banner564

Tufan 17’sinde açıklıyor

2020 Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi CTP kendi adayını 17 Aralık Salı akşamı Genişletilmiş Parti Meclisinde açıklayacak.
CTP önceki akşam gerçekleştirdiği Parti Meclisi toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik bir önceki PM tarafından alınan partinin aday gösterme kararını teyit etti ve 17 Aralık Salı akşamı Genişletilmiş Parti Meclisinde alınan kararı kamuoyu ile paylaşacak.
CTP’nin içinden elde ettiğimiz bilgiye göre; 17 Aralık’ta yapılacak olan açıklamadan on gün sonra yani 27 Aralık gecesi de görsel bir şölen ile hem Erhürman’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı hem de CTP’nin yaş günü kutlaması birlikte yapılacak.
Kısacası 17’sinde kamuoyuna açıklama yapıldıktan sonra on gün sonra CTP şov yapıp yarışı resmen başlatmış olacak. Diğer adayların da CTP adayının açıklanmasına müteakip artık durumlarını daha da netleştirmesi bekleniyor.
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı’nın da gelecek hafta Cumhurbaşkanlığı adaylığını resmi olarak açıklaması beklenirken Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin olmazsa olmazı haline gelen Arif Salih Kırdağ da sosyal medya üzerinden adaylığını açıkladı.
Yılbaşından hemen önce de HP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın da Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklayacağı ve yerine de Tolga Atakan’ın refakat edeceği bize gelen bilgiler arasında.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ersin Tatar’ın ise yeni yılın ilk günlerinde Cumhurbaşkanlığı adaylıklarını açıklaması bekleniyor. 
Bağımsız olarak yarışa katılmayı düşünen Dr. Sibel Siber de nihai kararı yılbaşından hemen önce verecek.
Kısacası 2020 Cumhurbaşkanlığı yarışı CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın 17’sinde açıklanması ile resmen de başlamış olacak.

Tüfekçi kazandı
Kamuoyunda yapımı yılan hikayesine dönen Girne-Lapta yolunun bir kısmını oluşturan yol ihalesi dün sonuçlandı ve ihaleyi Tüfekçi LTD kazandı.
Hasan Uzun Petrol ofisinin önünde Alsancak girişine kadar yapılacak ihaleye ülkemizin büyük firmaları katılırken merakla beklenen ihaleyi Tüfekçi LTD kazandı.
İhalenin kesinleşmesi ile birlikte Tüfekçi LTD hemen yol inşaatına başlaması ve yaz gelmeden bu yolun tamamlanması bekleniyor. Bu etabın tamamlanmasının ardından da Alsancak-Lapta yolu için ikinci bir ihalenin yapılması ve gelecek yıl bu zamanlar Girne’den Lapta’ya kadar yolun gidiş-geliş olarak ayrılması planlanıyor. 

Ataser: Çok mutluyuz
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’e dün tamamlanan ihaleye ilişkin görüşlerini sordum. Sesinden oldukça mutlu olduğunu anladığım Alsancak Belediye Başkanı Ataser telefonda şunları söyledi;
“Bu dönem için bölge halkıma verdiğim sözlerin en başında bu yol geliyordu. Bizim bölge ve turizm tesislerimiz için çok büyük bir handikap oluşturuyordu. 
İnsanlarımız sabah giderken, akşam da bölgeye geri dönerken çok ciddi bir zaman kaybı yaşıyorlardı yolda. Yolun tamamlanması ile birlikte bizim de yol güzergâhı üzerinde devam eden Milli Park projesinin devamı olan projelerimizde de ilerleme olacak ve çok başka bir Alsancak ile yaz sezonuna merhaba diyeceğiz. 
Yolun tamamlanması bölgemizde bulunan turizm tesisleri içinde önemli. Tatillerini güzel bir şekilde geçiren turistler bölgemizdeki otellere geliş gidişlerde artık uzun araç kuyrukları ile karşılaşmayacaklar.
Alsancak bölgesi yolun tamamlanması ile KKTC’nin en önemli çekim merkezlerinden bir tanesi haline gelecek ve ana yol üzerinde bulunan cadde ve şehir içinde ki caddelerimiz ticaretin de merkezi haline gelecek. 
Bu konuda bize söz veren ve yolun yapımı noktasında bize her türlü desteğini veren başta Başbakanımız Ersin Tatar, Maliye Bakanımız Olgun Amcaoğlu ve Ulaştırma Bakanımız Tolga Atakan’a da ayrıca teşekkür ediyoruz. İhaleyi kazanan Tüfekçi LTD’ye güveniyoruz ve verilen süre içinde bu yolu tamamlayacağına inanıyoruz, hayırlı olsun hepimize” dedi.

