banner564

Tatar 500 günde neler yaptı? 

Bundan 500 gün önce Başbakanlık koltuğuna oturan Başbakan Ersin Tatar, çok zorlu bir süreçten geçmesine rağmen 40 yıldır yapılmayanları yaparak tarihe adını şimdiden yazdırmayı başardı. 
Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de en güçlü adayı konumunda olan Başbakan Ersin Tatar bu süreçte çok önemli işlere imza attı.
4’lü koalisyon hükümetinin ekonomik enkazını hızlı bir şekilde temizledi. Yine 4’lü hükümet tarafından yılan hikâyesine dönen, KKTC ve Türkiye arasında 2 milyar 288 milyon 976 TL tutarındaki hibe ve kredileri içeren İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması imzalandı.
Yapımı bir türlü başlanamayan Girne-Alsancak yolunun birinci etabı olan proje için yerel gelirlerden kaynak ayrıldı ve yol çok kısa bir süre tamamlanacak.
Bir yıl önce arızalanan Anamur suyunu KKTC’ye getiren su hattının yeniden devreye koyulması için büyük bir çaba ve uğraş sarf edildi. 
Geride kalan 40 hükümete nasip olmayan çok amaçlı Pandemi Hastanesi kısmetse bu hafta açılacak. İki ay gibi çok kısa bir sürede bu hastanenin yapılması sağlandı.
Pandemiden ötürü kepenk kapatan esnafa, işletmelere milyonlarca liralık destekler verildi. 
Toplu taşımacılık yapanlara ve ailelerine 3,5 milyon ödendi. Turizm acentelerine 420 milyondan fazla ödeme yapıldı. Bu rakamları çoğaltmak mümkün...
Belki istenilen kadar yüksek olmadı ama devlet herkesin cebine bu süreçte bir şeyler koymasını bildi. Geçmişte taksit ile maaş ödeyen hükümetleri unutmadık.
Tatar, bir dönem memurlardan kesinti yaptı ama sonrasında onları da ödedi. Bankaların insanların bu süreçte üstüne gitmemesi sağlandı. Çekler ve kredi kartları ötelendi. Büyük bir kaos çıkacak diyenler yanıldı. Evlerine ekmek götüremeyecek olanlara gıda paketleri ulaştırıldı. 
Sevgili okurlar tüm bunların ve daha fazlası sadece 500 günde yapıldı. Pazar günü sandığa giderken duygularınız ile değil aklınızla hareket etmenizi ve oyunuzu da ona göre vermenizi temenni ediyorum. 
 
Maraş’ta tarihi gün 
46 yıllık özlem bitti ve Kapalı Maraş’ın bir bölümü kontrollü olarak açıldı. Dün sizler için biz de Maraş’ta neler olup bittiğine bakmak için binlerce kişi ile birlikte Maraş’a girdik.
Çok kısa sürede Gazimağusa Belediyesi’nin gayretleri ile Maraş’ın halka açılan sahil kısmı temizlenmiş ve büyük bir bölümü de yeniden asfaltlanmış. Çalışmalar halen devam ediyor. 
Uyarıcı tabelalar ve işaretlemeler de kısa sürede yapılmış Maraş’ın sahil kesiminde. Uzun bir yürüyüş parkuru oluşturulmuş. Sadece KKTC vatandaşları değil herkes bu bölgeye girebiliyor. 
Tüm dünyanın önce gelen basın kuruluşları, Rum tarafından gelen gazeteciler ile birlikte karşıladık Başbakan Ersin Tatar’ı. Tatar’ın Maraş’a girmesi ile birlikte bir grup “Maraş Fatihi Ersin Tatar” diye tezahürat yaptı.
Aynı dakikalarda YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ve ekibi de Ersin Tatar’ın gezisine iştirak etti ve birlikte yaya olarak açılan bölgeleri gezip, yetkililerden bilgi aldılar. 
Sadece YDP ve UBP’liler orada değildi elbette. Ekonomik Örgütler Platformunu oluşturan Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği, Kıbrıs Türk İşadamları Derneği, Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği ile Kıbrıs Türk İşverenler Sendikasının başkanları da oradaydı. Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odasının da yönetim kurullarından önemli isimler açılıştaydı.

