banner564

The end…

Bu hükümet bitti. Şuan uzatmaları oynuyorlar ve artık hükümetin içindeki isimler bile maçın uzatmalarının oynandığını kabul ediyorlar. Dün bir bakanlıkta görev yapan bürokrat bir arkadaşımı ziyarete gittim. Odasındaki resimleri ve şahsi eşyalarını bir kutuya topluyordu.
Arkadaşıma “Hayırdır, taşınıyor musunuz” dedim.  Aldığım cevap hayli ilginç geldi bana; “Kardeşim bu hükümet artık bitti, uzatmaları oynuyoruz, ha yarın ha öbürgün yıkılacak. Ben bugünden kendime ait eşyalarımı alıyorum. Sonra arkamızdan bununda lafını ediyorlar. En iyisi şimdiden benim için manevi değeri büyük olan birkaç şahsi eşyam var onları eve götürüyorum” dedi.
Maliye Bakanı ile Başbakanın arası eskisi gibi değil. Bunun sır olmadığı da artık biliniyor. Komitelerde CTP-HP’li vekiller arasında sürekli bir gerilim yaşanıyor. 
Serdar Denktaş’ın ısrarla geçirmeye çalıştığı ihale yasasına HP ısrarla karşı çıkıyor. HP’nin bu ısrarını delebilmek için Serdar Bey, kabinenin HP kanadından gelen hiçbir isteğe olumlu yanıt vermiyor.
Kısacası hükümet ömrünü tamamladı, 90+ oynanıyor. Tüm kulislerde de bu konuşuluyor. UBP’lisi de CTP’lisi de hepsi de bu durumu artık gizli kapaklı olmadan konuşuyorlar. 
Yeni hükümetin önümüzdeki haftalarda kurulması bekleniyor. Şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 

Arıklı haklı
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı: "Bu hükümet kafalarda bitti. Milli mutabakat hükümeti öneriyoruz" diye önemli bir çıkış yaptı. Yukarıda da yazdığımız gibi hükümet bitti, uzatmaları oynuyor. Az öncede ifade ettiğimiz gibi bunu sadece biz değil, siyasetin içinde olan herkes söylüyor. 
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, mevcut hükümetin kafalarda bittiğini, yeni arayışların içine girildiğini, oysa kurulması muhtemel hükümetlerin hiç birisinin KKTC'nin kronikleşmiş problemlerine çözüm olamayacağını söyleyerek, kurulması gereken Hükümet modelinin "Milli Mutabakat Hükümet Modeli" olduğunu söylüyor.
Haksız mı?
Biran önce ya Erhan Arıklı’nın önerdiği “Milli Mutabakat Hükümeti” ya da Anayasa’da da değişiklik yapabilecek sayıya ulaşabilecek “güçlü” bir hükümet modelini konuşmamız gerekiyor. 

Gözü olanın gözü çıksın!
Başbakan Tufan Erhürman BRT’de sevgili dostum Levent Kutay’ın programında “kendisinin hükümet ortaklarının bizzat gözünün içine baktığını ve bu noktada da herhangi bir sorun görmediğini ifade etti.
Bu noktadan yola çıkarak kimin, kime, neresine baktığını şöyle bir düşündüm, müsaadenizle paylaşıyorum.
Tufan Erhürman; hükümet ortaklarının gözüne bakıyor.
Serdar Denktaş, bu arlar Buronzo’ya bakıyor.
Kudret Özersay, gözü Saray’dan başka bir şey görmüyor
Cemal Özyiğit, sürekli olarak koltuğa bakıyor, yerinde mi değil mi? 
Ersin Tatar’ın gözü Başbakanlık’ta
Zorlu Töre’nin gözü Cumhurbaşkanlığı adaylığında
Oğuzhan Hasioğlu’nun gözü Ersin Tatar’dan gelecek işarette
Olgun Amcaoğlu’nun gözü Maliye Bakanlığı’nda
Hasan Taçoy’un gözü Ersin Tatar’ın makamında
Asım Akansoy’un gözü Tufan Erhürman’ın koltuğunda. 
Hasan Topal’ın gözü Ayşegül Hanımın koltuğunda
Sibel Siber’in gözü Akıncı’da
Mustafa Akıncı’nın gözü Sibel Siber’de

MESAJLAR

Zorlu TÖRE: Maşallah sağlık durumunuz hızla iyiye doğru gidiyormuş. Bu arada hastanedeki odanız sabahtan akşama kadar sevenleriniz ile dolup taşıyormuş. 

