banner564

Tufan Bey, Fikri Dayım ve Sevgili Ayşegül 

 Adam balayı için gelinebilecek en güzel ülkeye, KKTC’ye gelmiş yeni evlendiği eşi ile birlikte.  Beslenme Uzmanı 36 yaşındaki İlter Faik Kaya balayı için geldiği KKTC’deki bir otelde bulunan kulübün korumaları tarafından feci halde dövüldü. 
Bu haber bırakın sadece Türkiye haber kanallarını, birçok ülkenin haberlerine konu oldu. Ve olayın üzerinden 3 gün geçmiş olmasına, tüm dünyada yankı bulmasına karşın;
Bay Tufan’dan, Dayım Fikri’den ve sevgi çiçeğimiz Ayşegül Hanım’dan henüz çıt yok! 
Niye?
Çünkü ne bu memleket onların umurunda nede dayak yiyen çift. Onlar sadece polipiz peşindeler. Fikri Ataoğlu (Dayım) genelde bu tür konularda duyarlıdır ama belli ki kabine içindeki hastalık ona da bulaşmış.
Her yıl devlet milyonlarca ödeyim tanıtım yapmaya çalışıyor. Otellerin ve tur şirketlerin harcadığı para ise devletin harcadığının belki de 10 veya 100 katı.
Ama şimdi KKTC ve Turizm denince akla bodyguardlar geliyor. Balayında bile olsanız sizi bayıltana kadar dövebilecek siyah giyen pazulu adamlar…
Hadi devleti yönetenlerin umurunda bile olmadı bu olay. KITSAB, KITOB ne iş yapar? Ancak birbirlerinin kuyusunu kazarlar, yalansa çıksınlar yalan desinler…
Bu ülke turistler için güveli bir ülke değil mi?
Bu ülkenin Başbakanı bu kendine dert edinmeli, bu ülke adına özür dilemeli, yarım kalan balayı için yeniden KKTC’ye davet etmeli.
Bu ülkenin Turizm Bakanı yaşan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirmeli, balayında öldüresiye dövülen çiftin hesabını o işletmeden sormalı?
Bu ülkenin İçişleri Bakanı, bu tür olaylar tekrarlanmasın diye Güvenlik Yasasını derhal ele almalı, bu konuda düzenlemeler yapmalı.
Vizyonu ve misyonu olmayan bir KKTC’de işte bu işleri yapacak ne bir Başbakan var, nede bakanları var maalesef. Hükümetin böyle olduğu bir memlekette adına Turizm Örgütleri dediğimiz örgütlerde Hükümetten farksız değiller! 
Ondan sonrada Cennet Ada, Yavru Vatan…. laf laf laf…. 
  

YDP ilk ciddi sınavını veremedi?
Son seçimlerin en önemli sonuçlarından bir tanesi de hiç kuşkusuz Yeniden Doğuş Partisi’nin iki vekille de olsa meclise girebilme başarısıdır. 
Birçok yerde ya birinci ya ikinci veya ilk üçün içinde çıkmasını bildiler son seçimlerde. Sandık sonuçları açıklandıktan sonra birçok kişi baktı gördü ki YDP’nin baraj sorunu yokmuş. O halde bu defa bende veririm diyen çok oldu. Hatta mevcut partilerden istifa edip YDP’ye geçenlerde oldu.
6 aylık serüvende şimdi Yerel Seçimler var ve sancıları YDP’nin içinde ciddi şekilde hissediliyor. Çünkü 28 belediye de sadece Lefkoşa’da aday gösterilmesi kararı yadırgandı parti içinde de dışında da.
Aday gösterdikleri Kemal Altuncuoğlu’na sahip çıkamadılar dahası adamı dışladılar. Şimdi de  “YDP "Altuncuoğlu Disiplin Kuruluna veriliyor"
 YDP iyi başladı, köyü gidiyor, dost acı söyler misali… 

MESAJLAR

Ertuğrul HASİPOĞLU: Sizin gibi iyi bir yüzücü nasıl olurda boğulma tehlikesi geçirir anlamış değiliz. Neyse çok geçmiş olsun, Allah’tan işin ehli birileri yüzüyormuş yanınızda. 

