banner564

Taktiksel başarı

 Son haftalarda istediği puanları alamayarak Play-Out sınırına gelen Türk Ocağı ile uzun bir zamadan sonra kazanmayı başaran Binatlı Girne’de karşılaştı. 

Özellikle ev sahibinde ilk 11’in önemli oyuncuları sakatlıklar ve cezalar sebebiyle kadroda yer almadı. Bu şartlar altında baktığımda dün  alınan sonuçlardan sonra Binatlı’nın çok dirençli olacağını ve kazanırsa ligde kalma adına çok önemli bir adım atacağını düşünüyordum. 
Ancak Ahmet hoca ve öğrencileri derslerine eksiklerine rağmen çok iyi çalışmış.Türk Ocağı taktiksel olarak akıllı işler yaptı. Rakibi savunmadan çıkarken şok pres ile top kullanma konusunda rakiplerini bir hayli zorlarken, blok halinde oyun boyunu kısaltarak topu erken kazandı. Topu istediği gibi çeviremeyen Binatlı’da durum böyle olunca Burak en geriye kadar gelip top almak zorunda kaldı. Bu da takımın hücum opsiyonlarında ciddi sıkıntı yarattı. 

İlerde Jorge’ye istenilen destek gelmeyince Türk Ocağı için sezonun en az tehlike yaşadığı karşılaşmasıydı belkide. Maçın yıldızı bana göre Malik’di. Orta sahada rakiplerine karşı hep üstünlük kurdu ve oyunun sağlıklı bir şekilde kurulmasında takımına öncülük etti. 

Türk Ocağı açısından derin bir nefes almak için önemli bir galibiyetti. Binatlı ise geçtiğimiz hafta ki Çetinkaya galibiyetinden sonra bu maça da mutlak puanlar için çıktı. Savunmada yapılan büyük hatalar pahalıya mal oldu. İlk golde Zihni’nin anlamsız hatası, 2. golde komple takım savunmasının hatası ile devreye yenik giren konuk ekip, karşılaşmanın ikinci yarısında uğraştı ama gol için yeterli pozisyonları üretemeyerek mağlup oldu. 
Hala dışarda 18 puan var, Binatlı’nın daha dirençli ve konsantre mücadelelerde yer alması gerekiyor diye düşünüyorum. 
Karşılaşmanın orta hakemi Mehmet Sezener kusursuz bir maç yönetti.
 

YORUM EKLE

banner471

banner474