Emre ÇERKEZ: Yeni pazar arayışları çerçevesinde önümüzdeki günlerde Baltık ülkelerine çıkartma yapmaya hazırlanıyormuşsunuz.  Hadi bakalım gazanız mübarek olsun. Belki bu çıkartmaya yakın dostlarınızı da dahil edersiniz. 

Dr. Faiz SUCUOĞLU: Dün katıldığınız bir cenazede fenalık geçiren bir amcaya son dakika da müdahale edip hayata tutunmasını sağlamışsınız. Doktorluk böyle bir şey işte, yer ve mekân tanımıyor. 

Mehmet ÇAĞLAR: Kıymetli Hocam, güzel haberlerinizi almaya devam ediyoruz. Siyasetin dışında kalsanız da biz sizi çok ama çok özlüyoruz. Gerçekten bilgili ve donanımlı siyasetçi eksiği var ülkede. 

Mustafa ÖZSOY: Spor adamlarının siyasete soyunma modasına sonunda sizde uymuşsunuz ve önümüzdeki seçimlerde aday olmaya kesin karar vermişsiniz. Bu arada yeni tarzınız da hiç fena olmamış. 

Serdar DENKTAŞ: Son günlerde hayli atarlı açıklamalar yapıyorsunuz. Bunun nedenini de hükümetin ömrüne bağlıyor vatandaşlar. Ne dersiniz bu işe? 

Tufan ERHÜRMAN: Bazı bakanlıklarda müdürlerinizin eşyalarını toplamaya başladığından haberiniz var mı? Neyse bu işin sonunda ölüm yok ya, ilk kez mi bu memlekette hükümet değişimi olacak ya. 

Süha TÜRKÖZ: Son günlerde bir şanslılık bir şanslılık almış başını gidiyor. Besim Bey ile oynadığınız tavla maçlarını kaybediyormuşsunuz. Acaba nazar mı değdi sizin zarlara. Bir zeytin dalı alıp tütsülenin bakalım şansınız açılacak mı?  

Ersin TATAR: Hükümet için artık son düzlüğe girildi diye haberler hem sizi hem de bakan olmayı bekleyen vekilleri epey heyecanlandırmış. Bakalım dengeyi nasıl kuracaksınız parti içinde. 

Erhan ARIKLI: Milli mutabakat hükümeti öneriniz bize çok mantıklı geldi gelmesine de diğer partiler bu işe nasıl bakacaklar? Asıl önemli olan büyük partilerin yaklaşımları. 

Sibel SİBER: Hükümeti ve diğer yetkilileri üslup konusunda uyardığınız iyi oldu. Zira siyasetin seviyesi her geçen gün biraz daha düşmekteydi. 

Mehmet BULANIK: Yeni imalathaneniz ile birlikte bakla ve türlerinden sonra pasta işinde de hayli iddialı olduğunuzu görmüş olduk. Hayırlı işler diliyoruz. 

Dr. Adil ÖZYILKAN: Başhekim olduktan sonra artık neredeyse gece gündüz hastanede kalır olmuşsunuz. Özellikle sel riskinin olduğu günlerde hastaneden ayrılmamışsınız. 

Birikim ÖZGÜR: Bazıları sizin yeni bir parti kuracağınızı diğer bazıları da sizin UBP’ye transfer olacağınızı söylüyor. Toplum her konuda olduğu gibi bu konuda da fena halde bölünmüş durumda. 

Gökhan YURDAY:  Son günlerde aklınız hep başka başka yerlerde belli ki. Zira dün iki kez cep telefonunuzu gittiğiniz mekânlarda unutmuşsunuz. Aman dikkat.

YORUM EKLE

banner608

banner473