. Yorgun olmalarına rağmen rakiplerinden maç boyunca çok daha iyi oynadılar. Hak ettikleri galibiyeti de aldılar.
Binatlı arka arkaya kazandığı maçlara bunu da ekleyip tekrar zirve hesabı yapmak istedi. Ancak düşüncelerini maça hiç yansıtamadılar. Binatlı özellikle ilk yarıda hiç etkili olamadı. Rakip kaleye ilk şutlarını da devrenin sonlarında attılar
  Yenicami özellikle kanatlardan Salih ve Farouk ile iyi toplar taşıdılar. J.Okoli ve J.Ebuka’nın sıkı markajda kalmaları ile gol bulamadılar. Takımdaki yorgunluk da zaman zaman kendini gösteriyordu.
  İkinci yarıda yine kanatları kullanarak gol aradılar. Rakibinin defansta kalabalık kalması onları gol yollarında alan bulmalarına neden oldu. 
  Ancak J.Ebuka haftalar sonra kendini hatırlatan bir gol atarak adeta takımına haftalar sonra hayat verdi. Rakibinin golden sonra risk almasını yine J.Ebuka ile değerlendiremeyerek maçı çok daha erken kopartamadı.
  Yine de kazanarak puan kaybı bekleyen rakiplerinin umutlarını çoğaltmadılar.
  Binatlı ilk yarıda inanılmaz kadar etkisiz oynadılar. Kendileri için ya tamam ya devam diyecekleri bir maçta bu kadar etkisiz olmamalıydılar.
  Bir hafta önce Yalova karşısına çıkan kadro ile liderin karşısına çıktılar. Liderle oynamak başka kümede kalma mücadelesi veren bir takımla oynamak başkadır.
 Kehinde defansta J.Ebuka ile bire bir oynarken Ayhan orta alanda yer aldı. Fakat bu tercihten verim alınamadı. J.Ebuka’yı az da olsa kilitlemiş olsa orta alanı rakibine vererek Kehinde’den yararlanamadı.
  Bu alanda oynayan Burak ise takım kadrosunda yoktu. Top yapabilen ve topun da kendilerinde kalmasını sağlayabilen bu oyuncu sakat ve cezalı değilse bu maçta oynayabilecek biriydi.
  Rakibinin her iki yarıda kanatlardan bu kadar top getirmesine hiç önlem alamadılar. Rakip biraz daha dikkatli olsa maç daha erken de bitebilirdi. 
  Çağdaş’ı oyun alarak o kanattan bir şeyler yapmak istedi. E.John Bello da orta alanda gol yollarından uzakta olunca o da maç boyu hiç etkili olamadı. Rakibinin ilerideki iki hızlı yabancısını, özellikle de J.Ebuka onlara zor anlar yaşattı.
  Yedikleri golden sonra yapılan 2 değişiklik neredeyse çıkanları arattı. Şenol çok etkisizdi, takımı adına rakip kalede hiç etkili olamadı. 
  Binatlı bu mağlubiyetle 46 puanda kaldı ve umutlarını seneye bıraktı diyebiliriz.  

YORUM EKLE

banner608

banner474