banner564

Süperman Arabacıoğlu

Demokrat Parti’nin Süperman’i kim diye sorsak her halde tek bir isim gelir akla o da Dr. Mustafa Arabacıoğlu. 
1953 yılında Gönyeli’de doğdu. 1977 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde ihtisasını tamamlayarak İç Hastalıkları Uzmanı oldu. 1983-1993 yılları arasında Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde görev yaptı.
1987 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin düzenlediği seminerde, Kardiyoloji ve Kalp pilleri üzerine sertifika aldı.1988 yılında hemodializ konusunda Hacettepe’de eğitim gördü. 1988-1993 yılları arasında Hemodializ Bölüm Sorumlusu olarak çalıştı.
1993 yılında Erken Genel Seçimlerinde Demokrat Parti’den Lefkoşa Milletvekili seçildi. Sonrasında 1998, 2003, 2005, 2009 ve 2013’te yeniden milletvekili seçildi.  Sağlık ve Eğitim Bakanlığı görevlerinde bulundu. 
2005 yılında Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demokrat Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olarak yarıştı. 2013 yılında ise bu ez DP’nin Lefkoşa Belediye başkan adayıydı Dr. Mustafa Arabacıoğlu.
2013 yılında yapılan Seçimlerinde aday olmayacağım dedi. DP Genel Başkanı Serdar Denktaş son bir kez daha aday olması yönünde baskı yapınca yeniden aday oldu.
2014 yılında kurulan CTP-DP hükümetinde Milli Eğitim Bakanı olarak görev aldı. Sendikalarla baş edemeyince “Bu sendikalar ile bu eğitim bir yere gitmez” deyip görevinden istifa etti. Görevinden kendi isteği ile istifa eden ilk bakan oldu.
Erken seçim tartışmaları ile birlikte Dr. Mustafa Arabacıoğlu 2018 yılında yapılacak olan erken seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Önceki gece Serdar Denktaş bir kez daha devreye girdi ve yeniden aday olmasını istedi.
Meclisteki aritmetik gereği Dr. Mustafa Arabacıoğlu son 1,5 yıldır şu komitelerde görev yapıyordu;
• Hukuk Siyasi İşler ve Dış ilişkiler Komitesi,
• İdari,  Kamu ve Sağlık İşler Komitesi,
• Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan  Komitesi,
• Dilekçe ve Ombudsman Komitesi,
• Sayıştay Komitesi,
• Kültür Varlıklarını Koruma  Komitesi,
• Çevre Komitesi,
Ayrıca Dr. Mustafa Arabacıoğlu mecliste kurulan birçok araştırma komitesinin de üyeliğini yapmıştır. Hemen hemen haftanın her gününü son1.5 yıldır Cumhuriyet meclisinde komitelerde çalışarak geçirmiştir. 
Dün Diyalog Gazetesinde manşette verilen fotoğrafta Onur Ulağ çok güzel yakalamış. Ben olsam bende Süperman’in boynun aynen böyle sarılırdım. Siz olsaydınız Serdar Denktaş’ın yerinde siz de sarılmaz mıydınız? 

Albayrak’ın nesi eksik?
Meclisin en renkli vekiliydi ve Arabacıoğlu’ndan sadece 3 yaş küçüktü. Onunda hekimlik hayatı başarılı geçmişti. Siyasete belediye meclis üyeliği ile başlayıp Arabacıoğlu’ndan tam 10 yıl sonra yani 2003 yılında vekil seçilen Dr. Arif Albayrak’ta geçtiğimiz günlerde yeniden aday olmayacağını açıkladı.
Dr. Arabacıoğlu ikna edildiğine göre pek ala Dr. Albayrak’ta ikna edilebilir. Tufan Hoca sarılsa Albayrağ’ın boynuna ve gitme dese…
“Dolar artıyor, yakında yakıta zam gelir ve sen yine eşekle meclise gelip eylem yaparsın dese, “
“Yakında Hala Sultan Cami açılacak, meclis kürsüsüne gene takke ile çık dese, “
“Yenilenen mecliste gene balon patlatsan denilse”
Dr. Arif Albayrak ikna edilemez mi?
 
