banner564

Strese yenik düşmek

Ligin sonu yaklaştıkça takımlardaki stres kendini göstermeye başladı. Bir tarafta en yakın rakibinden 6 puan önde olan, ancak telaşlı ve stresli olduğu görülen Yenicami. Diğer tarafta son sırada yer almasına rağmen son 2 maçta aldığı 6 puanla play-out umutlarını artıran Ozanköy.
  Maçtan önce neredeyse hiç kimse Ozanköy’e Yenicami karısında şans vermiyordu. Çünkü Yenicami lider, Ozanköy ise son sırada yer alıyordu. Kadro olarak da iki takım arasında fark vardı.
 M.Altın maçın ilk dakikalarında sağ taraftan iyi toplar taşıdı. Ünal geçmiş maçlara göre etkili değildi. Aradıkları gol gelmedikçe pas hataları ve isabetsiz gelişi güzel toplarla rakip kaleye gitmeye baladılar. 
  İkinci yarının başlarında yedikleri golle geriye düştükten sonra çok daha fazla hatalar yapmaya ve de en önemlisi topu kaldırarak oynamaya başladılar. Belki golü yapılan bir ortada buldular, ancak bunun dışında hiçbir hava topunda başarılı olamadılar.
  Günün en başarılı adamı kaleci M.Emin, son haftalarda iyi oynayan Zihni ve Lewis bütün hava toplarını aldılar. Golcüleri John’lar daha çok yerden oynanan oyunlarda başarılıdırlar.
    Oyunu biraz daha geriye çekerek rakibinin kendi alanından biraz daha çıkmasını bekleyerek oynasa belki aradığı pozisyonları bulabilirdi.
 Her şeye rağmen son 3 maçta 3 beraberlik onlar adına hiç de iyi sinyaller vermiyor. 
  Ozanköy geride kalan 2 haftada aldığı 2 galibiyetle kalesinde de gol görmemişti. Lider karşısında kaybedilecek puan veya puanlar onları fazla üzmeyebilirdi. Çünkü Yenicami onların rakibi değildi ve alacakları her puan artı olacaktı.
  Ancak maçın sonunda alınan 1 puana değil kaçan 3 puana üzüldüler. Maçın hemen başında 2 farklı da geriye düşebilirlerdi. Bu tehlikeyi atlattıktan sonra daha güvenli oynamaya ve ani ataklarla gol aramaya başladılar. Oyunun kontrolünü rakibine vermesine rağmen istediği golü ilk yarıda bulabilirdi. 
  Soyunma odasına beraberlikle gitmeleri güvenlerini daha da artırdı. Buna bir de ikinci yarının başında buldukları gol eklendi. Golden sonra rakiplerinin çok fazla adamla geleceğini bilerek ani ataklarla Bekir ile etkili olmaya çalıştı.
  İlk golde Bekir’in payı çoktu. Ancak 65. Dakikada golü atan Ertaç öylesine bir gol kaçırdı ki takımını galibiyetten etti diyebiliriz. Alınan beraberlik sonrası bu kaçan golün değerini çok daha iyi anladılar.
  Maç boyunca rakibin golcülerine uygulanan sıkı markaj, kanatlardan gelen hava toplarında rakiplerine gol dışında şans vermeyen kaleci ve defans görevlerini tam yapanlardı.
  Ozanköy bu galibiyetle, rakiplerinin de kazanması ile umutlarını artırdı diyebiliriz.

YORUM EKLE

banner608

banner473