banner564

Tecrübe farkı

   Ligde ikinci yarının ilk maçında karşılaşan iki takımın hedefi de bulunduğu yerlerden daha yukarılara çıkmaktı.

  Cihangir kendi evinde oynamanın avantajı ile maçı erken koparmak peşindeydi. K. Kaymaklı ise en az 1 puanla ayrılıp gelecek haftalara daha umutla bakmak istiyordu. Maç sonunda istediğini alan ise Cihangir oldu. 
  Cihangir maça çok da iyi başladı ve istediği golü de erken buldu. Bu golün arkasından skoru 2’ye çıkarabilecek pozisyonları bulmasına rağmen bunları değerlendiremedi. Rakibinin bulduğu pozisyonu değerlendirememesinden sonra Henni Belle’nin de beklemediği enteresan bir golle öne geçti. 
  Cihangir’de Uche ve yeni gelen ama kendi oyuncuları olan Yannick, takım adına çok etkili olan oyuncular oldular.  Henni Belle de gol yollarında takımı adına goller atacağını söyleyebiliriz.
  Ancak attıkları ikinci golden sonra oyunu rakiplerine bıraktılar diyebiliriz. Devrenin sonuna kadar da sıkıntılar yaşadılar.
  İkinci yarıda rakiplerinin ataklarının kendilerine göre daha fazla olduğu dakikalarda çok daha önce çok daha net bir gol kaçıran Musa’nın golü ile oyunu tamamen kopartmış oldular. Bu dakikadan sonra rakibinin alacağı riskleri hesaplayarak oyunu biraz daha geride kabul ederek onların her atağını golle cezalandırdı.
  Takımın her şeyi olan kaptan Fırat hem attı hem attırdı. Böyle bir adam her takımda olmalı. Attıkları yanında kaçırdıklarını da gol yapsalar skor çok farklı olurdu.
  K.Kaymaklı bu maça çıkarken teknik adam değişikliğini de yaparak çıktı. Kadrosunda ise defansta görev yapan ve ilk devrede neredeyse takımın en iyilerinden olan Ousmane’yi göndererek başka bir yabancı aldı.
  Kadrosundaki oyuncuların genç ve fizik kapasitelerinin düşük olması onlara bu maçta çok fazla sıkıntılar yarattı. 
  Maçın ilk yarısında çok da kötü değillerdi. Rakiplerinin tecrübeli oyuncuları karşısında geriye düşşeler de belli dakikalarda ayağa oynayarak rakip kalede gol aradılar. Aradıkları golü de bularak biraz daha iyi oynamaya başladılar. Fakat devreye geride girmekten kırtulamadılar.
  Defansta Ousmane’nin ayrılması ile çok kısa kaldılar. Tüm defans oyuncuları da kısa adamlardan oluştu. Orta alandaki H. Adal ve yeni yabancı transferi de fizik olarak çok zayıf kaldılar. Böyle olunca da rakipleri orta alanı çok kolay geçerken kanatları da çok iyi kullanmasıyla kalelerinde zor dakikalar yaşadılar.  İlerideki E. Bello çok bencil oynadı ve takımına hiç katkı koyamadı.
  Mutlak gol için ileriye çıktıkları maçın son bölümünde kalesinde gördüğü goller kadar kaçırılan goller vardı. Özellikle defansın arkasına atılan her top gol oldu veya rakip futbolcuların egoistliği ile golle sonuçlanamadı.
  K.Kaymaklı için toparlanmak zaman alacak gibi. İnşallah bu zaman çok geç olmaz.  

YORUM EKLE

banner471

banner473