MESAJLAR
Mustafa AKINCI: 19 vekilin dün meclise verdiği öneri hakkında neler düşünüyorsunuz? Bu konuda bugün kapsamlı bir değerlendirme yapacağınız söyleniyor. 
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Bazı aday adayı olmayı düşünen isimler kendi aralarında toplantılara başlamışlar. Zira 22 vekilin aday olacağı açıklamasından sonra listelerde yer edinememe telaşı başlamış. 
Kudret ÖZERSAY: Partiye üye olmayanlarda aday olabilir açıklamanızdan sonra merak ettik, örneğin aşırı bir milliyetçi biriside gelip aday olabilir mi? Veya komünist birisi?   
Serdar DENKTAŞ: YDP’nin önemli isimlerine üst sıralardan milletvekili adaylığı teklifi yaptığınız konuşuluyor. Bakalım bu konuyu YDP’nin üst yönetimi duyunca ne diyecek?   
Erhan ARIKLI: Siz listeleri tamamlama yarışındasınız ama birileri de sizin adayları kapma yarışında. Yeni aday bulmak ne kadar zor ise mevcut adayları korumakta o kadar zor bu dönemde. 
Kutlu EVREN: Dün diş ağrısı yüzünden hayli sıkıntılı saatler geçirmişsiniz. Bu yaşta da diş ağrısı hiç çekilir bir durum değildir her halde. Neyse çok geçmiş olsun. 
Önder SENNAROĞLU: Sizin tarım bakanlığı yaptığınız dönemde partili olmadığı halde kapınıza gelenlere yaptığınız iyiliklerden ötürü son günlerde kapınızı çalanların sayısında artış varmış. 
Dr. Mustafa ARABACIOĞLU: Valla bundan sonra size Süpervekil deseler hiç şaşmayacağız. Oysa tamda dinleneceğiniz bir dönemde Serdar Bey yeniden ikna etmiş sizi. 
İrfan Tansel DEMİR: İskele’de UBP’den aday adayı olmak için yoğun bir çalışma içine girmişsiniz. Bu sefer bölgede ciddi bir oy potansiyelini de harekete geçirmek için önemli temaslarınız olmuş. 
Prof. Dr. Kutsal ÖZTÜRK: Yeni saç modelinize bayıldık. Gerçi zaten gençsiniz ama yeni saç modeli ile daha da genç gözüküyorsunuz hocam. Hayırlısı. 
Göktürk ÖTÜKEN: Geçen gece televizyonda öyle şeyler söylediniz ki adeta nefesimiz tutuldu. Bakalım bu programın başka bir tekrarı da olacak mı? 
Hüda HÜDAVERDİ: Geçen gece DP’nin gecesinde gözlerimiz hep sizi aradı ama bir türlü sizi göremedik. Üstelik önümüz seçim ve sizin adınız henüz aday diye de geçmedi. İyi misiniz? 
Erdoğan ÇELEBİ: Sivil Savunma Teşkilatının Girne’de gerçekleştirdiği tatbikat hayli başarılı geçmiş. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyoruz. Her zaman hazırlıklı olmakta fayda var. 
Zeki ZİYA: Gyrokopter ve yamaç paraşütünden sonra dün ultra light uçuşu gerçekleştirmişsiniz. Yalnız dikkat edin de bu light uçuş sizde bağımlılık yaratmasın. 
Zorlu TÖRE: Öyle bir çıkış yaptınız ki hiç kimse böyle bir şeyi beklemiyordu. Bakalım dün verdiğiniz önerinin etkileri Güney’de nasıl yankı bulacak? 
 
POLEMİX
  “Ülkenin hiçbir sorununa çözüm üretmeyenlerin, yıllardır devam eden müzakerelerde ortaya çıkan parametreleri yerle bir etmeyi göze alarak bu topluma zarar vermelerine asla izin vermeyeceğiz.”
  Cumhuriyetçi Türk Partisi
YORUM EKLE

banner471

banner473