banner564

Tansiyonu yükselten hakem

 K-PET Süper Lig’de üst sıralarda yer almaya çalışan iki takımın mücadelesinde kazanan ev sahibi Cihangir oldu. 
Aslında spesifik hedefi olmayan ve olaya maç maç bakan iki takımın mücadelesinde takımların saha içerinde daha sakin olmalarını beklerdim. Ancak takımların denk güçlerde olması ve mücadeleci oyuncuların çokluğu oyunu bir seviye sertleştirdi.
Hakemleri genelde 2-3 cümlede özetlerim ama maçın önüne geçen hakem var ise konuya ayrıntı vermem gerektiğini düşünürüm. Karşılaşmanın hakemi Ali Özer, maçın başından sonuna kadar çok kötü bir maç yöneterek bu iki rahat ve kaliteli takımın mücadelesine gölge düşürdü desem yanlış olmaz. Tüm maç boyunca çaldığı düdükler ve kullandığı kartlar belirli bir standardın dışındaydı. Saha içerinde gerçekleşen küçük tüm sakatlıklarda oyun durdu ve bu da oyunun akışını kesinlikle etkiledi. Yannick ve Doğukan’ın kırmızı kart pozisyonları hakkında da ciddi soru işaretlerim var. Görüntüleri izledikten sonra daha net karar verebileceğiz ancak güvenilir kaynaklardan edindiğim bilgilere göre Doğukan’ın pozisyonda kırmızı kart görecek bir hareketi olmadığı yönündedir. 
Maçı özetlemek gerekirse Cihangir, erken bulduğu golle rahatladı ama sonrasında Çetinkaya oyunu dengeleyip pozisyonlarda buldu. İlk yarı Musa karşılaşmanın en etkili ismiydi. İkinci yarıya adeta golle başlayan Cihangir, aslında farkı daha da arttıracak kontra atak şanşlarını bulduysa da bunları değerlendiremeyerek yediği golle maçı zora soktu. Farkı 1’e indirdikten sonra özellikle merkezden Ömer ve Doğukan’ın olgunlaştırdığı ataklar ile oyunu kanatlara genişleten konuk ekip, bu karşılaşmada Faye’yi aradı. Gelen ortalara vuruş yapacak forvet orjinli bir oyuncusu olmaması pozisyonları sonuçsuz bıraktı. 
Maçın adamı attığı gol ve oynadığı güzel futbolla Uche’ydi. 

YORUM EKLE

banner471

banner473