banner564

Tatar’dan şaşırtan teklif  

Mecliste bütçe maratonu dün son buldu. Tartışmaları, atışmaları ve vekillerin şakalaşmaları ile bir Bütçe maratonunda sonuna gelindi böylece. 
Mecliste Bütçe Maratonunun son gününe Ana muhalefet lideri Ersin Tatar’ın sözleri damga vurdu. Tatar, Maliye Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Türkiye’den uzun bir zamandır KKTC’ye para gelmediğini bunun nedeninde “reformlar” olduğunu meclis kürsüsünden söyledi.
Tatar, ülkenin önünü açmak adına Ana muhalefet olarak hükümete yardım etmeyi teklif etti. Reformların görüşüleceği Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı CTP Milletvekili Fikri Toros’a “Bu işlerden anlayan birisi olarak komiteye beni de davet edin, beraber katkı koyalım ve ülkenin ihtiyacı olan reformları birlikte yapalım” önerisinde bulundu.
Tatar’ın bu teklifine olumlu yanıt veren komite başkanı Fikri Toros, yeni yılın hemen ertesinde komite olarak Tatar’ı davet edeceklerini ve ilgili reformların ortak akılla yapılmasının doğru bir düşünce olduğunu bunu da komite başkanı sıfatı ile destekleyeceğini söyledi.
Hükümet şu an fena halde sıkışmış durumda mali açıdan. Eğer Türkiye’den para akışı sağlanamazsa hükümetin daha fazla ayakta kalması beklenmiyor. 
Hükümetin ayakta kalmasının her saniye daha güç olduğu bir ortamda Ana muhalefet lideri, para akışının sağlanması adına reformlar için destek sözü veriyor. Yani bir yerde hükümetin ömrünü uzatıyor.
Bu,  ezber bozacak bir tekliftir…. 

"Herkes 1 lira verse"
Geçen gün yazdım, bugün gene yazacağım. Çünkü tek tek ölüyoruz. Daha dün bir kardeşimizi da bu illet hastalık yüzünden kaybettik. Şimdi sıra kimde?
Bakın,  Amerika'da "herkes 1 lira verse" mantığıyla Meksika sınırındaki duvar için 2 milyon dolar toplandı bugüne kadar.  ABD Başkanı Trump'ın Meksika Duvarı Projesi'ni hayata geçmesi için yardım ve bağış toplama platformu Gofundme sitesinde kampanya başlatılmıştı ve 16 Aralık'ta başlatılan kampanyaya 41 bin 272 kişi katkıda bulundu ve 2 milyon 443 bin 69 dolar toplandı.
Teknecik elektrik santralinin bacası yok, her gün kanser kusuyor. Buraya filtre takılması hükümetin şuan bütçesini aşıyor. Hükümetin para bulmasını bekleyene kadar daha kaç kişi sırf bu nedenden ötürü kansere yakalanacak?
Bir diğer önemli konu da yanan Devlet Laboratuvarı ile ilgili. Yediğimiz içtiğimizin denetlemelerin daha sağlıklı yapılabilmesi adına vatandaş olarak bizde elimizi cebimize atmamız gerekiyor… 
Amerikalılar kendi gelecekleri açısında bir duvarı inşa edecek parayı buldular. Kıbrıslı Türkler olarak bizde kendi geleceğimiz açısından son derece önemli olan Teknecik Santraline filtre ve Devlet Laboratuvarının yenilenmesi için gerekli kaynağı sağlamalıyız. 

Güle güle koca yürekli adam… 
Spor camiasının sevilen ağabeyi “Koca yürekli adamı” Raif Özgüren’i kaybettik maalesef. Ailecek basın camiasının içinde oldular yıllarca. Meral Anne, İsmet Ağabey ile birlikte.
Meslek hayatımda benim için yerleri ayrıdır. Tüm basın camiasının başı sağ olsun. En çokta Meral anne ile İsmet Özgüren’nin… 

İstanbul notları…
Bir: Bu Fener’den hiçbir şey olmaz. Takımın tümünün değişmesi gerekiyor devre arasında. Maça gitmeye değmez yani. 
İki: İstanbul’da ki tüm inşaatlar durmuş, herkeste bir kriz beklentisi almış başını gidiyor. Haberiniz olsun. 
Üç: Arap turist sayısında gözle görülür bir azalma var. Şuana kadar piyasayı ayakta tutan Arap turistlerde giderse vay İstanbul’un haline… 
Dört: AK Partiye çok kızıyorlar ama gene vereceğiz mantığı hala aynen işliyor İstanbul’da. 
Beş: Rakı-Balık keyfi için mekân sayısında ciddi bir daralma var İstanbul’da. Gene de lüfer için geç değil, hatta tam zamanı. 
 