Gencay EROĞLU: Babalar günü paylamışınız aslında birçok şeyin özeti gibi. Ama hala daha öküz altında buzağı arama niyetinde olanlar var. Ve açıkçası onlar için ne yapsanız fayda etmez. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Kıbrıslı ünlü Türk Prof. Dr. Vamık Volkan tamda seçimler öncesi size büyük destek çıkmış.  Madem Hoca’nın da desteği size demek ki doğru işleri yaptınız geçmiş dönemde. 

Dr. Derviş EROĞLU: Dünya Kupasında Avustralya milli takımın defans oyuncusu Aziz Behich’in babası ve amcası ile yıllar önce MTG’de birlikte top oynamışsınız. 

Ferda EKİNCİ: 2 yıldır besleyip büyüttüğünüz kediniz Arap'ı birileri zehirlemiş. Zavallı kediciğe bunu yapanları umarız bulursunuz ve gerekli makamlara şikayet edersiniz. 

Ercan TURHAN: Kör ile yatan şaşa kalkar derler bizim oralarda. Anlaşılan buradaki tepkisizlik size de bulaşmış. Şu balayında dayak yiyen çift için bir şeyler mutlaka düşünüyor olmalısınız. 

Fikri ATAOĞLU: Sevgili dayıcım, sen ki hiç tanımadığın bir çifti balayı için bu ülkeye getirdin. Şimdi kendileri balayı için gelen bir çift ne hallerde? Görüyorsun, anlatmaya gerek yok, görüyorsun. 

Kansu AKSU: Lefkoşa Belediyesi belediye meclis üyeliği adaylığın için gerek UBP içinde gerekse UBP dışından çok ciddi bir oy almanı bekliyoruz. Zira yıllardır bu işlerin içinde olan birisi olarak bu işi bilenlerdensiniz. 

Ethem BİNİCİ(Terzi Tülfer): Yenişehir’de aza adayı olarak sizde siyasetteki ilk adımı atmışsınız. Hayırlı ve uğurlu olsun, artık yavaş yavaş yukarı doğru tırmanırsınız. 

İlkay KAMİL: Bayram öncesi Alsancak girişinde ufak bir kaza atlatmışsınız. Çok geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin. Neyse verilmiş sadakanız varmış demek ki. 

Kadri FELLAHOĞLU: Her 6 ayda bir ailecek kan vermeye gitmeye devam ediyormuşsunuz. Bu sefer bize de haber verin, söz bizde sizinle birlikte gelip kan vereceğiz. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Kulağımıza yerel seçimlerden sonrası için bir iki şey geldi. Bayram tatili süresinde bu konularda hayli ilerleme sağlandığı da bize gelen bilgiler arasında. 

Kutlu EVREN: Bayram tatilini elinizde telefon klimanın altında geçirmişsiniz. Hem desteklediğiniz belediye başkan adayları için sevenlerinizden oy istemişsiniz hem sizi arayanlarla telefonda bayramlaşmışsınız. 

Asım AKANSOY:  Bir hafta sonrası için bir takım hazırlıklarınızın olduğu yönde gelen haberler bu hafta daha da arttığına göre demek ki yakında bir şeyler olacak. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz misali. 

Hüseyin ANGOLEMLİ: Bakalım 4’lü koalisyon ortakları seçimlerden sonra yapılan pazarlıkta size verdikleri sözü tutabilecekler mi? 10 güne kadar belli olur sözlerinde durup durmayacakları. 

 
POLEMİX
“Hani derler ya oğlan çocukları anneye, kız çocukları babaya düşkündür diye. Benim çocukluğumdan beri en büyük kahramanım ve öğretmenimdir babam. İnsanlar bana her gün soruyor “Baban seni son hafta destekleyecek mi?” diye. Ben de onlara hayır diyorum. Çünkü o prensiplerinin adamıdır. Ve biz onu bu yüzden çok seviyoruz. Lefkoşa Halkının bana gösterdiği samimi ve içten destek benim için yeterlidir.”
LTB Başkan adayı Gencay Eroğlu 

YORUM EKLE

banner471

banner473