MESAJLAR

Mustafa AKINCI: Rakip adaylar artık adaylıklarını açıklayacakları tarihleri belirlediler. Siz bu konuda yeni yılı bekleyecekmişsiniz. Anlaşılan assolist gibi en son siz çıkacaksınız sahneye. 

Mehmet Ali TALAT: CTP’nin kuruluş gününde özellikle yapacağınız konuşmada Tufan Erhürman'a çok güçlü bir destek isteyecekmişsiniz. Bence o tarihe kadar bazı vekiller ile teke tek görüşseniz hiç fena olmaz. 

Dr. Derviş EROĞLU: Siz de yaklaşan Cumhurbaşkanlığı öncesi çizmeleri giyecekmişsiniz. Geçen Cuma günü bu konuda bazı yakın dostlarınız ile nasıl bir çalışma planladığınızı konuşmuşsunuz. 

Ersin TATAR: İlçe başkanları ile görüştükten ve onların da tam desteğini aldıktan sonra sizde bir takvim üzerinde çalışmalara başlayacakmışsınız. Bu konuda ilerleyen günlerde önce MYK ardından da PM’yi toplayacakmışsınız. 

Tufan ERHÜRMAN: Hadi hayırlı olsun diyelim. Bazı yoldaşlar CTP’nin doğum gününde adaylığınızı açıklayın dese de siz süreci uzatmamak adına 10 gün önce adaylığınızı açıklayacakmışsınız. 

Kudret ÖZERSAY: Tufan Hoca’dan hemen sonra da siz adaylığınızı açıklayıp kabinedeki görevinizden de istifa edecekmişsiniz. Yerinize Tolga Atakan vekalet edecekmiş. 

Erhan ARIKLI: Siz de gelecek hafta resmi açıklama ile artık adaylık sürecini resmen başlatacakmışsınız. Bu konuda bir kampanya ekibi ile de el sıkıştığınızı duyduk. Hadi hayırlısı. 

Serdar DENKTAŞ: Dün Ağırdağ’da camiye doğru giden yolda gördük ki performansınız gayet iyi. Anlaşılan sizde 2020 için adaylığınızı açıklayacaksınız. Peki, sizde tarih belli mi? 

Arif Salih KIRDAĞ: 2020 Nisan için ilk adaylığını açıklayan siz oldunuz. Sosyal medyadan yaptığınız açıklama ile yarışı da resmen başlatmış oldunuz. 

Dr. Sibel SİBER: Dün Ağırdağ’da katıldığınız cenaze töreninde gördüğünüz ilgi gözlerden kaçmadı. Özellikle kadın seçmenlerin gözü üzerinizde. Artık nihai kararınızı verin bir an önce. 

Halil TALAYKURT: Son ana kadar çekişmeli geçen ihale süreçlerini başarı ile yönetiyorsunuz. İnternetten canlı yayınlanan ihaleler için yakında web TV de kuracakmışsınız. Tebrikler.

Hüseyin TÜFEKÇİ: Büyük rakiplere karşın Alsancak yol ihalesini almayı başardınız, tebrik ederiz. Şimdi bir an önce bu işe başlayıp, mümkün olan en kısa sürede tamamlamanızı bekliyoruz. 

Sedat YILDIRIMLAR: Ülkemizin önde gelen galeri arasında olan Sedyil Oto Galeri, yenilenen hali ile daha modern ve daha donanımlı bir hale gelmiş. Çok yakında görkemli bir açılış yapacakmışsınız yenilenen mekana. 

Ömer ŞAN (OŞAN): Geçen akşam kahvede şeftali kebabı için oynadığınız oyunu bir sayı farkla kaybedince tüm gece kebapçıda rakipleri çekmek zorunda kalmışsınız. Bu sefer bize de haber verin de yancı olarak katılalım o oyuna.  

YORUM EKLE

banner608

banner474