banner564

Toplum olarak “Direniyoruz”

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı hiç bu kadar anlamlı olmamıştı.  Toplumun sinir uçları ile oynayan bir Hükümet karşısında toplum olarak direniyoruz.
Asgari ücretliye bayram öncesi zam yapmak yerine, sırf ay dönsün mantığı ile bir ay sonrasına bırakan, memurlara verdiği üç kuruşu ardı ardına gelen zamlar ile daha cebine bile girmeden misli ile geri alan, kendilerine gelen maaş zammını gelen tepkiler üzerine ne yapacaklarını bilmeden kararlar almaya çalışan, aldıkları kararları daha 24 saat geçmeden değiştirmeye kalkan,  sekiz aydır icraat yerine şikayet etmekle geçiren Dörtlü Koalisyon Hükümeti karşısında toplum olarak bir kez daha direniyoruz.
Bu bağlamda herkesin 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı kutlu ve mutlu olsun… 

 
Şarkılarla…
Madem eleştiriye de tahammülleri kalmadı o zaman bizde duygu ve isteklerimizi şarkılarla dile getiririz. İşte tatil gününe özel Top 10 listemiz. 

On numara: Listemizin son sırasında Özdil Nami var. Onun için seçtiğimiz parçayı Koray Avcı seslendiriyor  “Adaletin Bu Mu Dünya”

Dokuz numara: Erkut Şahali ile devam ediyoruz listemize. Bir Barış Manço şarkısı “Domates Biber Patlıcan”

Sekiz numara: Sağlık Bakanımız Filiz Besim için geliyor sıradaki şarkı. Burak King seslendiriyor “Koştum Hekime”  

Yedi numara: Geçen yaza damgasını vuran bu yazda bolca çalan bir şarkıyı Çalışma bakanımız Zeki Çeler için Aleyna Tilki seslendiriyor  “Sen Olsan Bari”  

Altı numara:  Ve geliyoruz listemizin altı numarasına. Ayşegül Baybars için Oğuzhan Koç söylüyor  “Beni İyi Sanıyorlar”  

Beş numara:  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanımız Tolga Atakan için söylüyor Öykü&Berk  “Evlerin Önü Boyalı Direk” 

Dört numara: Şu günlerde ailesi genişleyecek olan Ana Muhalefet lideri Hüseyin Özgürgün için İzel seslendiriyor “Bir Sen Bir Ben Birde Bebek”

Üç numara: Yaptıkları ve yapmadıkları ile olay olan Maliye Bakanı ve DP Genel Başkanı Serdar Denktaş için geliyor.  Kenan Doğulu'dan  “Yaparım Bilirsin” 

İki numara: Başbakan Tufan Erhürman için geliyor şarkımız.  Selda Bağcan söylüyor  “Zam Zam” 

Bir numara: Ve geldik listenin bir numarasına. Kudret Özersay için Halil Sezai söylüyor  “İsyan” 

Tadımcı aranıyor
Dünyanın en popüler kakaolu fındık kremalarından Nutella'nın üreticisi İtalyan Ferrero şirketi, bir internet sitesinde yayımlanan iş ilanıyla tadımcı arıyormuş. Hem de çok iyi bir maaşla.
Dünyada ne güzel ne zevkli işlerde var. Oysa birde bize bakın. Yaptığımız eleştirilerden her gün birileri rahatsız oluyor. Toplumun bir kısmı alkışlarken, yandaşlar beğenmiyor yazdıklarımızı. Oysa bizim amacımız sırf eleştiri değil ki, hatalarını onlara göstermekte yardımcı oluyoruz. Tadımcı gibi bir şey yani bizimkisi de. 
Ama tabi anlamasını bilene. 


MESAJLAR 

Tekin KÖSE: Başkent Lefkoşa’da hizmet veren düğün salonu sayesinde Lefkoşa’ya yakışır bir tesis kazandırdınız. Bu arada tüm düğün organizasyonlarına da bizzat katılıyormuşsunuz. 

