banner564

TC Kaynakları Kullanılmıyor

 Yazmaktan, söylemekten, rakamları ortaya dökmekten dilimizde tüy bitti. Ancak ne hikmetse ülkede iktidar koltuğuna oturanların ya gerçekten kafası basmıyor ya da Başbakanlık ve diğer bakanlıklara geldiklerinde başka bir dünyaya transit geçiş yapıyorlar.
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, her yıl KKTC’ye proje bazlı yatırımlar için (KKTC ölçeğinde) devasa bütçeler ayırıyor ve her yıl bu bütçeler proje yapılmadığı gerekçesi ile kullanılmadan heba olup gidiyor.
2017’nın Haziran ayında TC kaynaklı proje destekleri için ayrılan bütçenin %25’i kullanılmıştı.
2018’nin Haziran ayında TC kaynaklı proje destekleri için ayrılan bütçenin sadece ve sadece %13’lük bir kısmı kullanılmış. Yüzde 13’ünde kuvvetle muhtemel %9’u askeri faaliyetler. Yani kullanılan kısım %6 falan.
Sayın Başbakan’a buradan çağrı yapıyoruz. Geçici işçi ve memur veya sözleşmeli istihdamı falan bir yere, proje yapacak adamlar alın. Başbakanlıkta da oturmalarına gerek yok, evde yapsınlar. Yeter ki yapsınlar ve bu kaynaklar heba olmasın. Böyle bir lüksümüz yok.
Ekonomik olarak çarkların durduğu bir ortamda hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Sadece TC kaynaklarına odaklansanız bu topluma yeter ve artar bile. 
Alın 20-30 tane bu konuda uzman. Ve sadece onlarla vakit geçirin, bu toplum sizi sırtında taşır. Daha ne diyeyim ki… İş yapın iş… 

 
Gazimağusa’da as başkan krizi 
Gazimağusa Belediyesinde yerel seçimlerin üzerinden bir ay geçmesine rağmen bir türlü as başkan ve diğer komitelere üye seçimleri gerçekleşemiyor. 
Zira 24 Haziran’da yapılan son yerel seçimlerde;   6 UBP, 5 CTP, 3 YDP, 2 DP, 1 TDP  ve  1 HP  adayı Gazimağusa Belediye Meclisi'ne katılmaya hak kazandı.
YDP şu durumda Belediye Meclisi için kilit parti durumunda. UBP ile CTP antlaştı ama bu seferde 6-6 kalındı Belediye meclisinde. YDP as başkanlığı istiyor. Diğer partiler buna sıcak bakmıyor. YDP’de komisyonlarda buna ters olan partilerin adaylarını desteklemeyeceğini söyleyince bir aydır kriz aşılamıyor Gazimağusa’da. 
 
Cumhurbaşkanı Sirkte
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, zorlu ve yorucu bir dönemden geçti. BM Genel Sekreterinin yeniden danışman ataması ile Kıbrıs Konusunda yeni bir hareketlilik başladı. Tüm bunların yanısıra Türkiye’de yenilenen seçimler ve seçilenlerin KKTC’ye yapacağı ziyaretler falan derken Akıncı hayli yoruldu.
Dün Ercan Kavşağındaki 1001 Airport Mall alış-veriş merkezine kurulan sirk çadırında Cumhurbaşkanı Akıncı torunları ile sirkteki akrobatların gösterisini izledi. 
Sonra luna parka geçti ve burada torunları ile birlikte oyuncaklarda eğlendi Cumhurbaşkanı Akıncı.  Yoğun gündemin arasında yurt dışından gelen torunlar Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile eşi Meral Akıncı’ya moral kaynağı oldu. Dede Akıncı dün akşam hayli keyifliydi kısacası… 

MESAJLAR 

Çiğdem AYDIN: Dün cep telefonunuzun üzerinden araba geçmiş. Hayırdır inşallah sanayideki bozuk yolları sizin cep telefonu ile mi kapatıyor belediye?

