banner564

Tarihi söyleyin… 

UBP’nin son kurultayında son ikiye kalan ve kurultaya saatler kala adaylıktan geri çekilen Dr. Faiz Sucuoğlu ve Hasan Taçoy, dün ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda UBP’nin kurultayında aday olacaklarını söylediler.
10 bin kişinin geldiği 7 bin civarında oyun atıldığı kurultaydaki iradeyi bir kenara bırakanların şimdi söylediklerine gargarlar bile güler sevgili okurlar.
Neymiş efendim ilk kurultayda adaylarmış. Ee o zaman bende söylüyorum ki bu konuda zerre kadar espri yapmıyorum ilk UBP kurultayında ben de adayım.
Bir kere önce erken seçim mi olacak kurultay mı olacak? Bu konuda partinin yetkili organları bir karar üretmiş mi?
İkincisi eğer kurultay erken seçimden sonra olacaksa bu seçimlere genel başkan sıfatı ile girecek adayın elini zayıflatmaz mı? Öyle ya üç gün sonra o makamda oturmayacak birisine kim niye oy versin?
Üçüncüsü eğer kurultay seçimlerden önce olacaksa neden haziran veya sonrasını bekliyoruz. Hemen bu hafta sonu bu işi bitirelim ve seçimlere kadar yeni seçilecek olan genel Başkan (ki ben seçileceğime sonuna kadar inanıyorum) partiyi hazırlayabilsin erken seçimlere yeni genel başkan.
İşin ötesi kabine daha yeni kurulmuş, bakanlar yerlerine yeni oturmuş, daha müdür-müsteşar atamaları bile başlamadan bu şekilde hem hükümeti hem partiyi bu kadar yıpratmanın bir bedeli olmayacak mı?
Demek ki kurulan bu hükümetin işi hikâye. Boşu boşuna ülkenin zamanını çalıyoruz hem de böylesine kötü bir dönemde. Derhal UBP kurultayına gidilsin ve ardından da hemen bir erken genel seçim yapılsın.
Bu olmadan şu an hiçbir şey yapmanın hiçbir şeye faydası olmayacağı gibi UBP’ye çok daha ağır bir fatura ödettireceği de kesin. 
Gidelim seçimlere, kimin kiminle sorunu varsa sandıkta hesaplar görülsün. Bu olmadan bu ülkeyi bu kadar zor bir dönemde daha da ağır faturalar ödemeye kimsenin hakkı olmamalı.

Asgari ücret ne kadar olmalı?
İşçi kesimi net 4 bin 900 lira işitiyor. Buna 600 liralık işveren primi de eklendiğinde bir işçinin işverene maliyeti 5 bin 500 liraya gelecek. Pandemi döneminde bu parayı ödeyebilecek işyeri memlekette var mı?
Öte yandan hayat ucuzladı diyen Ticaret Odasına karşın insanların büyük bir bölümü ülkede işsiz ve aç iken hala daha bu asgari ücret ile geçinebilmek çok ama çok zor. Bir market alış-verişini neredeyse 500 lira ile yapıyorsunuz. 
Hal böyle iken işçi-işveren ve bakanlık bu konuda henüz uzlaşabilmiş değil. Bence her üç tarafında fedakârlık yapması gerekiyor. 
İşveren biraz elini cebine atacak, işçi kesimi de pandemi koşullarını gözetip işverenine sahip çıkacak. Devlet de işçi ve işverenden aldığı vergilerden bir miktar fedakârlık yapacak.
Yoksa bu yeni asgari ücreti bu masadakiler bu şartlar altında çok zor belirlerler…

Şefik’i dinleyen yok
Meclisteki vekiller kendi kafalarına göre siyaset üretmeye, ülkenin sorunları yerine birbirleri ile uğraşmaya devam ediyorlar maalesef. Öte yandan dillerinden düşmeyen “Erken Seçim” konusunda ise henüz kimse kılını bile kıpırdatmış değil. 
Bu konuda sadece Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik (aynı zamanda Yüksek Seçim Kurulu Başkanı da olur kendileri) açıklama yapıyor. Üstelik bu son birkaç ayda yaptığı bilmem kaçıncı açıklaması oldu. 
Son olarak yeni bir şey çıkmayacağını meclisten anlamış olmalı ki Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik, “Bari hiç olmazsa eskisine dönelim” dedi kibarca.
Şefik, "Son bütçe görüşmelerinde meclise gittiğimde 3 bölgeli sistemden bahsedildi. Birincisi, 'eski yasaya dönelim'. Son yapılan 2 tadilatı geri alabiliriz. Ama siyasiler bunu ister mi bilemem" dedi. 

