banner564

Tam destek

Dün Meclis’in olağanüstü oturumunda hükümet adına Başbakan Tufan Erhürman’ın açıkladığı 23 maddeden oluşan eylem planını destekliyorum ve olumlu buluyorum. 
Bu ortamda, hükümetin atılabilecek adımların büyük bir çoğunluğunu atma kararı alması bir başarı. Ama esas başarı bu 23 maddelik eylem planını hiç vakit kaybetmeden yürürlüğe koyabilmekte. Bunu da başarabilirlerse ne ala.
23 maddenin tümünü destekliyorum, hem de tam destek ile. Ancak bazı maddeler ile ilgili düşüncelerimi hem sizinle hem de hükümet edenlerle paylaşmakta fayda görüyorum. 
Madde 16’da dile getirilen “Yükseköğretimdeki öğrencilerden alınacak sağlık ile kesintiler sağlık fonuna yatırılacak. KKTC’de ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerin de sağlıkla ilgili ödeneklerinde aynı uygulama yapılacak” maddesi aslında çok önceden yapılması gereken bir durum idi. Anlaşılan kriz bahanesi ile paketin içine eklenmiş. Uygulamasını en çok merak ettiğim maddelerden bir tanesi de bu madde. 
Hep duyduğumuz ama bir türlü yapamadığımız “Turizm sektöründe vatandaş istihdamının teşviki konusunda çalışmalar yapılacak” maddesini de merak ediyorum. Gerçekten yıllardır yapılamayan bu sefer yapılabilecek mi? 
 
Acı Reçete
Ana muhalefet liderinin dün meclis genel kurulundaki konuşmasını da beğenenlerdenim. Ana muhalefet lideri hükümete “acı reçete” sordu. Öyle ya böylesi durumlarda alışık olduğumuz şey “acı reçetelerin” yürürlüğe girmesi.
Hükümetin açıkladığı 23 madde de aslında acı reçeteyi içermiyor. Sadece ekonomik olarak bazı rakamların yeri değişmiş. Devlet kaybını, farklı vergiler ile alıyor. 
Acı reçete uygulamadan bu iş başarılabilir mi? Bunu da hep birlikte göreceğiz. Ufak bir hatırlatma, son acı reçeteyi 2009 yılında UBP’nin tek başına iktidar olduğu dönemde görmüş, başta Eşel Mobil olmak üzere o günün hükümeti radikal kararlara imza atmıştı.

Denktaş ailesi ekonomik önlemler paketi
Maliye Bakanımız Serdar Denktaş madem işe bisikleti ile gidip geliyor, madem meclis kürsüsünden herkese tasarruf tedbirleri uygulayın diye çağırıyor, bende kendisi ve tüm okurlarımız için kendi 14 maddelik eylem paketimi açıklıyorum. 

1-    Ev içerisinde gece her ne nedenle olursa olsun yatma saatinden sonra açık lamba bırakılmayacaktır.
2-    Su sebilinin soğutma kısmı kapatılacak. Sular şişeye konulup soğuk su ihtiyacı buzdolabından sağlanacaktır.
3-    Hava sıcaklığı gece saat 9 itibarıyla 35 dereceyi geçtiği haller dışında klima çalıştırılmayacak. İhtiyaç halinde balkon, dam gibi açık alanlarda yatılacaktır.
4-    Gece dışarı çıkmaları haftada 1 geceyle sınırlandırılacaktır.
5-    Alınan ekmekler ertesi gün kuruması halinde atılmayacak yumurtalı ekmek vs. gibi geri dönüşüme sokulacaktır.
6-    Şampuan alımlarında Elseve, Loreal vs. gibi markalar terk edilecek, Estiv, Temiz vs. gibi yerli ürünler tercih edilecektir.
7-    Duş jeli kullanımına son verilerek kalıp sabun alımına gidilecek. Duş jeli yerine Karpaz zeytinyağından kalıp sabun kullanılacaktır.
8-    Güzellik anlayışında özümüze dönerek, jel tırnak, kalıcı oje, vs. yaptırılması uygulaması derhal son bulacaktır.
9-    Market alışverişlerine araba ile değil en yakındaki mahalle bakkalına yürüyerek gidilerek benzin tasarrufu sağlanacak ve aynı zaman da spor da yapılmış olacaktır.
10-    Her türlü spor faaliyeti yiyecek içecek tüketimini arttırdığından dolayı ikinci bir duyuruya kadar yasaklanmıştır. Ev halkı spor ihtiyacını ütü yapma, evi süpürme, silme gibi doğal yöntemlerle karşılayacaktır.
11-    Hane halkında önceleri kuaföre gidilerek yapılan saç boyama vs. gibi ihtiyaçlar marketten alınacak Kolleston vs. gibi markalarla evde kendi imkânlarımızla yapılacaktır.
12-    Bir kez giyilen kıyafet kirliye atılmayacak. Mükerrer olarak giyilecektir. Bu nedenle ev halkı kılık kıyafetini temiz tutmaya özen gösterecek ve üzerindeki kıyafeti en az iki gün giymeye gayret edecektir. 
13-    Çamaşır makinesi haftada bir renkli ve haftada bir beyaz olmak üzere iki kere çalıştırılacak. Buna yönelik tedbirler alınacaktır.
14-    İçinde bulunduğumuz deniz sezonu göz önüne alınarak denize gidişler haftada 1 olacak. Denize gidilirken yanımıza şampuan almak suretiyle plajda yıkanılıp eve dönülecek. Evde ikinci bir defa duş alınmayacaktır.
Bu önlem paketi, 15 Ağustos 2018 tarihinde yürürlüğe girmiş olup ileriki günlerde piyasaların seyrine göre yeniden değerlendirilecektir.

