banner564

 Su + elektrik ve CTP 

 Siyaset tarihimizde bundan tam iki yıl önce CTP-UBP Hükümeti kurulmuştu. Siyaset tarihimizin iki zıt kutup partisi bir hükümet çatısı altında birleşmişti. Olmaz denilen olmuştu…
Aslında çok da iyi başlamıştı. Hükümetin uyumu gayet güzeldi. İlk kez CTP ve UBP’liler birlikte bir şeyleri düzeltebilmek adına çalışıyorlardı ve mecliste de güçlü bir irade vardı. 
Her şey yolunda giderken gündeme bir anda su konusu geliverdi. UBP, her ne şartta olursa olsun Türkiye’den suyun gelmesini isterken CTP’de bir kısım su konusuna şiddetle karşı çıkıyorlardı. 
Nitekim tarihte ilk kez kurulan CTP-UBP Hükümeti sudan bir bahane ile yıkıldı kısa bir süre sonra.  Erken genel seçimlerde de suyu savunan kim var ise (Birikim Özgür, Mehmet Çağlar gibi) hepsi partiden tasfiye edildi. 
Şimdi gündemde Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi konusu var. Ve CTP içinde şimdiden bir sancı başladı bile. Kablo ile elektrik getirilmesine karşı çıkanlar ile savunanlar. Başbakan getirilebilir dese de CTP içinde buna karşı çıkanlar çoğunlukta.
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk başkanı sıfatı geçen hafta adaya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’da artık bu konunun bir an önce bitirilmesi talimatını verdi. Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami önümüzdeki günlerde bu konuyu muhatapları ile konuşmak üzere Ankara’ya gidecek.
Bakalım su konusunda bir kaşık suda boğulan CTP, kablo ile elektrik getirilmesi konusunda içindeki gerilimi toprağa verebilecek mi? 

 
Sitem etti ve gitti
BRTK Müdürü Meryem Özkurt dün sitem dolu bir mesaj yayınlayarak bu görevinden istifa ettiğini açıkladı. Aslında uzun süredir bizimde kulağımıza bu konuda bazı duyumlar geliyordu. 
Anlaşılan Meryem Özkurt, “Bin kere öleceğime bir kere öleyim.” dedi ve istifasını sundu Başbakan Erhürman’a. Özkurt yazısında, “Hükümet değişikliği ile birlikte görevden alınacağım söylentileri hep gündemde oldu. Sizin ve yakın çevrenizin de aynı konuyu birçok kere dillendirdiğinizi ve konuyla ilgili bir arayış içine girdiğinizi duyuyorum. Konuyla ilgili söylentileri ortadan kaldırmak ve önünüzü açmak amacıyla, bugünden itibaren görevimden istifa ettiğimi bilgilerinize arz ederim.”
Şimdi gözler Başbakan Erhürman’da. Haydi, buyurun, bir müdürlük daha boşa çıktı. Yurt dışından müdür getiren 4’lü hükümetin başı olarak belki bir transfer daha yaparsınız dışardan. 

 
UBP’de ilk raunt hazırlıkları
Kurultay sürecine girmek üzere olan UBP’de ilk olarak örgütler ve ilçe seçimleri yapılacak. Kurultay öncesi şimdi tüm gözler ilçe başkanlığı için hazırlananlarda.
Başkent Lefkoşa’da Sadık Gardiyanoğlu kapı gibi sağlam dursa da karşısında şu sıralar bir aday arayışı var. Özgürgün cephesi bu konu harıl harıl çalışıyor. 
Gazimağusa’da Cem Dana ile Hüseyin Duvarcı’nın adaylıkları kesin gibi. Ama sürpriz adaylara da hazırlıklı olmakta fayda var. 
Girne’de tabanın bir bölümü Serdar Özbekoğlu derken bir bölümü kendisine karşı. Serdar, bu süreci akıllı götürürse ne ala, götüremezse oda şansını riske sokabilir. Zira karşısına aday çıkmaya niyetli önemli isimler var.
İskele, Güzelyurt ve Lefke’de benzer durumlar var. Gerçekleşecek kurultay gibi ilçe başkanları da seçimli ve çok adaylı yarışlı olacak. 

