banner564

Tünelin Ucu

 Uzun süredir beklediği randevuya cevap gelince Ankara’ya giden Tufan Erhürman, Ankara’dan pekte mutlu dönmedi. En azından kendi ifadelerinden biz bunu anladık. 
Ercan'da basın toplantısı düzenleyen Erhürman ““Türkiye ile görüşmelerim gösteriyor ki içinden geçtiğimiz tünelde ışık henüz görülmüş değil, bunu herkes biliyor” dedi.
Bize gelen bilgilere göre yeni dönemde Kıbrıs ile bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgilenecek. Her adımı Türkiye Başkan Yardımcısı Fuat Oktay ile KKTC’nin yetkili makamları görüşecek. Ama nihai son noktayı bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan koyacak.
Bugüne kadar kabinedeki bakanlar özellikle protokollerin uygulanmamasında esneklik gösterebiliyordu. Ancak çok net görülüyor ki artık öyle esneklik falan olmayacak. Eğer imzalanan protokolde diyelim özelleştirilmesi istenen bir yer var ise özelleştirilecek. 
Bir diğer konu, Türkiye’nin KKTC’den istediği bazı yasaların meclisten bir türlü geçmemesi konusu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kendisine daha önce bu konuda defalarca söz verilip yapılmamasına daha fazla tolerans göstermeyeceğini çok net ifade ettiği bize gelen bilgiler arasında.  
İşin özeti Ankara’ya büyük umutlarla giden Erhürman “tünelin ucunda bir ışık göremedi”. Tıpkı Hababam Sınıfında ki “Tünel” sahnesi gibi. Tünelin ucu çok fena bir yere çıktı…

300 bin liraya arabamı alındı? 
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın imzası ile Maliye Bakanlığına gönderilen yazıda, Meclis bahçe duvarının yapım işlerinde kullanılmak üzere ayrılan 300 bin TL tutarındaki ödeneğin Maliye Bakanlığına devredilmesi isteniyordu. 
Dün bu konuda belgeleri sizlerle paylaşmıştık. Dün gün boyunca bu konuda değişik bilgiler gelmeye devam etti. Bize gelen bilgilere göre, Meclis’ten iade edilen 300 bin TL ile 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yeni araç alınmış.
Üstelik Meclisin bütçesinden Maliye Bakanlığına geri gönderilen 300 bin TL için Meclis divan kurulunun da haberi ve onayı olmadığı iddia ediliyor.  Bu konuyu takibe devam edeceğiz. 
 
KAMU-İŞ’te Genel Kurul zamanı
Çok uzun bir süreden bu yana kamuda yetkili en büyük sendika olan Kamu-İş sendikasında huzursuzluk vardı. Bir türlü sendika seçime gidemiyordu. Konu mahkemelik olmuştu. 
Nihayetinde Kamu-İş genel kurula gidiyor. Genel kurulda başkanlık yarışı için önemli isimler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Hali hazırda Kamu -İş Başkanı Sami Dilek, Genel Sekreter Erdoğan Özkan genel başkanlık için adaylar.
Ancak sürpriz adaylarda çıkmaya başladı.  Sağlık-Sen Başkanı Kemal Eşref Oktar’da dün sosyal medyadan adaylığını açıkladı. Bir diğer önemli isim Ahmet Çaluda’nın da Hür-İş Başkanlığından istifa edip Kamu-İş başkanlığına aday olabileceği konuşuluyor kulislerde. 

MESAJLAR 

Teberrüken ULUÇAY: Şu Maliye Bakanlığına geri iade ettiğiniz 300 bin TL ile ilgili dün gün boyunca önemli telefonlar aldık. Ancak sizden bu konuda her hangi bir açıklama gelmedi. 

Zorlu TÖRE: Meclisin bütçesinden Maliye Bakanlığına iade edilen 300 bin TL ile ilgili olarak sizin de bu konuda bilgilendirilmediğiniz hatta diğer divan üyelerine de bilgi verilmediği doğru mu? 

Ahmet BENLİ: Dün bir vatandaş aradı, her gün sabah ve akşam o ucube yoldan geçerken rahmetlilere hayır duası okuduğunu söyledi. Anlaşılan daha çok dua alacaksınız bu gidişle. Ama bu dualar hayır mı şer mi varın onu da siz tahmin edin. 

Yusuf KISA: Çok sayıda kurum ve kuruluşa hayır yapmanın ötesinde şimdi de okul öğrencilerine burs vermeye başlamışsınız ve ilk etapta 30 öğrenciye burs sağlamışsınız. 

Tolga ATAKAN: Bugün Pile’de vatandaşlar Beyarmudu Sınır kapısını kapatmak için eylem yapacaklarmış. Vatandaşlar o bölge içinde bir ziyaret yapmanızı istiyorlar. Bizden iletmesi. 

Sami DİLEK: Rakip bir iken şimdi iki oldu ve anlaşılan daha da çoğalacak gibi. Keşke bizi dinleyip şu genel kurulu zamanında yapmış olsaydınız işiniz daha kolay olacaktı. 

Serdar DENKTAŞ: Dediğiniz gibi bu günler iyi günlerimiz. Zira ileri döneme dair maaşlar gibi birçok konuda aksaklıkların yaşanabileceğini dost sohbetlerinde anlatıyormuşsunuz. 

Kemal Eşref OKTAR: Adaylığınızı açıkladıktan sonra çığ gibi destek mesajları gelmiş sosyal medyadan. Siz gene de işi sıkı tutun ve genel kurula kadar üyeler ile yüz yüze görüşün. 

Ahmet ÇALUDA: Kamu-İş başkanlığına aday olabileceğiniz konuşuluyor ama bunu yapmak için mevcut koltuğu boşaltmanız gerekiyor. Yani biraz riskli bir durum var ortada. 

Tufan ERHÜRMAN: Hababam Sınıfında ki gibi Tünelin Ucu çok fena bir yere çıkıyor. Arkadan gelenlere bunu söylemekte fayda var değil mi? 

Ersin TATAR: Başlattığınız ziyaretler kapsamında, K. Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk ve yönetim kurulu üyeleri ile hem ekonomik gelişmeleri görüşmüşsünüz hem de kurultayı değerlendirmişsiniz. 
 
Ödül MUHTAROĞLU: Başbakan diyor ki yıllık enflasyon yüzde 40’ı geçti. İyi de siz aylık enflasyonu nasıl oldu da yüzde 8 bulabildiniz. Hesapta bir hata olmasın. 

Ercan TURHAN: Önümüzdeki hafta oğlanı İngiltere’ye okuması için götürecekmişsiniz. İlk kez bu kadar ayrı kalmaya hazırlandığınız şu günlerde oğlunuzu dizinizin dibinden ayırmıyormuşsunuz. 

Ercan İBRAHİMOĞLU: Fener bu hafta da Konya’dan eli boş dönerse ne olacak? Anlaşılan taraftarın sabrı ufak ufak taşıyor. Bakalım bu hafta 3 puanı görebilecek misiniz? 

 
POLEMİX
“Hollanda ve Fransa sıradan iki ülke değildirler. AB’nin iki önemli üyesidirler. Fransa’nın ayrıca BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeliği söz konusudur. Kıbrıs sorununun çözümüne yardımcı olmak istediklerini her vesileyle dile getiren AB üyesi bazı ülkelerin bilmelerini isteriz ki Kıbrıs Türk tarafını yok sayarak, Rum tarafıyla yaptıkları tek yanlı temasların Kıbrıs sorununun çözümüne herhangi bir katkısı yoktur.”
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu 

YORUM EKLE

banner471

banner474