Mesajlar 

Teberrüken ULUÇAY:  Yeni gara Mercedes’iniz hayırlı ve uğurlu olsun. Bu arada olağanüstü toplantıda bile meclis toplanamıyorsa tam saatinde, artık diyecek bir söz bulamıyoruz bizde. 

Serdar DENKTAŞ: Ben sizin 23 maddelik önerilerinize full destek veriyorum. Sizde benim sunduğum 14 maddelik sunduğum önerilere destek veriyor musunuz? 

Tufan ERHÜRMAN: Bir yanda tasarruf tedbirleri diğer yanda har vurup havran savurmalar devam ediyor. Nasıl olacak bu iş? Bari bu dönemde bazı şeyleri kısıtlasak. 

Mehmet Ali TALAT: Yeni makam aracınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bu dönemde 200 Bin TL’lik makam aracına binmek her kula nasip olmaz. Mevcut hükümetin mimarı olarak sizin için her halde küçük bir hediye düşündü arkadaşlar. 

Ersin TATAR: ABD başkanı ile ilgili çıkışınız kamuoyunda büyük destek görmüş. Öyle ya, adamın yaptıkları hepimizin hayatını derinden etkilemeye yetti de arttı bile. 

Besim TİBUK: Kur konusunda keşke sizinle iddiaya girseydik. Neyse belki bu defaya bu konuda bir bahse tutuşuruz. Şöyle kocaman bir purosuna. 

Nihat REYHAN (Cimi): Başkan Fırat Ataser yurt dışında olunca bir kez daha belediye başkanlığı görevi size kalmış. Anlaşılan bu dönemde koltuğa iyice alışacaksınız. 

Özdil NAMİ: Ülkenin ekonomisinin tartışıldığı meclisteki olağanüstü genel kurulda hiç sesinizi çıkarmayarak sizde ülkenin ekonomi bakanı olarak tarihe geçtiniz. Tebrik ediyoruz. 

Olgun AMCAOĞLU:  Yasalar konusunda söylediğinizi iktidar vekilleri kamuoyuna farklı aksettirdi. Bu konuda kapsamlı bir açıklama şart olacak gibi. 

Erhan ARIKLI: Milletvekili maaşlarının 21. sırada olduğunu sayenizde öğrenmiş olduk. Biz bile vekil maaşlarının ilk 5’te olduğunu düşünüyorduk. 

Cemal ÖZYİĞİT: Özel okullar şimdi kur sabitlemesine gidiyor ama bir yandan da okul ücretlerine zam yapıyorlar. Böyle terbiyesizlik görülmedi. Yakında bakanlık önünde kuyruklar olursa hiç şaşmayın.

Sadık GARDİYANOĞLU: Geçenlerde sosyal medya hesabınızdan açıkladığınız öneri listenizin tamamını, hükümet açıkladığı paketin içine koymuş. Ya sizi dinliyorlar yada sizin fikirlerinizi beğeniyorlar. 

Turgay DENİZ: Patronlar Kulübü olarak siz nasıl değerlendiriyorsunuz hükümetin açıkladığı 23 maddelik önlem paketini. Gerçekten de bu süreçte bir takım şeylerin önüne geçilebilecek mi?
Mahmut KANBER: Esnaflar için bir şeyler var mı bu pakette başkan? Esnafın hali nice, açıklanan önlemler size yeterli geliyor mu? 
Kudret ÖZERSAY: Hadi ekonomi bakanı ölü taklidi yapıyor, bari siz dış işleri bakanı olarak Türkiye’nin yanındayız diye bir mesajı neden hala daha yayınlamazsınız ki? 
 

POLEMİX
 “Bugüne kadar adaya dönen 20'den fazla ekipten aldığımız dönütlerden bu yılki kampların geçtiğimiz yıllara göre çok daha verimli geçtiğini ve önceden yaşanan bazı talihsiz yaklaşımların bu yıl gerçekleşmediğini gözlemledik. Bu son yaşanan olayla ilgili tavrımız da buna paraleldir. İstisna olsa bile çocuklarımıza yönelik bu şekilde hiçbir davranışa müsamaha göstermeyeceğiz.”
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit

YORUM EKLE
YORUMLAR
hüsnü
hüsnü - 6 yıl Önce

işi mi bıraktın yazı yazmayı mı bıraktın özlettin yahu

banner608

banner473