banner564

Töre: Hiçbirimizin haberi ve onayı yok

 Kamuoyunun bilgisine ilk kez bizim getirdiğimiz Cumhuriyet Meclisinin bütçesinde yer alan bahçe duvarlarının yapımı için ayrılan 300 Bin TL’lik paranın Maliye Bakanlığına geri devredilmesi ile ilgili yeni belge ve bilgilere ulaştık.
Dün Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve Meclis Divan Kurulu üyesi HP milletvekili Mesut Genç ve Divan Kurulu üyesi UBP Milletvekili Yasemin Öztürk, Meclis Bütçesinden Maliye Bakanlığına geri gönderilen ödenek ile ilgili olarak kendilerine her hangi bir bilgi verilmediğini ve dolasıyla bu konuda onaylarının da olmadıklarını açıkladılar.
Zorlu Töre, “Son günlerde şahsımı yıpratmak adına birileri düğmeye bastı. Yok, aylık makam aracımın benzin tutarı 9 bin TL’ymiş, yok meclis başkanından iki sekreter iki araç istemişim. Tüm bunların hepsi koca bir yalan. Bu yalanları yayanlar da bu ülkenin en büyük yalancılarıdır” dedi.
Töre, makam aracının aylık olarak 2 bin 800 TL yakıt yaktığını ve diğer makam sahiplerin gitmediği tüm anma ve etkinliklere devleti temsilen kendisinin gittiğini anlattı. Töre, “Önce onlar çıkıp kendi harcamalarını açıklasınlar, ben keyfe gezmiyorum, benim gittiğim yerler belli. Onlar nerelere gidiyorlar, siz onlara bir bakın bakalım” dedi.  
Meclis Divan Kurulu üyesi HP Milletvekili Mesut Genç ise meclis bütçesinden bir ödeneğin kendilerine sorulmadan ve onayları alınmadan Maliye Bakanlığına iade edilmesinin doğru bir davranış olmadığını bu konuyu meclis başkanı ile konuşacağını ifade etti. 
Meclis Divan Kurulu üyesi UBP milletvekili Yasemin Öztürk’te meclis çatısı altında benzer durumla sık sık karşılaştıklarını ve yangından mal kaçırır gibi bazı kararların kendilerine danışılmadan alındığını söyledi ve ilgili olaydan haberdar edilmediğini söyledi. 
Şimdi gözler Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’a çevrildi. Ne oldu bu 300 bin lira?  

Toplantıyı halka açın 
Makama gelmek için halka söylemedikleri yalan bırakmayan, makama geldikten sonra da kendi içlerinde doğru konuşan vekilleri Parti Meclisi ile korkutan Halkın Partisi, dün akşam toplayacağını açıkladığı Parti Meclisi toplantısını bir başka güne almış. 
Buradan Kudret Özersay’a açık çağrı yapıyoruz. Milletvekiliniz Dr. Hasan Topal ile ilgili olarak toplamayı düşündüğünüz Parti Meclisini basına ve halka açın. Bizde olalım orada, kapılı kapılar ardında yaşananları tüm kamuoyu duysun. 
Zaten siz değil miydiniz daha düne kadar ülkede her şeyin açık ve şeffaf ve hesap verilebilir olması gerektiğini söyleyen. Aha da şimdi size kocaman bir fırsat çıktı. Açın toplantıyı halka. Halkın Partisi halkından gizli yapacak değil ya. Demi canım… 

Meraktan
Kıbrıs’tan da sorumlu eski bakanlarımızdan Recep Akdağ’ın oğlu Muhammed Akdağ, Gebze’de Hünkâr Çayırı’nda “Kayı düğünü” temalı bir törenle evlenmiş. Görüntüleri izledim, anlatılanları dinledim, fotoğrafları da gördüm. Ancak KKTC’den tek bir kişiyi bile o düğünde göremedim. 
Oysa çok uzun bir dönem bakanlık yaptı Aktağ. Son olarak ta Kıbrıs İşlerinde de sorumluydu. Burada hayli dost edindi yıllar içinde. Ve onun en mutlu gününde gözlerim Kıbrıs’tan giden siyasetçi aradı ama göremedim. 
Bizim ilişkiler böylemi acaba? İşimiz olana kadar mı?  

