banner564

Tilkiye adres göstermek

Hiç şaşırmadım, dün tüm kamu kurum ve kuruluşların internet siteleri çökertildi.  Çünkü işin ehli olan kişi, adres gösterdi, dedi ki; “Bizim kümesin kapısı açık, tavuklarda içerde” hali ile tilkiler dün gün boyunca KKTC kurum ve kuruluşların sitelerini çökertti. Başbakanlık, TAK gibi devletin tüm sistemi çöktü bir anda. 
Oysa hafta sonu gazetelere demeç veren Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) Başkanı Doç. Dr. Kadri Bürüncük, ülkeler arası savaşların yeni arenası, siber saldırılara karşı hazırlıksız olduğumuzu anlatmıştı.
Eskilerin değimi ile Başkan Bürüncük “Tilkilere adres göstermiş” oldu. Bürüncük’ün açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden devletin tüm sistemi çökertildi internet korsanları tarafından.
Neyse, belki başkanın hafta sonu çıkan açıklamaları, hem dün yaşananlar bekli bir şeyleri tetikler ve bu konuda yıllardır atılması gereken ama bir türlü atılamayan atımlar 2019 yılında atılır. 

Ey Netanyahu...
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun ‘Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs’ı işgal ettiği’ yönündeki açıklamaları gerek Türkiye Cumhuriyetinde gerekse KKTC’deki makamlar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. 
Herkes ağzının payını vermek için adeta sıraya girdi Netenyahu’ya. Hemen hepsini dün tek tek okudum. İçlerinden hiçbir tanesi Netenyahu’ya şunu demedi, diyemedi…
Ey Netenyahu; sen işgalden bahsediyorsun ama senin vatandaşların Kuzey Kıbrıs’tan arazi almak için birbirleri ile yarışıyorlar, ne iş?
Ey Netenyahu; sen işgalden bahsediyorsun ama senin vatandaşların Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapabilmek adına ne zorlukları aşıp gene de Kuzey Kıbrıs’ı seçiyorlar.
Ey Netenyahu; sen işgalden bahsediyorsun ama senin vatandaşların Kuzey Kıbrıs’ta gayet güvenli bir ortamda yatırım yapıp yaşayabiliyorlar, kimse kıllarına bile dokunmuyor… 
 
Çocuk yapmayın?
Evde baş başa olan Başbakan Tufan Erhürman ile eşine aylık 900 TL elektrik parasının geldiği bir ülkede çocuk bezi fiyatları ne kadar diye merak edeniniz hiç oldu mu?
Çocuk bez fiyatları 100 TL’yi bulmuş durumda. Bebekler için önemli bir gıda takviyesi olan mamalarda ise rakamlar son birkaç ayda resmen ikiye katlandı. Ve piyasada birçok bebek maması kara borsada.
Yeni doğum yapan ailelerin adresi artık Güney Kıbrıs marketleri. Çünkü bebek maması ve bebek bezi fiyatları Kuzey’e göre çok daha uygun. Tabi güneye geçebilenler için. 
Türkiye’de 49 liraya olan bebek bezi KKTC’de 100TL’ye satılıyor.  Demiyoruz ki bedava olsun ama en azından bebek bezi ve bebek mamalarında hükümet bir karar alsa ve gümrüklerde özel bir tarife uygulansa. 
Yoksa kimse çocuk yapmayacak bu fiyatlar karşısında…. 

Basın Özgürlüğü
Çok tartışılan bir konu, basın nereye kadar özgürdür?  Dün bir kez daha bu konu gündeme geldi maalesef. Gazeteci arkadaşımız Hasan bir fotoğraf çekti, çektiği fotoğraftan ötürü fotoğraf sahipleri yüzünden polise şikâyet edildi. Sonrası malum..
Gerçekten de çok ince bir çizgi var. Basın özgürlüğü var ama fotoğrafı çekilen kişi de bunun yayınlamamasını istememek gibi bir özgürlüğü var.
Kısacası “Özgürlük” kavramının sınırları belli değildir, tanımının da kısıtlanarak yapılması mümkün değildir.

