banner564

Şu resme bir bakın!

Sol kesimin iki lideri. Birisi 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat diğeri şimdiki Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı. Yıllarca sol kanadın liderliğini yaptılar. Zaman zaman karşı karşıya da gelseler söylemlerine ve yol haritalarına baktığımızda ikisinin de benzer bir istikamette gittiğini pek ala söyleyebiliriz.
Talat da Akıncı da Rumların oyuna gelip masada yüz üstü bırakıldı. Masaya oturana kadar pek çok kez beraber oldukları, hatta sosyal programlarda yiyip içtikleri yoldaşları ile masada antlaşmanın yolunu bulamadılar. 
İkisi de Cumhurbaşkanı olduğunda sol cenahta bir umut olmuştu. Normalde pek birbirlerini sevmeseler de gönülsüz de olsa Cumhurbaşkanı olanı diğer tarafın tabanı da desteklemişti. 
Şimdi ikisi de elini koymuş yüzüne ve düşünüyorlar. Acaba “biz nerede yanlış yaptık?” diye. Bence yanlış falan yok. Türk tarafı bu süreçte elinden geleni yaptı. Ama masada en temel hak ve özgürlüğümüzün garantisi olan “eşitlik” ilkesinde sorun var. Rumlar Türkleri tarih boyunca eşit görmediler, görmeyecekler de…
Şimdi Akıncı da Talat da hayallere dalıp dalıp gidiyorlar uzaklara…

Sanayi Odası’nı Avunduk kazandı
8 yıllık başkanlığı geçtiğimiz Cumartesi günü devretti Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı. Ve Ali Çıralı’dan boşalan yer için iki grup arasında kıyasıya bir yarış yaşandı. 2 binden fazla üyesi olan Sanayi Odası seçimlerine 600’den fazla üye gelip oy kullandı.
En çok oyu Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Candan Avunduk aldı. Avunduk ile birlikte aynı listede olan Ülfet Sezey, Atilla Süren, Mustafa Kaymak, Emre Çerkez ve Ali Kamacıoğlu yönetim kuruluna seçilen üyeler oldu.
Sercan Görgüner’in listesinden ise iki kişi yönetime girebildi sadece. Yağmur Özyalçın, Cavran Paralik. Sercan Paralik ile birlikte 3 kişi aynı oyu aldığı için hafta içi kura çekilecek ve son üyede böyle belirlenmiş olacak.  
Baştan sonra çekişmeli geçen Sanayi Odası seçimlerinde Candan Avunduk ve ekibinin listesinden 7 kişi yönetime girdiği için yeni başkanı bu grup belirleyecek. Candan Avunduk veya bir arkadaşı kısacası Sanayi Odası’na başkan olacak.

Rauf Denktaş mı? Denktaş Vakfı mı? 
Memleketin bir numaralı gündem maddesi haline geldi torun Rauf Denktaş’a dedesinin adını taşıyacak üniversite için 200 dönüm yer verilmesi konusu.
Bu konuda herkes bir şeyler söylüyor. Hali ile doğru ile yanlışlar da bu süreçte karışıyor. 
BİRİNCİSİ: Kıbrıs Türk toplumunun en tanınan en bilinen ve dünya tarafından tek lideri olan Rauf Denktaş adına bir üniversite olması mutlaka ama mutlaka gereklidir.
İKİNCİSİ: Tüm üniversitelere olduğu gibi bu üniversiteye de yer verilmesi gayet doğaldır. Hele askeri bir bölgenin verilmesi daha da önemlidir. 
ÜÇÜNCÜSÜ: Rauf Denktaş Üniversitesini torun Rauf Denktaş’a değil de rahmetli Denktaş’ın kızı Değer Denktaş’ın da içinde olduğu Denktaş Vakfı’na verilmiş olsaydı çok daha hoş olurdu.
DÖRDÜNCÜSÜ: Hükümetin UBP kanadı bu durumdan pek bir rahatsız oldu. DP ile belki de ilk kriz bu olayda yüzünü gösterdi. Zira UBP’nin hiçbir bakanı veya yetkilisi bu olayı tasvip etmedi.
BEŞİNCİSİ: Bu olay erken seçimi tetikleyecek. Seyredin bundan sonraki süreci… 

