banner564

Tavuk, yumurta ve ekonomi 

Çok sesli devlet korusu aman pardon dörtlü koalisyon hükümetimizin ekonomiye yön veren iki ismi; 
BİRİNCİSİ: Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş
İKİNCİSİ: Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami
Dün ikisi de ayrı ayrı açıklamalar da bulundu, dövizdeki aşırı kur artışı ile ilgili. Denktaş meclis kürsüsünden konuşurken, Nami devlet televizyonundan cevapladı.  
Denktaş dedi ki; "Devletin kiraladığı arazilerde kur sabitlemesine gidilecek."
Nami dedi ki;  “"Devlet kuru sabitleyemez ama alınabilecek önlemler var"
Ey ahali, bırakın kuru muru, cevaplayın hep birlikte şimdi bu soruyu? 
“Tavuk mu yumurtadan çıkar? Yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?”
İşte KKTC’de gelinen son nokta bu, devlet ekonomiye yön verecek ama kaptanın birisi “kalk gidelim” derken öbürü de “otur oturduğun yerde” diyor. Hal böyle olunca da vatandaşın derdi, yine vatandaşa kalıyor. 

GUGUK 
Boşuna demedik “bu arkadaşların hukuk diplomalarını sorgulamak gerekiyor” diye. Öyle ki attıkları her adım da hukuka takıldılar. Oysa yıllarca şunu söyledik “mecliste hukukçu yok, hepsi doktor, doktorların çıkaracağı yasalarla da anca bu kadar…”
Hay o doktorların ellerini öpeydim,
Meclise hukukçular girdi de ne oldu a dostlar, alın size 70 günde olanlar;
•    Meclis Başkanlığı Seçimi denemesi / Anayasaya Aykırı

•    Seçim tarihi saptama denemesi / Anayasaya Aykırı
•    Seçim erteleme denemesi / Anayasaya Aykırı
•    Müşavirlik yasası denemesi / Anayasaya Aykırı
Hukuk, hukuk olalı böyle eziyet böyle aymazlık görmedi mecliste. Ah gözünü seveyim eski doktorlarımızın, en azından onların yaptıkları dönmüyordu Anayasa Mahkemesi’nden…. 
 
“Düdüklüde Kıymalı Bamya”  
Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi’nin ortak prodüksiyonu olan ve Derman Atik’in hem oynayıp hem yönettiği “Düdüklüde Kıymalı Bamya” adlı iki perdelik tiyatro oyunu bu gece bir kez daha sanatseverlerle buluşacak.  Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nda, yenilenen atmosferinde bu geceki oyunu kaçırmayın diyoruz. Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’ndaki bu oyunu izlemek isteyenler 0533 870 20 15 numaralı telefonu arayarak rezervasyon yaptırabiliyor. 

MESAJLAR

Fikri ATAOĞLU: Son günler de ülkemizdeki iki ayrı otelin sıkıntı içinde olduğu yönde haberler geziyor. Bu konuda size ulaşan bir bilgi var mı? 

Kudret ÖZERSAY: Belediye başkanlıkları konusunda en sıkıntılı parti görüntü itibari ile şuan için sizin partininiz olarak gözüküyor.  Bakalım bu süreci nasıl idare edeceksiniz? 

Tufan ERHÜRMAN: 14 belediye için münhal açtınız ve o münhalin içine Gönyeli-Dikmen ve Değirmenlik’i dahil ettiniz. Üstelik Lefkoşa’da aday göstermeme kararı da almış iken, Allah acısın size bıyıklı amcaların şerrinden. 

Mustafa AKINCI: Bence görüşme defteri kapandığına göre artık 2020 için Başkanlık rejimini tartışmaya açmanın zamanı gelmiştir demektir. You understand…

Mahmut ERDEN: Anlaşılan birilerini fena öfkelendirmişsiniz ki sizin yarıştan çekildiğiniz dedikodusunu çok kısa bir sürede bölgeye yaydılar. Aman sağlam bas bu aralar. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Karşınıza rakip bulamayan partiler, şimdi de münhal açarak aday aramaya başladılar. O münhallere içerden bir cevap bulamazlarsa belki de yurt dışından bir aday getirirler. 

Nihat BERKAN: Kaya Palazzo Resort için artık geri sayım başlamış. Bu arada bu yaz için çok önemli isimleri konser için yaz akşamlarında Girneliler ile buluşturmaya hazırlanıyormuşsunuz. 

Fırat ATASER: Yılan hikâyesine dönen Girne-Alsancak yolu için bölge sakinlerinden para toplayıp iş yapmayan müteahhitti ödeyip, ihalenin yeniden açılması için girişim başlatmışsınız. 

Derman ATİK: Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun “Düdüklüde Kıymalı Bamya”  oyunu yakında Güzelyurt’ta sanatseverlerle buluşacakmış. Bu arada herkes oyunda kullandığınız maskeyi merak ediyormuş.

Mehmet HULUSİOĞLU: Hz. Ömer Türbesi düzenlemesini Ramazan ayı gelmeden tamamlamayı hedefliyormuşsunuz. Ancak ekipleri biraz daha sıkıştırmazsanız Ramazan ayına biraz zor yetişecek gibi geldi bize. 

İsmail ARTER: Gazimağusa’da rakipler aday bulamaz iken karşınıza öyle bir aday çıkartıyorlar ki ben çıksam her halde o adaydan daha fazla oy alırdım Gazimağusa’da. 

Osman IŞISAL: Genel merkezin sizin, Dikmen ve Gönyeli’de ön seçime gideceği yönünde yaptığı açıklamaya ne diyorsunuz? Karşınıza aday çıkarsa ön seçime gitmeyi kabul edecek misiniz? 

Kutlay ERK: Partinizin Lefkoşa’da aday göstermeyecek olmasına nasıl bakıyorsunuz? Bu konuda henüz son sözünüzü söylemediğinizi söylüyor muşsunuz yakın dostlarınıza. 

Redif NUREL: Yabancı oyunculardan birini gönderip yerine öyle bir oyuncu alacakmışsınız ki yer yerinden adeta oynayacakmış yeni transfer döneminde. 

Metin Ziya GÜNGÖR: Dünkü otobüs kazasını canlı yayınlayarak rekor bir izlenme oranına ulaşmışsınız. Bu arada çok yakında canlı yayınlara başlayacakmışsınız Gazimağusa’dan. 

POLEMİX
“Geçen 4 yıldan ve Lefkoşa'nın geldiği durumdan memnun değilim. Açıklamalarımla ilgili bana partiden henüz “ne yapıyorsun?” diyen yok... Harmancı hangi kısımda başarılı? 4 Yılda dökülmeyen asfalt, 2 ayda dökülmeye çalışılıyor. Meclis adayı değilim, büyük ihtimalle belediye başkan adayı da değilim...
CTP Lefkoşa Belediye Meclis Üyesi Onur Olguner

YORUM EKLE

banner608

banner473