banner564

Tatil bitti ya!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Başkanı Emel Tel, “Sendikanın, her türlü dayatmalara onay veren hükümete karşı toplumsal direniş başlatacağını” açıkladı, ne güzel! 
Tatilde yan gelip yatan sendikalarımız okulların açılması ile birlikte yeniden kendilerinden bahsettirmeye başladı çok şükür. Tatil boyunca gündemden uzak kalan sendikalarımız çocukların okulla buluşmaya başladığı şu günlerde yeniden eylemler-grevler-direnişler ile karşımızda.
Hayatında ilk kez okul ve öğretmen gören yüzlerce minik yavru, çok kıymetli sendika kökenli öğretmenlerimiz tarafından “direnişi” öğrenecekler. Ne güzel! 
Madem sadece okullar açık iken sendikalar bu eylemleri yapacaklar, o zaman yeni öğretim yılını da “eğitim-öğretim ve direniş yılı başlangıcı” olarak adlandırsınlar. 

Girne Amerikanlı Astana
Kazakistan ziyaretimizi tamamlayıp yurda döndük hayırlısı ile. Birkaç gündür sizlere Kazakistan ve başkenti ile ilgili izlenimlerimi paylaşıyordum. Bugün son bir yazı daha yazıp artık kendi güncel gündemimize döneceğiz. 
Kazakistan’ın başkenti Astana’da Wyndham Garden Astana Otelinde misafir olduk. Otelin müdürü Türkiye’den Cem Ciritci. Turizm konusunda hayli tecrübeli bir arkadaş. Astana’nın yeniden inşa edildiği süreçte gelmiş ve bir daha dönememiş.
Kaldığımız oteli ise Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun Aykut Aydın çizmiş. Üniversitemizde okuyan bir arkadaş bizim kaldığımız otelin mimarı. Bundan keyif veren bir şey olabilir mi? 
Astana’da bir AVM’de geziyoruz, görevli bayan güzel Türkçesi ile bizi karşılıyor. Meğer oda KKTC’deki üniversitelerden bir tanesinde okumuş. 
Benzer örnekleri çoğaltmak mümkün, sadece hatırlatalım istedik. 

iPhone X
Apple'ın yeni ürünü iPhone X, Apple'ın gerçekleştirdiği lansmanla birlikte tüm dünyaya tanıtıldı. Ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meraklıları şimdiden sıraya girdi bile. 
Ben hala İphone 4 kullanıyorum. Epey oldu alalı ama işimi gördüğü için değişmiyorum. Ama dediğim gibi meraklısı çok. Bir dostum ufak bir araştırma yapmış yeni ürünün fiyatı ile ilgili. 
Yeni iPhone satın almak için çalışılması gereken saatler (Asgari ücret üzerinden) ABD: 44 saat, İngiltere: 66 saat, Fransa: 88 saat, Türkiye: 640 saat çalışılması gerekiyormuş. 

‘Sen Benim Her Şeyimsin’
Son günlerde eşi ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme oturan ünlü tiyatrocu Tolga Çevik’in son filmi “Sen Benim Her Şeyimsin”i izleme şansım oldu.
İzlemeyenler için bu filmi gerçekten izlemelerini tavsiye ediyorum. Zira sahip olduğumuz değerler ile ilgili çok önemli hayat dersleri veriyor son filminde Tolga Çevik. İzleyin derim. 