MESAJLAR
Fırat ATASER: Alsancak Belediyesinin hizmetlerine bir yenisini daha ekleyip 3 dilde ihbar alabilen whatsapp ihbar hattı kursmuşsunuz. Özellikle bölgedeki yabancılar bu durumdan ziyadesi ile memnunlar. 
Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Aziz Başkanın ahtı var anlaşılan. Böyle giderse Fener kümeye de düşer. Bence Ali Başkana ulaşın ve biran önce Aziz Başkandan helallik almasını önerin. 
Ali Murat BAŞÇERİ: Bölge ziyaretlerinin yanında basın kuruluşlarına da ziyaretler başlatmışsınız. Anlaşılan toplumun tüm kesimlerinin nabzını tutuyorsunuz.  Nabız attığına göre henüz sorun yok değil mi? 
Ersin TATAR: Bütçe görüşmelerindeki performansınız ile göz doldurdunuz. Özellikle dün ki çıkışınız epey konuşulacak gibi. Zira reformlar geçemezse meclisten, Türkiye’den tek kuruş para gelmeyecek. 
Serdar DENKTAŞ: Bütçe geçti geçmesine ama sıkıntılar özellikle yeni yılda sizi bekliyor. Neyse en azından bir haftalık kısa bir molayı her halde hak ettiniz. Yılbaşına kadar bir mola verebilirsiniz artık.
Fikri TOROS: Ana muhalefet liderinin reformlara katkı koyma arzusunu olumlu bulup bu noktada komite başkanı olarak birlikte hareket etmeyi kabul etmişsiniz. Aklın yolu birdir değil mi?
Tufan ERHÜRMAN: Personel denetimlerinden vatandaş ziyadesi ile memnun olurken personel eksikliği olan yerlerdeki çalışanlar biran önce kendilerine takviye gelmesini istiyorlar. 
Mustafa AKINCI: Şehit Erdoğan Rıfat Anısına tarafınızca hazırlattırılan CD’leri dağıtmaya başlamışsınız. Bu tür değerlerin hatırlatılması güzel oldu, devamını bekliyoruz. 
Ahmet SENNAROĞLU: Son günlerde hem maddi sıkıntılarla hem de dişleriniz ile uğraşıyormuşsunuz. Geldi mi sıkıntılar ardı ardına gelirmiş. Neyse çok geçmiş olsun size. 
Kemal BURGAÇ: Türkiye’deki bir toplantıya katılmak için yola çıkmışsınız ama kötü hava koşulları nedeni ile neredeyse Türkiye’yi bir baştan öbür başa geçmek zorunda kalmışsınız. 
Kubilay ÖZKIRAÇ: EL-SEN olarak Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümüne malzeme yardımında bulunmuşsunuz. Bu tür kampanyalara katılımınızdan ötürü sizi ve sendikanızı kutluyoruz. 
Mustafa Ersoy:  Metropol Süpermarketin Girne şubesi yeni yılın hemen arifesinde açılıyormuş. Çok uzun bir süre Girne’ye şube açıp açama konusunda kararsız kaldınız ama sonunda şubeye açmaya karar verdiniz. 
Ahmet ERBAŞ: TBMM’de yaptığınız konuşma ile gerçekten herkesin yüreğine su serptiniz. Sayenizde artık Ankara’da sesimiz duyurmak daha kolay halde geldi. Devamını bekliyoruz. 
Günay KİBRİT: Engelli kardeşlerimizin istihdam edilmesi adına büyük bir proje başlatmışsınız. Umarız hepsi için yeteri kadar şans bulunabilirsiniz. 
Mustafa Durdu ÖZDEGİRMENCİ: Cumartesi gurubu olarak 4 yıl önce kaybettiğimiz sevgili Bengü Şonya anısına Cumartesi günü kabri başında bir anma etkinliği düzenleyecekmişsiniz. 

POLEMİX
“Buraya bu ülkenin sahipsiz olmadığını, vatandaşlar olarak en iyi hizmeti almaya hakkımız olduğunu hatırlatmaya geldik. Ancak bir yolun bir yıla yakın kapalı olmasını görüp bu konuda gerekli girişimleri yapmayan yetkililer, görev ve yetkilerini ihmal ediyorlarsa suçları vardır.”
Güzelyurt Eylem Komitesi

YORUM EKLE

banner608

banner473