banner564

Tatar’dan üç önemli mesaj 

İlk “resmi” ziyaretini Ankara’ya yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’dan çok önemli mesajlar verdi. İlk mesajını geçen hafta Cumhurbaşkanı seçildiği KKTC’ye, ikincisi ilk resmi ziyaretini yaptığı Türkiye’ye üçüncüsü ise bu ziyareti yakından takip eden dünya kamuoyuna mesajlar gönderdi.
KKTC’ye dönük en net mesajı artık KKTC’nin kalkınmasının daha öncelikli olduğunu ve masada federasyon tarzı bir görüşmenin bir daha mümkün olmadığını olası bir 5’li konferansta Türk tarafı olarak iki ayrı eşit devlet vurgusunun öne çıkacağını çok net olarak söyledi ve “bana bunu söylediğim için halkım oy verdi” dedi.
Tatar’ın Türkiye kamuoyuna yönelik olarak söylediği mesaj ise sosyal medyada özellikle twitter’da bir anda milyonlarca beğeni aldı. Tatar “Ben Kıbrıs Türk halkı ile Anadolu insanının yeniden arasını yapacağım. Bu bağları yeniden kuracağım” demesi Türk kamuoyunda hemen etkisini gösterdi ve bu sözleri milyonlarca kez twitlendi.
Ersin Tatar, Ankara üzerinden Dünya’ya da bir mesaj gönderdi. Dedi ki “Siz kabul etseniz de etmesiniz de bizim bir devletimiz var. Ve artık Türkiye ile bu devleti yaşatma yoluna gidiyoruz. Ticari fırsatları kaçırmayın ve KKTC ile ilişki kurmaktan kaçınmayın.”
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da Tatar’ı kabulünde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Doğu Akdeniz'le ilgili olarak, "Doğu Akdeniz'de kendi kıta sahanlığımızdaki haklarımızı koruduğumuz gibi adanın ortak sahibi Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve menfaatlerini de sürdürüyoruz. Doğu Akdeniz'deki mevcut durumun müsebbibi 2003 yılından bu yana uyarılarımızı dinlemeyen, yapıcı önerilerimizi dikkate almayan Rum-Yunan ikilisidir. Bu oyun artık bozulmuştur" dedi.

UBP’den haberler 
Dün itibari ile artık UBP’de hafta sonu yapılacak olağanüstü kurultay için adaylar belli oldu. Bir ara herkesin adı aday olarak geçen UBP’de İskele bölgesinden bir, Girne bölgesinden bir, Gazimağusa bölgesinden bir ve Lefkoşa’dan iki aday yarışacak. Batı’nın iki ilçesi Lefke ve Güzelyurt’tan bu dönemde aday yok UBP Genel Başkanlığına.
Adaylar dün hayli heyecanlı ve taraftarları ile geldiler genel merkez önüne. Hepsi de çok iddialılar. Kurultay organizasyonu her zamanki gibi bildik emin ellerde. Bugün Genel Sekreter Ersan Saner adaylara kurultay gününe dair bilgilendirmeleri yapacak. 
Lefkoşa ilçesi tüm adaylara eşit davranma kararı aldı ve tüm vekilleri bu akşam saat 19.00’da bir araya getirecek ve aday olanlarla olmayanların kaynaşması sağlanacak.
Ünal Üstel’in yeni filmi yayında. Nazım Çavuşoğlu, yarından itibaren Lefkoşa’ya ağırlık verecek. Faiz Sucuoğlu, dün manifestosunu açıkladı. Tüm bölgelerden ciddi bağlantıları var. Hasan Taçoy da kampanyaya çok hızlı başlayanlardan. Dursun Oğuz öyle bir hızlı başladı ki dün geceyi uykusuz geçirdi ve bir gözü uykusuzluktan ötürü hafif kanlandı. 

