banner564

Takdire şayan

DTB geçtiğimiz hafta aldığı ağır mağlubiyeti unutmak ve zirveye konmak için sahaya çıkarken; BÜY ise kendi evinde aldığı K.Kaymaklı yenilgisinin yaralarını sarmak üzere sahadaydı. Mücadele BÜY'nun üstünlüğünde başladı. Karşılaşmanın hemen başında buldukları pozisyonları değerlendirebilseler belki de farka koşacakları bir maç izleyecektik. İlk yarı tamamen BÜY üstünlüğünde geçerken ; Felix ve Hasan topu ileriye taşıyan isimlerdi. DTB ilk yarıda rakibinin üstünlüğünü kabul etmiş ve tamamen kalesini savunmaya yönelik bir anlayış sergiledi. DTB ilk yarıda pozisyon üretmekte oldukça sıkıntı yaşarken; Ahmet Sönmez kritik müdahaleleriyle savunmayı ayakta tutan isimdi. Emek'in eksikliği fazlasıyla hissedildi. 
İkinci devreye de ilk yarıdaki gibi başlayan BÜY bu kez golü Hamis ile bulmayı başardı. Hamis'in golü attığı   pozisyonda bu kadar rahat bırakılması ise DTB'nin düşünmesi gereken bir noktadır. Hamis, antrenmanda bile herhalde bu kadar rahat bir kafa vuruşu yapmamıştır.  DTB yediği golden sonra rakibinin kendisine hediye ettiği penaltı ile beraberliği sağlamayı başardı.  BÜY savunmasında Ahmet Hatay, tehlike olmayan bir pozisyonda topa eliyle müdahale ederek takımının belki de galibiyetine engel oldu. DTB eşitliği sağladıktan sonra oyunda bir süre üstünlüğü eline alsa da BÜY değişikliklere giderek düşen orta sahasını toparlamayı başardı ve yeniden oyuna dengeyi getirdi. BÜY karşılaşmanın uzatma bölümlerinde Azat ile galibiyeti getirecek fırsatı da yakaladı ancak bunu değerlendiremedi.
DTB zorlu rakibi karşısında en azından bir puanı almayı başardı. Hücumda vasat bir görüntü çizen DTB, savunma da ise direnç gösterdi. Ahmet Sönmez yaptığı müdahalelerle dikkat çekti. Kenan ileride çok mücadele etti ancak istediği pozisyonları bulamadı.
BÜY beraberlik golünden sonraki küçük bir kısım hariç maçın genelinin hakimiydi. Galibiyeti kaçıran taraf oldular. Felix takımın göze batan ismiydi. Savunmada Laval ve Mustafa Tekpınar hatasız oynadı. BÜY ortaya koyduğu takdire şayan futbol ve mücadele ile taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandı. 
YORUM EKLE

banner608

banner474