MESAJLAR 

Mehmet Ali TALAT: Üçüncü torunda gelince ailenin neşesine neşe gelmiş. Allah analı babalı dedeli ve neneli büyütmeyi nasip etsin inşallah. 

Meral EROĞLU: Çok geçmiş olsun, Derviş bey grip hastalığını size devredip yeniden köy köy dolaşmaya başlamış. Sizde bu sıcaklarda evde yatak döşek yatıyormuşsunuz. Allah şifalar versin. 

Serhat ÖZÇELİK: Ercan Havalimanındaki yoğunluk sezon bitmesine rağmen bir türlü azalmamış. Bu arada bu yaz tatil yapmak yerine çalıştığınıza göre önümüzdeki günlerde kısa bir mola yaparsınız her halde. 

Yağmur AYDINDAĞ: UBP Girne Gençlik Kolları Başkanlığına aday olmuşsunuz.  Bundan böyle artık hem siyaset hem sporu artık bir arada götüreceksiniz desenize. 

Dr. Sibel SİBER: Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yönelik söylediklerinize toplum cevap verdi ama ne hikmetse Saray’dan henüz size bir yanıt gelmedi. Yoksa geldi de biz mi duymadık? 

Akın MANGA: Sendikalar sokağa inmek için hazırlık yapıyor. Memur-Sen’de durum ne? Üyelerin böyle bir beklentisi var mı? Bir dolaşın bakalım daireleri. 

Derya KANBAY: Dün Konsolosluğa işlem yapmak için gittim. Yazık sabahın köründe Karpaz’dan gelen vatandaşlar sırada. Ne oldu Gazimağusa’da bir ofis açılması işi? 

Mesut GENÇ: Bu yıl çok sevmenize rağmen sadece 3 kere denize girebilmişsiniz. Valla bu siyaset adamı böyle yapar işte. Neyse Pazar günü geleceğim, birlikte gireriz ve en azından 5’leriz. 

Özdil NAMİ: Şu Ada genelinde denetim yapan memurlar, şuana kadar kaç yeri denetledi, kaç kişiye ceza yazdı? Bunları kamuoyu ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? 

Ersin TATAR: Son günlerde iyice atağa kalktınız ve ziyaret ve toplantıları artırdınız. Bu arada ekonomik krizden ötürü de destekçilerinizin sayısı giderek artıyormuş. 

Eral OSMANLAR: Minik kardeşimiz Ali daha fazla sabredememiş ve dünyaya 10 gün daha erken gözlerini açmış. Allah analı-babalı büyütmeyi nasip etsin. En kısa zamanda adaşımızla tanışmaya geleceğiz. 

Zorlu TÖRE: Birileri düğmeye bastı ve sizi karalamak için yalan yanlış haberleri servis etmeye başladı. Bir bakın bakalım bu işin perde gerisinde kimler var. 

Çilem ESENYEL:  Geçtiğimiz Pazar günü prensesler gibi oldunuz. Modacı Bahar Doratlı’nın hazırladığı gelinlik şahane olmuştu üstünüze. Bir kez daha mutluluklar diliyoruz. 

Aktaç ATAİ: Mesajınızı aldık, ancak anladık ki siz bu köşeyi takip etmiyorsunuz. Zira biz mesajlarımızı genelde sosyal medya yerine buradan paylaşıyoruz. Zaten o yüzden bu köşe mesaj köşesi. 

POLEMİX
 “Limanın içi kirlendi. Bunun en büyük sebebi, kime bağlı olduğunun, kimin yetkisinde olduğunun bilinmemesidir. Limanda yetki karmaşası vardır. Çeşitli bakanlıklar, bazı kurumlar, kimin yetkili olduğu konusunda anlaşabilmiş değildir. Buraya hükmetmek isteyen çok farklı kurumlar söz konusudur ama kimse hükmetmiyor.” 
Girne Antik Limanı’ndaki işletmecilerden Uluç Şonya

YORUM EKLE

banner608

banner473