banner564

Tecrübenin galibiyeti

 Süper Lig’de ikinci yarının başlaması ile birlikte takımlarımız artık telafisi olmayan maçları oynamaya başladılar. Cuma akşamı lider Yenicami’nin kazanmasından sonra onu takip eden takımların da kazanması kaçınılmaz olmuştu.
  Liderin takipçilerinden GAÜ Çetinkaya da Ozanköy deplasmanına giderken mutlak kazanmak istiyordu. Belki de çekinerek bu maça gitmişti. Çünkü Ozanköy yeni transferleri ile daha iyi bir kadro oluşturmuştu.
  Ancak maç başladıktan sonra karşısında korktuğu gibi bir takım olmadığını gördü. Maça da neredeyse golle başlıyordu. Daha ilk dakika dolmadan Faye çok net bir pozisyonu değerlendiremedi.
  Bu pozisyondan B.Eko öyle bir gol kaçırdı ki bunu kaçırmak atmaktan daha kolay. GAÜ Çetinkaya bu pozisyonları değerlendirse maçı bu dakikalarda bitirmiş olacaktı. Aynı B.Eko takımına penaltıyı kazandıran adam oldu. İlk devre biterken de çok net bir pozisyonu değerlendiremeyen yine B.Eko’ydu.
  Zaman zaman kendi ceza alanının dışında rakibine duran top kullanma şansı verdi. Bunlar hep tehlikeli pozisyonlardı. Ancak ilk devrenin başında yapamadığını ikinci devrenin hemen başında yaparak istediği golü buldu ve rahatlamış oldu. 
  Rakibinin 10 kişi kalmasından ve oyundan düşmesinden sonra daha rahat oynamaya başladılar. Sercan ve Erdinç’in orta sahadaki etkili oyunları ve H.Hayalıların kanattan getirdiği toplarda çok daha etkili oldular. Bu yarıda B.Eko son paslarda biraz daha dikkatli olsa skor çok farklı olabilirdi. 
  78. dakikada rakip takımdan Israel’in kaçırdığı net pozisyonun dönüşünde yeni transfer Solomon çabukluğunu kullanarak takımını tamamen rahatlatan golü attı. Maçın ilk yarısında bir şey yapamayan David Solomon ikinci yarıda oynadığı kanatta çok etkili oldu.
  GAÜ Çetinkaya sürprize yer vermeyerek ikinci yarıya çok iyi bir başlangıç yaptı.
  Ozanköy ilk devreyi son sırada tamamlayınca ikinci yarıya daha iyi başlamak ve istediği puanları almak için transferler yaptı. Ertaç da antrenör futbolcu olarak bu maçta görev yaptı.
  Maç boyunca gol olabilir diyeceğimiz sadece 1 pozisyonları vardı. Rakibine verdiği pozisyonlar çok çok fazla oldu. Hem ilk yarıda hem de eksik kaldıkları dakikadan sonra inanılmaz hatalar yaptılar. Çok daha farklı mağlup olmadılarsa bunu rakip futbolculara borçludurlar. 
  Rakibinin tecrübeli oyuncuları karşısında çok zorlanırlarken gol ümitlerini de sadece Ertaç’a bağladılar. Ertaç da duran topların dışında topla fazla buluşamadı. Deniz’in de sorumsuzca yediği kırmızı karttan sonra oyundan ve oyun disiplininden tamamen düştüler. 
  Israel ile yakaladıkları ilk ve net pozisyonu değerlendirseler belki biraz daha umutlanacaklardı. Ancak bu pozisyonun hemen arkasından golü kalesinde gördü.
  Maçın genelinde kötü oynayarak aldıkları farklı mağlubiyetle ilerleyen haftalar için de ümit vermediler.
YORUM EKLE

banner608

banner473