Tebrikler Telsim
Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi KKTC Telsim bir reklam filmi hazırlatmış ve sosyal medyada paylaşmış. Dün daha film sosyal medyaya düşer düşmez izledim. Sonra tekrar tekrar izledim. 
Uzun zamandır bu kadar güzel çekilmiş reklam filmi görmemiştim. Özellikle reklamda verilen mesaj tüylerimi diken diken etti diyebilirim. 
Son dönemde Türkiye-KKTC ilişkilerinin hangi zeminde olmasını gerektiğini hatırlatan bir mesajı izleyicisine anlatan bu reklam filmini mutlaka izlemenizi ve sosyal medyada da paylaşmanızı tavsiye ediyorum. 
Reklam filmini hazırlayan ve oynayan herkese de yürekten tebrik ediyorum. En çokta KKTC Telsim yönetimini bu noktada tebrik ediyorum. 

MESAJLAR
Ersin TATAR: “KKTC halkıyla Türkiye halkları arasındaki kardeşlik duygularının en iyi noktaya gelebilmesi için var gücüyle çalışacağımı paylaşmak istiyorum” şeklindeki sözünüz milyonlarca beğeni aldı twitter’da. 

Görkem ÇELEBİOĞLU: İkinci kızınız dünyaya merhaba demiş ve artık ikinci kız sonrası sizi Kız Babaları Derneğine doğal üye olarak kaydedebiliriz. İşin şakası bir yana Allah analı-babalı dedeli ve nineli büyütmeyi nasip etsin. Dedeye selamlar. 

Kazım ANT: Çok uzun bir süre sonra son seçimlerde çizmeleri giyip sahaya indiğinizi gördük komutanım. Demek ki son seçimlerdeki cepheleşme sizin gibi değerlerin de dışarı çıkmasına neden oldu. 

Fevzi TANPINAR: Tek kelime ile muhteşem bir reklam filmi olmuş. Senaryosundan oyuncularına ve verilen mesajına kadar müthiş bir reklam. Emeği geçen herkesi kutluyoruz. 

Ziya TUNAÇ: Telsim’in reklam filminde hem siz hem de atlarınızın oynadığını gördük. Eski Osmanlı kıyafetleri de size pek çok yakışmış. Bundan sonra size reklam teklifleri gelirse şaşırmayacağız artık. 

Hasan SARPTEN: Ölü av hayvanı paylaşımının suç olduğunu açıklamanız yerinde oldu. Zira sosyal medya Pazar gününden bu yana ölü av hayvanı paylaşanlar ile doldu da taştı. 

Sadık GARDİYANOĞLU: UBP Lefkoşa ilçesi olarak hiçbir adaya destek olmama ve bu seçimlerde tarafsız kalma kararı almışsınız. Valla hepsi de yakın dost arkadaş olunca bu karar sizi hayli rahatlatacaktır. 

Yenal SENİN: Kapıları artık bence bu saatten sonra kimseye kapatmayın. Giren girdi çıkan çıktı o kapılardan. Bence sürekli açık kalmasında fayda vardır. Bilmem anlatabildim mi? 

Yalçın KOÇYİĞİT: Uzun bir aradan sonra dün sizi KIB-TEK’te görmüşler. Hayırdır çok mu özlediniz KIB-TEK’teki dostlarınızı da ziyarete gittiniz. Neyse vardır bu ziyaretin bir hikmeti.

Gürcan ERDOĞAN: Bir kez daha KIB-TEK’teki görevinize geri dönmüşsünüz. Bu kaçıncı gidiş ve geliş artık biz saymadık. Bu gidiş gelişleriniz Efsane lider Süleyman Demirel’i hatırlatıyor. 

Hamza Ersan SANER: Bugün adaylara elektronik oylama konusundaki fikirlerinizi söyleyecekmişsiniz ve bu konuda onların da onayını aldıktan sonra belki de ilk kez bu yönde bir kurultaya imza atmış olacaksınız. 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: Dün tüm adaylar kalabalıklar halinde başvuruya gitmesine karşın siz tek başınıza gitmişsiniz. Ancak kapıda diğer adayların taraftarları sizi alkışlamışlar. 

Tufan ERHÜRMAN: Çok değil en fazla 10 gün daha ülkede bir başbakan olmayacak gibi gözüküyor. Hani bir söz vardı mecliste etik değil ama yasal. Onun gibi bir şey buda. 

Mehmet HARMANCI: Kaymaklı arkasında Yaman Manav bölgesindeki sokak lambaları aylardır yanmıyormuş. Siyasete ara verip bir ara bölgeye bakarsanız iyi olur.

YORUM EKLE

banner608

banner474