banner564

Tahsin Bey sürprizi

UBP-DP koalisyon hükümeti zaten diken üstünde. Zira her bakan her vekil aslında Başbakan gibi. Hal böyle olunca da sürekli bir kriz hali var. Bir yandan Başbakan gibi davranan vekiller diğer yandan hükümet ortağının bitmek bilmeyen istekleri…
Ve tüm bu hengamenin içinde hem seçimlere hazırlanmaya çalışan bir UBP hem de ülkeyi yönetmeye çalışan UBP.
UBP, güzel işlere imza attı. Ama son dönemde ortaya dökülen kirli çamaşırlar, UBP’nin kendi içinde bakanların ve vekillerin kendi aralarındaki sürtüşmeler yapılan tüm bu iyi işleri gölgelemeye yetti de arttı bile.
Sevgili okurlar, beni bilen bilir, hiçbir zaman parmağımın arkasına saklanmayı tercih etmedim, bundan sonrada saklanacak değilim. Buradan açık açık yazıyorum. UBP’nin gittiği bu yol yol değildir. 
Başbakanından ilçe başkanına düşen büyük görevler vardır. Yoksa UBP bu günleri ilerleyen günlerde mumla arayacaktır. Bizim bürokrat takımı ve bakanlarımız kapıların önündeki kalabalığa bakıp yorum yaparlar. Bugün şu kadar kişi geldi, bu kadar kişinin işini hallettim diye.
Biliyor musunuz, o işini hallettiğiniz kişilerin çoğu o kapılara geldi diye sırf oy verme niyetinde değil. Ama bunu hala daha anlayamamış olan bakan ve bürokrat sayısı sanılandan çok ama çok daha fazladır.
Son olarak dün mecliste kendi vekiline kendi bakanına eleştiri getirenleri sırf durumu idare etmek için görmezden gelmek, gidilecek köyün minarelerinin görülmesi demektir. 
Dediğim gibi benim görevim doğruyu yazmak, işinize artık nasıl gelirse… 

Arter: CTP hazmedemiyor     
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, son günlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi İlçe Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu basın açıklamasına yönelik olarak sert sözler söyledi.
Arter;  “Bakın göreve geldiğimiz 35 aylık süre içerisinde belediyenin mali durumunu devraldığımız günden daha iyi bir konuma getirdik. Ben göreve geldiğimde belediyenin muhasebecisini değişmedim. Yıllardır bu görevi yapan arkadaş aynen görevine devam ediyor. Oktay Beyin de benim de aynı kişi. Geçenlerde belediye meclisinde borçlanma yetkisi aldık. Çünkü sadece bu yıl belediyeden 50 kişi emekli oldu. Bu ne benim ne de başka arkadaşların öngörüsünde olan bir gelişme değildi. Biz de olası bir ihtiyaç durumunda borçlanabilmek için sadece yetki aldık. Henüz bir borçlanma da yok ortada. Ama belli ki CTP’li arkadaşlar hala daha bazı şeyleri hazmedememişler ve hala ortalığı karıştırmak için yalan yanlış şeyler üzerinden belediyeyi yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.

Empati
Dün bir dostum anlatı başından geçen bir olayı. Çok basit bir konuda izin istemiş ilgili bir bakanlıktan. Yalnız görevli bürokrat arkadaş herhalde uğraşmamak için kestirip atmış bizim arkadaşın talebini ve uygun değil cevabını yapıştırmış.
Arkadaşım da uğraşmamak için dönüp sırtını gitmiş. Yolda giderken aklına şöyle bir soru takılmış, “Eğer ben Türk, bu bürokrat Rum olsaydı ben Türk olduğum için bu izni vermiyor olabilirdi, iyi de o da Türk ben de Türk. Neden uğraşmak istemedi?” 
Sorunun cevabı çok basit, bizim bürokrat arkadaşın vizyon anlayışı 0 (sıfır). Ama bu kez benim aklıma bir başka soru takıldı. Yarın bir çözüm olsa ve benzer bir durum yaşansa vatandaş ne yapar? Hadi biraz empati yapalım bu konuda. 