Cafer GÜRCAFER: Müteahhitler Birliği olarak tüm belediyelere gezi programları başlatmışsınız. Dün hem Girne’de hem Gazimağusa’da iki ayrı organizasyon birden yapmışsınız. 

Fırat ATASER: Alsancak Emirnamesi için artık çalışmalar son aşamaya gelmiş. Bölgenin planlı bir şekilde büyümesi için gerekli adımlar teker teker atılıyormuş. 

Zeki ÇELER: Yeni asgari ücretin belirlenmesi için dün epey ter döktünüz ama maliye bakanını ikna edemediniz. Öyle ki bir ara Maliye Bakanlığına kadarda gitseniz, Serdar Bey’i ikna olmadı yeni ücrete. 

Serdar DENKTAŞ: Daha şimdiden bütçedeki açık 250 milyon lirayı buldu ise demek ki yıl sonu bu açık 500 milyon liraya dayanabilir. Bunun için özel bir önlem düşünüyor musunuz? 

Tufan ERHÜRMAN: Parti içinde son günlerde çıkan çatlak seslerin susturulması için gerekli talimatı vermişsiniz ve bazı görüşmeleri gerçekleştirmişsiniz. Bakalım sükûneti sağlayabilecek misiniz? 

Serdar ÖZBEKOĞLU: Girne İlçe başkanlığı için artık önünüzde çok fazla bir engel kalmadı. Ama siz gene de siz olun ve son ana kadar her şeye kesin gözüyle bakmayın. 

Hüseyin BARBET: Muhtarların yaşadığı sıkıntılara hükümet çare olmayınca, sizde son bir şans olarak Cumhurbaşkanına gitmeye karar vermişsiniz. Bakalım Cumhurbaşkanı size yardımcı olabilecek mi? 

Mehmet SALİH: Kıb-Tek’e ait bazı ambarlarda hırsızlık olduğu yönünde haberler geliyor. Bu kadar zor olmasa gerek ambarların kontrolü bu çağda. 

Erhan ARIKLI: Girne’nin batı bölgesine dün adeta çıkartma yapmışsınız ve gittiğiniz her köyde yoğun bir ilgi ile karşılaşmışsınız. Anlaşılan Girne’den bu dönem illa bir vekil çıkartacaksınız. 

Alev ŞENSOY: Hükümetin zamlar konusunda ve maaşlarla ilgili kararları en sonunda sizin de patlamanıza neden olmuş. Dün hayli öfkeli bir mesaj paylaşmışsınız. 

Ayşe ÖZTABAY: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına danışman oluyormuşsunuz. Özellikle kadına ve çocuklara şiddet konularında sizden çok faydalanabilirler. 

Dr. Filiz BESİM: Sizin organizasyonunuzda “Baz istasyonlarının olası sağlık etkileri” konulu konferans düzenleniyormuş. Gerçekten de katılması gereken bir konferans olacağı kesin. 

Remziye SEVEN:  Hayırdır piyango size mi vurdu? 65.500 STG’ye yeni bir araba alıyormuşsunuz. Eeh artık bize de bir tur verirsiniz değil mi? 
 
Mehmet ÖZKARDAŞ: Türkiye’de işler kötüye giderken bile meclis üretmeye devam ediyor. Oysa birde bize bakın. Üstelik sendikalardan da tık yok. 


POLEMİX
“Kesilen paranın 1453 kişiye paylaşımını konuşmak yerine keşke, elektriğin şu kadar ucuzladığını, akaryakıt fiyatlarına zam yapılması yerine 2 kuruş daha ucuzlatılmasını, yani halkın lehine bir şeyler olduğunu konuşsaydık… Bugüne kadar halkın lehine açıklanmış hiçbir şey göremedik, tam bir popülizm ve şov yapıyorlar” 
UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz  

YORUM EKLE

banner608

banner474