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Geçenlerde uzun zamandır gitmediğiniz Lefke’ye şöyle bir uğramışsınız. Bu arada sizin Lefke’ye geldiğinizi duyan eski dostlarınız sizi gün boyu yalnız bırakmamışlar. 

Ali Özmen SAFA: İskele bölgesi geleceğin parlayan yıldızı olacak dediniz. Ancak maalesef devlet bu bölgeye gereken önemi vermiyor. Bakalım sizin bu uyarınızı dikkate alacaklar mı? 
Demet ÖZÇIĞ:  Dün İhtiyat Sandığı’ndaki dostlarınız sizden mantarlı börek beklemişler ama boşuna. Anlaşılan hafta sonu mantar aramaya gitmediniz. Neyse börek bekleyenler boşa beklemiş oldu. 
Olgun VURAL: Torun geldikten sonra havanız değişmiş diyorlar. Umarız toruna büyümeye başladığında tavla öğretmeye kalkmazsınız. Tavlayı sizden öğrenirse vay haline. 

Olgun AMCAOĞLU: Dün evde su motoru arıza yapınca bir anda her yeri su basmış. Neyse çok geçmiş olsun, umarız gereken arızayı gidermişsinizdir. 

Tufan ERHÜRMAN: İşe gitmeyen memurları denetlemek güzel, birde işe gitmeyen vekil ve bakanlar var. Onlar içinde bir denetleme yapmayı düşünüyor musunuz? 

Kudret ÖZERSAY: “Meclisi çok çalıştıracağım” dediniz ama gördük ki bu yıl en az çalışan kurumların başında Meclis geldi. Bakalım gelecek yıl bu konuda karneniz nasıl olacak? 

LV 907 Plakalı araç: Dün Orman Dairesi önünde öyle bir park yaptınız ki hem bölgede ki bisiklet yolunu kapattınız hem trafiğin akışına engel oldunuz.  

Berke ZORBA: Bu hafta sonu sol ayak ile attığınız gol tam da jeneriklik bir gol oldu. KKTC liglerinde son dönemde izlediğimiz en güzel gollerden birine imza attınız. 

İsmail KOFALI:  Yılbaşı öncesi devlet kurumlarındaki dostlarınıza ziyaretler başlatmışsınız ve artık daha fazla dolaşır olmuşsunuz. Hayırdır yoksa aktif siyasete mi hazırlanıyorsunuz sizde? 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Fenerbahçe son umut olarak Çin’den golcü transfer edecekmiş. Çin malı golcü ile Fener ikinci yarı kümede kalmayı başarabilir mi? 

Kadri BÜRÜNCÜK: Siz dikkat çekmek istediniz belki ama bir yandan da kurum ve kuruluşları hedef haline getirdiniz. Neyse belki bu son yaşanandan sonra sizi dinlerler ve gerekli yasaları yaparlar. 

Erçin TEKAKPINAR: Yeni yılda artık bakanlıkta olmayacakmışsınız. Dün bakanlıktaki eşyaları son kez kutularına koyup yılın sonunu beklemeye başlamışsınız. Bu arada tavla maçları içinde bir liste hazırlamışsınız. 

Tolga ATAKAN: Dün gün boyunca bakanlıkta toplantı üstüne toplantı yapmışsınız. Ve yeni yılla birlikte bazı önemli adımları atmak için gerekli planlamaları tamamlamışsınız. 

Fikri ATAOĞLU: Eko turizm teşvikler kapsamından çıkarılmış. Anlaşılan bu işe yatırım yapanların batmaması için son kalede böylece yıkılmış oldu. Yazık oldu bu işe para yatıranlara. 

POLEMİX
“Eğer bir parti içerisinde halk varsa halkın partisi olur. Bir zümrenin hegemonyasıyla halkın partisi olunmaz. Ancak içerisinde gerçekten çok iyi niyetli dostları tanıma fırsatım da oldu. Bu aşamada kendilerine çalışmalarında başarılar dileyerek İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olduğum Halkın Partisi’ndeki görev ve üyeliğinden istifa ettiğimi buradan tüm kamuoyuna belirtmek isterim.”
Mehmet Güneş 

YORUM EKLE

banner471

banner473