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Eskiler ne güzel söylemiş “her gün öleceğime bir gün ölürüm daha iyi” diye. Her gün birisi çıkıp bir şeyler istiyor ve her geçen gün bu istekler partiye zarar veriyor. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Aslında söylenecek çok söz var ama yakında zaten bazı şeyler gün yüzüne çıkacak gibi. Bakalım bundan sonra neler neler olacak? 
Fikri ATAOĞLU: Kıbrıs Türk Kızılay’ının Gazimağusa Şubesi’nin iftarında dün yemekleri bizzat siz dağıtmışsınız. Bu mübarek günlerde işlenen sevaplar bir başka maneviyat veriyor değil mi?
Ersin TATAR: Geçen Cumartesi sabahı Lefkoşa’da bir vekil ve bazı önemli isimlerle baş başka kahvaltı yaparken görülmüşsünüz. Kahvaltı masasını duyunca bizde şok olduk, zira hepsi çok önemli isimler. 
Birikim ÖZGÜR: Fransa’da Macron'un popülist olmayan, hayalperestlikten uzak programı seçmenden olumlu yanıt aldı ve oyları kendi partisinde topladı. Acaba benzer vaatler KKTC’de de işe yarar mı? 
Arif Salih KIRDAĞ: Hafta sonu yapılan MDP’nin kurultayında divan başkanlığı görevini siz yapmışsınız. Hayırdır yoksa siz de mi MDP’ye katıldınız? 
İsmail ARTER: Anlaşılan o ki aradan 35 ay gibi bir süre geçmesine karşın hala daha bazı şeyler unutulmamış. Ve her geçen gün intikam yemini edenler var. 
Serhat AKPINAR: GAÜ mezuniyet coşkusu gerçekten de görülmeye değerdi doğrusu. Her yıl binlerce yeni mezun ve dünyanın dört bir tarafından GAÜ ailesi genişliyor. 
Kemal ALTUNCUOĞLU: Oğlanı evlendirmek için artık gün saymaya başlamışsınız. Yakında davetiye dağıtmaya çıkarsınız. Bu arada Ankara’dan da özel misafirler gelecekmiş düğün için. 
Mehmet HASGÜLER: Çetinkaya sahasındaki yürüyüşlerden sonra şimdi de yazdığınız bir yazıdan ötürü Güneyde kırmızı alarm verilmiş. Valla adamların kimyasını fena bozdunuz. 
Hasan SUNGUR:  Hafta sonu bir arkadaşınız ile birlikte havuz başında yaptığınız tango dansının görüntüleri izlenme rekorları kırıyormuş. Emlak işinde olduğu gibi dansta da ne kadar usta olduğunuzu böylece görmüş olduk. 
Olgun ÇİÇEK: YÖDAK’tan istifa ettikten sonra yeni kurulan bir üniversitede rektör olarak göreve başlayacağınızı memnuniyetle öğrendik. Artık yeniden sahalardasınız demek ki. 
Aziz Azizoğlu: İkinci kez baba olmanın mutluluğunu yaşamışsınız dün. Minik yavru aramıza hoş geldi, Allah sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasip etsin. 
İrfan MAHŞEKER: Sevgili dostum Allah sabırlar versin. Çok genç yaşta eşiniz hakka yürümüş. Merhumeye Allah’tan rahmet geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 
Tayfun BALIKÇI: Dün sizi KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nde görmüşler. Yoksa üye olmaya mı gittiniz derneğe? O zaman şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyelim. 

GÜNÜN SÖZÜ
“ 11 milyon 250 bin dolarlık kriz de sırf görevli şirket şartname gereği ödemesi gereken mükellefiyeti ödemesin diye yaratıldı. Görevli şirket iyi niyetli davranmadı. Açacağı dava varsaydı buyursun açsındı. Benim kişisel görüşüm, Ercan’la ilgili ihale yanlış şirkete verildi. Kim ne derse desin, Ercan, ne mali ne de inşaat anlamında sağlıklı bir denetime tabii değil."
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu
YORUM EKLE

banner608

banner473