MESAJLAR 

İsmail ARTER: Dün bizi çok korkuttunuz, zira tansiyon yükselmesi sonucu hastaneye kaldırıldığınızı üzülerek öğrendik. Kısa bir molaya ihtiyacı var bünyenin. Hadi ufaktan bavulları toplayın, lütfen… 

Kudret ÖZERSAY: Kumarhaneler konusunda yaptığınız çıkışı görünce hayretler içerisinde kaldık. Vay be dedik, vay be. 

Serdar DENKTAŞ: ABD Başkanı ile ne zaman görüşeceksiniz? Kendisine ziyarete giderken hellim ve ceviz macunu da götürmeyi unutmayın. Bilhassa ceviz macunu. 

Mehmet HARMANCI: Dereboyu ve Metropol esnafından size selam var. Bu bölgeler için acil durum ilan etmezseniz yakında size bir sürprizleri olabilir. Bizi takip edin bu konuda. 

Zeki ÇELER: Sanatçılara yönelik sosyal güvenlik desteğini içeren değişiklik, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda onaylanarak yürürlüğe girmiş. Gerçekten büyük bir eksikliği giderdiniz. Devam…

Behai KÖSE: Diyalog Gazetesi’nden iki tane birden bavul kazanmışsınız. Güle güle kullanın, ama iki bavul birden olduğuna göre herhalde uzak bir yerlere gideceksiniz. 

Fikri ATAOĞLU: Karpaz’a bir liman yapılması konusunda sonunda gerekli projeye ve kaynak yaratılmış. Çok yakında bu konuda önemli bir adım atılacakmış. 

Nihat REYHAN (CİMİ): Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser yurt dışında olunca belediye size kalmış. Ve önümüzdeki hafta sonu 20 Temmuz törenlerinde belediyeyi siz temsil edecekmişsiniz. 

İbrahim ÖZSOY: Daireler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası bir kez daha start almak üzeymiş. Her yıl daha çok katılımla daha büyük bir organizasyonla devam ediyor turnuva. 

Tolga ATAKAN: Araç Kayıt Dairesi kapanan KTHY binasına taşınıyormuş. En azından bina olarak daha işlevsel bir yere geçiyor. Bir de sistem yenilense tam olacak. 

Aysu Basri AKTER: BRTK müdürlüğü için en çokta sizin adınız geçiyor dünden bu yana. Hayırlı olsun diyelim mi? 

Ayşegül BAYBARS: Kabine içinde sizi en çok seven bakan arkadaşınız geçenlerde size bir sürpriz yapmış ve bir tepsi baklava göndermiş. Beğendiniz mi bar gelen baklavaları? 

Tevfik AYTEKİN: Kudret Özersay sizi sosyal medya hesabında engellemiş ve arkadaşlıktan da çıkarmış. Daha durun, yolda görse sizi selam bile vermeyecekmiş. 

Bertan ZAROĞLU: Geçen hafta bir düğünde kirve olmuşsunuz. Düğün sonrası ufak bir gerilim yaşanmış diye duyduk, üzüldük. Neyse düğünlerde bazen böyle şeyler olabiliyor değil mi? 

Mustafa GÖÇER(Çatlı): Esentepe’de yazlık bir sitede ev almışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yalnız yan komşular Rus olunca ve güneşlenmeyi de çok sevince siteye bir müddet gitmeme kararı almışsınız.   


POLEMİX
“Hükümet hükümetten memnun. Merakla ben de basın toplantısını takip ettim ve tüm basın mensuplarını tek tek arayıp basın toplantısından ne anladıklarını sordum. Kimse bir şey anlamadı. Elektrik zammıyla ilgili maliye budur diye yanıtlamasını yadırgarım. Asgari ücretli ay sonunda evine gelecek %39’luk elektrik zammının açıklaması bu olmaması lazım.”
Lefkoşa UBP milletvekili Olgun Amcaoğlu 

YORUM EKLE

banner608

banner473