MESAJLAR:
Ersan SANER: UBP’de ilan edilmiş bir kurultay tarihi mi var da herkes ben adayım diyerek ortaya çıkıyor. Eğer var ise bir tarih bunu lütfen kamuoyu ile de paylaşın. Bu arada bende adayım. 

Mustafa BULUTOĞULLARI: Mehmet Saydam dostumuz ile birlikte yeni bir meyhane açmak için kolları sıvamışsınız ve bu konuda önceki gece seçkin bir gruba yemeklerinizi test ettirmişsiniz. 

Mine GÜRSES: Evdeki yol arkadaşınız Kuki yanlışlıkla elinizi ısırmış. Belli ki oda sıkıldı bu pandemi işinden. Eskiden ne güzel birlikte geziyordunuz. Neyse çok geçmiş olsun. 

Betül DİZDARLI HASTAN: Ev işlerine yardımcı olarak aldığınız Filipinli bayan sizi fena halde çarpıp kayıplara karıştı diye duyduk. Çok geçmiş olsun, bu zamanda eve alacağız kişiyi iyi seçmekte fayda var. 

Ercan TURHAN: Bu aralar hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Eskiden Galatasaray için bir şeyler yazardınız ondan da son dönemde anlaşılan vaz geçtiniz. Halinizi hiç iyi görmüyoruz. 

Olgun ÜSTÜN: Yayın Yüksek Kurulundan emekli olmak için ufaktan hazırlıklara başladığınızı öğrendik. Emeklilik döneminizde yazacağınız kitaplar ile gelecek nesillere çok şeyler katacağınızı biliyoruz. O yüzden size durmak yok. 

İbrahim ÇAKIRDAĞ: Eşiniz ile evlilik yıldönümünüz kutlu ve mutlu olsun Hocam. Yıllardır aynı yastığa baş koymak kolay iş değil. Hele bu dönemde evlenen gençleri görünce bu daha da bir derin anlam kazanıyor. 

Dr. Erol UÇANER: Artık hiçbir şeyi dert etmemeye özen gösteriyormuşsunuz memlekette olan. Valla bunun formülünü bulup, herkese satsanız paraya para demezsiniz doktorum. Birinci sırada ben. 

Emete GÖZÜGÜZELLİ: Özellikle deniz hukuku alanında KKTC yasalarında çok derin boşluklar varmış. Nasıl olmasın ki? Bu konuda ne bir çalışma var ne de başka bir şey? Anca sen şöylesin sen böylesin siyaseti var memlekette. 

Dimağ ÇAĞINER: Siyasete girip girmeme konusunda dün akşam çok değerli isimler ile bir araya gelip bir yemek yemişsiniz. Gecenin sonunda yapılan kapalı oylamada ne karar çıktı? Kamuoyu ile paylaşacak mısınız? 

Soner KARASALİH: Sizde UBP genel başkanlığına aday olamaya karar vermişsiniz. Eh biz de aday olduğumuza göre şimdiden 5 kişiyi bulduk demektir. 6 kişi daha bulursak bir futbol takımı kurabilirik bu defaya. 

Mevlut AVCI: Özgür İş insanları Derneği olarak dün gece Başkent Lefkoşa’da hayli kalabalık bir yemek vermişsiniz ve ülkenin dört bir tarafından iş insanları bu yemeğe icabet etmişler. 

Elmas TOKAY: Yeni yıla evlenerek girerek büyük bir sürprize imza attınız. Hayırlara vesile olsun, Allah bir yastıkta kocatsın diyelim. Bu arada pandemi nedeni ile balayını son bahara saklamışsınız. 

Koral ÇAĞMAN: Asgari ücrette eğer herkes fedakârlık yapmazsa o masandan kolayına bir anlaşma çıkacağını şahsen düşünmüyoruz. Umarız herkes gereken fedakârlığı yapar masada.

YORUM EKLE

banner608

banner474