MESAJLAR
Mustafa AKINCI: Müzakerelerde şimdi ne olacak? Artık B planı için sahaya mı ineceksiniz yoksa tamam deyip bir kenara mı çekileceksiniz? 
Mehmet Ali TALAT: Bizim domatesler vermeye başladığına göre ya siz ekimi biraz geciktirdiniz ya da hava şartları bizim bölgede daha iyi. Neyse sizinkiler de haftaya başlar ürün vermeye hayırlısı ile. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Belli ki tabandaki huzursuzluk giderek yukarı doğru baskı yapmaya başladı. Bayram sonrası için bir seçim tarihi revizyonu baskısı gelebilir tabandan. 
Serdar DENKTAŞ: Oğlunuz adına değil de dernek adına bu araziyi tahsis etmiş olsaydınız acaba yine aynı tepkiyi görür müydünüz? Lütfen biraz siz de bu konuda empati yapın. 
Tufan ERHÜRMAN: Muhalefetin dozunu giderek arttırıyorsunuz ama sokakta durum çok başka. Hafta sonu Karpaz bölgesini şöyle bir gezdik, bizce bir müddet o bölgeden çıkmasanız iyi olur. 
Kudret ÖZERSAY: iktidarı hemen seçime götürebilmek için artık bugünden itibaren daha çok sokaklarda ve meydanlarda olacakmışsınız. Ama dikkat edin, şimdi herkes kelle sayacak. 
Cemal ÖZYİĞİT: Şaşkınlığı biran önce atıp atağa kalkmazsanız dün kurulan parti seçimlerde önünüze geçecek gibi duruyor. Biraz silkinmekte fayda var. 
Mehmet ÇAKICI: Hafta sonu Karpaz’da şöyle bir turladık, durumunuz hiç de fena değil. Belli ki Sonay Adem’in bu bölgelerde yaptığı çalışmalar ciddi sonuçlar vermeye başlamış. 
Erhan ARIKLI: Seçim klibi ve şarkısı için sonunda aradığınızı bulmuşsunuz ve çalışmalara başlamışsınız. Türk ezgileri ile dolu bir şarkı ve klip geliyormuş. 
Dr. Bülent DİZDARLI: Doktorluk, spor yöneticiliği, dernek ve kitap yazarlığı falan derken sonunda aradığınız mesleği bulmuşsunuz. Çok güzel nikâh kıyıyormuşsunuz. Önünüzde düğün sezonu artık bol bol kıyarsınız. 
Mine GÜRSES: Ve geri sayım başlamış. Perşembe günü torununuz ve kızınız ile kavuşmak üzere Amerika’ya gidecekmişsiniz. Artık Perşembe’ye kadar gözünüze uyku girmez. 
Ayşe Dilek ORHAN: Başkent Lefkoşa’ya yepyeni bir mekan kazandırmak için oğlunuzla birlikte hazırlıklara başlamışsınız. Süper bir kafe için son hazırlıkları yapıyormuşsunuz. 
Lider ALEVKAYALI: Kapraz’daki Alevkayalı Restaurant’ta bize yedirdiğiniz balıklar gerçekten şahaneydi ve en önemlisi de tazeydi. Bizde söz verdiğimiz gibi buradan herkese paylaştık. Yakında yine kapınızı çalacağız. 
Av. Savaş ATAKAN: Sanayi Odası seçimleri için yaptığınız çalışma meyvesini verdi ve sizin desteklediğiniz liste az bir gedikle tümü seçilmiş oldu. Demek ki istenince organize olunabiliyormuş demi? 
Derviş EKŞİCİ: Etme bulma dünyası demi, dün sosyal medyada size küfür edenler, bugün dün yanında olduklarına küfür ediyorlar. Hani güzel bir atasözü var ya ne ekersen onu biçersin. Dün çirkeflik ektirenler, bugün mahsullerini topluyorlar. 
Ümit ÖZKIRAN:  Yakında dünürcülüğe geleceklermiş size. Demek ki artık yaş yavaş yavaş kemale eriyor. Bir bakmışınız birkaç seneye dede de olmuşsunuz. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Gelişmelerden de açıkça ortaya çıkmıştır ki yarın (pazartesi) benimle ve Kıbrıslı Türk lider arasında bir görüşme bile, Akıncı’nın reddetmesi yüzünden mümkün olamamıştır, dolayısıyla top Türk tarafının sahasındadır”
Rum lider Nikos Anastasiadis
YORUM EKLE

banner471

banner473