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Dün kabineyi olağanüstü çağırıp yeni mesai saatleri konusunda görüş alış-verişinde bulundunuz. Bakalım önerimize sendikalar ne cevap verecek? 
Fikri ATAOĞLU: Yılın tamamlanmasına daha 3 ay var ama siz bütçeyi çoktan tüketmişsiniz. Ee geriye kalan 3 ayda ne yapacaksınız şimdi? 
Zorlu TÖRE: Rum Dışişleri Bakanının Türk askerinin denize dökülmesi ile ilgili sözlerine bir yanıt verecek misiniz? 
Dr. Arif ALBAYRAK: Bulgaristan’da düzenlenen masterler futbol turnuvasında takımınız şampiyon olarak ülkeye dönmüş. Dönüş yolculuğunda kupayı elinizden bir saniye olsun bırakmamışsınız. 
Gürcan ERDOĞAN: Yıllardır kurumsallaşma adına atılmayan adımları tamamlamak adına bir takım girişimler başlatmışsınız. Yılbaşından hemen sonra bazı yenilikler de hayat bulacakmış. 
Ziya ÖZTÜRKLER: Ülkeye gelen öğrencilere suç potansiyeli gibi davrananlara rakamları ortaya dökerek iyi bir cevap vermiş oldunuz. Bir kez daha istatistikleri paylaşmanız son derece yerinde oldu.
Prof. Dr. Mehmet Ali YÜKSELEN: Kısa bir aradan sonra okulların açılması ile birlikte ülkeye bomba gibi dönmüşsünüz. En kısa zamanda bir kahvenizi içmeye uğrayacağız. 
Emrah ADAKLI: Lefkoşa'dan Gazimağusa' ya mektubun gelmesi 1 ay sürmesine şaşırmışsınız. Bir sorgulayın bakalım neden bu kadar uzun sürmüş sizin mektubun gitmesi. 
Kemal DÜRÜST: Demirhan ve Balıkesir’i birleştirmek için bölgeye yaptığınız ziyaret bölge halkına umut vermiş. Umarız en kısa süre içinde gerekli proje ortaya çıkar ve iki köy yeniden birleşir. 
Erhan ARIKLI: Bayramda kısa bir tatil yapmışsınız ve bayram sonrası için bolca enerji de toplamışsınız. Bu arada yıllarca gittiğiniz toprakları gidip görmek oldukça güzel oldu. 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Valla bu aralar dediğiniz gibi leylekleri havada gördük. Durduğumuz yok, yakında bir ufak gezimiz daha olacak. Bu arada sizde bir Almanya ziyareti yapacakmışsınız. 
Orhan DÜZCE: Pek muhterem valideniz Hakk’ın rahmetine kavuşmuş. Merhumeye Allah’tan rahmet diliyoruz, başınız sağ olsun, sabırlar diliyoruz. 
Kazım AND: Başarılı bir baypas ameliyatı olmuşsunuz. Çok geçmiş olsun diyoruz, sizin gibi eski topraklara kolay kolay bir şey olmaz. En kısa sürede yeniden aramızda görmek istiyoruz sizi. 
Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Gelecek hafta uluslararası bir yarışma için Alaçatı’ya ekibiniz ile birlikte çıkartma yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Şimdiden heyecan sarmış sizi. 
Hasan KURUMANASTIRLI: TMT Anıtı nöbetiniz devam ederken duyarlı bazı vatandaşlar kendi bölgelerinde de nöbet tutulması için size mesaj gönderiyorlar. Özellikle Dr. Küçük anıtının olduğu bölge için. 
Gürsel UZUN: Namık Kemal Meydanı yanında 1597 Cafer Paşa tarafından yaptırılan tarihi çeşmeyi Gazimağusa Belediyesi ve Vakıflar İdaresi EVKAF ile ortak yürütülen çalışmada halkın ve turistlerin hizmetine açmışsınız. Yıllardır akmayan çeşmeden su akmaya başlamış.

POLEMİX
“İslam dini, evrensel değerler, Kıbrıs tarihi ve ülke gerçekliği ile çelişen, birlik ve beraberliğimizi tehdit eden son derece yanlış, tehlikeli, talihsiz bir teşebbüs. Din Görevlileri Birliği olarak bizim öncelikli hedeflerimizden birisi etnik, coğrafi ayrımların ayrışma/çatışma nedeni olmasının önüne geçmek olmuştur.”
Din Görevlileri Birliği
YORUM EKLE

banner471

banner474