MESAJLAR
Ersin TATAR: Maraş’ın sahil kesiminin ziyarete açılmasıyla birlikte 300 kişi tarafından ziyaret edildiği bilgisi geldi bize. Gerçekten ilk günden yoğun bir ilgi gördü Maraş. 

Alpan UZ: Seçim döneminde en çok ekrana çıkan aday oldunuz ama ne hikmetse diğer adaylarla birlikte sizi izleme şansı elde edemedik. Bu seçimde aklımızda bu kalacak. 

Erhan ARIKLI: Dün Maraş’a gittiniz, Pandemi Hastanesinin fotoğrafını paylaştınız ve diğer adaylardan farkınızı net olarak ortaya koydunuz. Size de bol şans diliyoruz Pazar günü için. 

Dimağ ÇAĞINER: Dün Ekonomik Örgütler Platformu olarak Maraş’ı gezen ekibin içerisindeydiniz. Bu arada Maraş turu için acentelere çok sayıda başvuru geliyormuş. 

Candan AVUNDUK: Maraş’a hayran kalmışsınız. Ah bir de düşünsenize 46 yıl önce nasıldı diye. Neyse ilerleyen zaman diliminde belki oteller de açılır ve üretimimiz artar. 

Turgay DENİZ: Maraş’ın bir kısmının bile açılması nasıl bir hareketlilik kazandırdı bölgeye dün gördünüz herhalde. Şimdi o bölgeye yakın yerlere ticarethaneler kurulmalı. 

İsmail ARTER: Maraş’ın içinde turistler daha kolay gezsin diye bisiklet kiralama için gerekli altyapı hazırlıklarına başlamışsınız ve birkaç gün içinde bisikletler kapıda hazır olacakmış. 

Burçin DÖVEÇ: Maraş’ı gezerken bir uzman olarak binaların ne kadar sağlam olduğuna dikkat ettiniz mi? Gerçekten de o günkü mimari ve mühendisleri kutlamak gerekiyor. Tek çatlak bile yoktu yapılarda. 

Leman KUTAY: Dün Maraş’ta bol bol fotoğraf ve video çekmişsiniz. Eh artık o bölgedeki evlerden bir tanesinin üzerine “tutulmuştur” yazısı da yazarsanız ileriki emeklilik günlerinizi pek ala Maraş’ta geçirebilirsiniz. 

Hasan UZUN: Dün Maraş’ı Başbakan Ersin Tatar ile gezerken yabancı haber ajansları hep sizin fotoğraflarınızı kullanmışlar. Anlaşılan artık ününüz Ada dışına da çıkmaya başladı. 

Olcay KIRAÇ: Dün giydiğiniz takım elbise sanki de damatlığınıza benziyordu. Eski resimlerinize bir baktık neredeyse damat olduğunuzda giydiğiniz kıyafetle bire bir örtüşüyordu dünkü kıyafetleriniz. 

Hakan YILDIRIM: O kadar güneş altından yayın yaptınız ki alnınız kıpkırmızı olmuş. Bir ara bize uğrayın size bizim şapka koleksiyonundan uygun bir şapka hediye edelim.

Çiğdem AYDIN: Pazar günü tv2020 ekranlarında seçim sonuçlarını birlikte sunacakmışız. Eh desene ekranda bol bol kavga edeceğiz. İşin şakası tarihi bir yayına hazır ol lütfen.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Aziz M Kent
Aziz M Kent - 4 yıl Önce

dun Narasi gezebilenleri kutlarim cunku 50 yil once acildiginda beni Esimle birlikde iceriye girmemi istemediler ve bir defa daha gelme dediler sirf Turk olduguk ucun

xyz
xyz - 4 yıl Önce

bugun maras yarin yeni duzen duzulencilerin tabiriyle leymasol larnaka baf midilli sisam meis vs vs

kerem
kerem - 4 yıl Önce

iyiki izin vermediler senin ne işin var maraşta aziz kent .

banner608

banner473