Rıfat BERKEL (SFC): En Moda dergisi tarafından düzenlenen yılın en iyileri ödül töreninde, Yılın Marka ve kalite ödülü Corner Pizza ve SFC olarak siz kazanmışsınız. Tebrik ediyoruz. Bu arada yeni şubelerde açmaya devam ediyormuşsunuz. 

Kudret AKAY: Pek muhterem babanız hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Bülent KAYA: Pek muhterem yeğeniniz zamansız bir şekilde aramızdan ayrılmış. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun.

Serdar DENKTAŞ: Bir haftadır ortalıklarda gözükmüyordunuz.  Daha geçenlerde yine kaybolmuş ve sizi Londra’da bulmuştuk. Acaba bu sefer ne tarafa kayboldunuz. 

Yasemin ÖZTÜRK: Birileri çok fena halde nasırınıza basmış deyim yerinde ise. Neyse şimdilik bu konuda bizden laf çıkmaz ama siz gene de temkinli olmaya dikkat edin. Zira bunlardan korkulur. 

Derman ATİK: Çatalköy Belediyesi Halk Dansları ekibi ile Anamur’da 20 bin kişi önünde sergilediğiniz performans herkesi büyülemiş. Anamur’da gönülleri fethetmeyi bilmişsiniz. 

Mesut GENÇ: Son günlerde kabuğunuza çekilmişsiniz ve Kaplıca’dan dışarı çıkmaz olmuşsunuz. Bu sessizlik pek hayra alamet bir durum değil. Dur bakalım ne olacak. 

Dr. Ramadan KAMİLOĞLU: Cumartesi günü Kamiloğlu Hastanesinde çok büyük bir siyasetçiyi öğlen misafir etmeye hazırlanıyormuşsunuz. Tüm ekibe öğlen çardakta toplanma talimatı vermişsiniz. Hayırdır kim gelecek Cumartesi öğlen? 

Ali Çetin AMCAOĞLU: Yeniden aktif siyasete dönmeniz için gece aldığınız teklifi değerlendirmek için biraz süre istemişsiniz. Valla iyi değerlendirin deriz biz, bu kazanın içine yeniden girmeye değer mi? 

Ahmet ÇALUDA: Ülke tam bir yangın yeri ve sendikalardan tık yok. Hade sizin düğün dernek olayınız vardı, ya diğer sendikalar ne yapıyor? Bu gidişle sendikalarda kapansın diyecek vatandaş. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Girne Belediyesi yaz tatili süresince çocuk ve gençlik atölyeleri kurmuş. Bu atölyelere gelen çocuklar ve gençlere dans dersi başta olmak üzere birçok aktivite şansı sunuluyormuş. 

Gürkan KARA: Duyduğuma göre Atilla Mahmutoglu sizin bileğinizi bükemeyince sizin bakanlığın diğer müsteşarına sarmış fena halde. Durali ile her gün maç yapıyorlarmış. 

Zeki ÇELER: Asgari Ücretin belirlenmesi ve çeşitlendirilmesi ile ilgili başlattığınız çalışma ne aşamada? Zira, kamuoyu bu konuda sizden büyük bir beklenti içerisinde. 

Kudret ÖZERSAY: Londra-Ercan uçuşlarında artık uçaktan inilmeyecekmiş. Gerçekten gereksiz bu uygulamaya son verdirilmesi konusunda yaptığınız girişimlerden ötürü sizi tebrik ediyoruz. 

POLEMİX
“Haber yapmak ile köşe yazısı yazmak arasındaki farkı dahi bilmeyen bazı vekil ve bazı parti temsilcilerinin kalkıp gazetecilik dersi vermesi bayağı komik oluyor. Bir mahkûmu her ay düzenli ziyaret eden avukat, herhalde sevgisinden ve özleminden dolayı bunu yapmaz. Ayrıca trafik ceza davasını da üstlenmez! Bu arkadaşlar eleştirilerden ders çıkarmak ve topluma verdikleri sözleri tutmak için çabalamak yerine Facebook’ta oyuncuk oynamayı tercih ediyorlar. 6 aydır bunların ego patlamasını çekiyoruz…”
 Basın-Sen Başkanı Ali Kişmir  

YORUM EKLE

banner471

banner473