banner564

Tüpgaz fiyatları ve 2 farklı uygulama

 Tüp gaza yapılan yüzde 40 oranındaki fahiş zam sonrası hükümetin sadece CTP kanadından savunma geldi. Hükümeti oluşturan diğer 3 ortaktan ve onların taraftarlarından dün gün boyunca çıt bile çıkmadı. 

“Gaz fiyatını hükümetin belirlediği külliyen yalandır”  diyen  CTP’li dostlarımız, “gaz fiyatı 3 şirket tarafından belirlenir bu monopolü yaratan da UBP hükûmetidir, bakanı da Sunat Atun’dur”  diyerek katı bir savunma anlayışına büründüler.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı da dün öğleden sonra konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Dedi ki;  “Bilindiği üzere 1 Şubat 2008 tarihinde yapılan bir protokolle 10 kiloluk TÜP GAZ, Denetime Tabi Mal Kapsamından çıkarılmıştır ve fiyat belirlemesi Devlet tarafından değil ithalatçı firmalar tarafından yapılmaktadır.” 

Oysa bir önceki Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, yine tüm gaza yapılan zam sonrası bakın ne yapmıştı: Tarih 12 Eylül 2017. Yani bugünden bir yıl bir ay önce… 

“Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, geçtiğimiz günlerde ev tipi tüp gaza yapılan yüzde 9.77’lik zamma müdahale ettiklerini ve ev tipi tüp gazın eski fiyatı olan 44.25 TL’den satılmaya devam edeceğini söyledi.”

Demek ki müdahale edilebiliyormuş, demek ki zam geri aldırılabiliyormuş. 

 

2 bin istihdam mı? 

Gündem öyle hızlı değişiyor ki yakalayabilene aşk olsun. Tam bir şeye odaklanıyorsun hop oyandan başka bir şey çıkıyor. Dün deneyimli sendikacılarımızın başında gelen ağabeylerimizden KTAMS eski başkanı Ahmet Kaptan aradı.

“Vardiya usulünü hayata geçirmek suretiyle yaklaşık 2 bin yeni istihdam olanağı açabileceğini söyleyen” Serdar Denktaş’ın bu açıklamasını görüp görmediğimi sordu. Açıkçası görmedim, görsem de fark etmedim. 

Kaptan soruyor, Serdar Bey 2 bin rakamını neye göre bulmuş? Bu konuda personel dairesi, ilgili sendikalarla mı görüşmüş?  Neye göre bu 2 bin istihdam.

Benim gibi belli ki Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası da görmedi her halde bu açıklamayı. Zira bu 2 bin kişi özel sektörden kayacak devlete. Düşünün özel sektörün bir halini.

Kısacası bu 2 bin kişi nereye, neye görev ve nasıl alınacak? 

MESAJLAR:

Serdar DENKTAŞ:  Ahmet Kaptan soruyor, bu 2 bin istihdamı neye göre hesapladı diye. Kaptan’a göre 750 kişilik bir istihdam ile ne ek mesaiye gerek kalıyormuş nede gereksiz istihdama. Ne dersiniz siz bu işe? 


Ahmet KAPTAN:  Acaba Serdar Bey ile birlikte bir televizyon programına mı çıksanız. Hem bu acemi sendikacıların veremediği cevapları verirsiniz hem de şu 2 bin istihdamı konuşuruz. Ne dersiniz? 


Ziya ÖZTÜRKLER:  Yükseköğretimde Yükseköğretim Kayıt Sistemi YÖKAS devreye girmiş ve tüm öğrencilerin bilgileri artık bu sistem sayesinde erişebilir hale gelmiş. Umarız devletin başka kurumları da aynı hıza ulaşabilir. 


Tufan ERHÜRMAN:  Yılbaşına kadar elektriğe zam yok açıklamanız gayet yerinde oldu. En azından 80 gün rahatız değil mi? Sonrası zaten Allah kerim. 


Ali ÇINAR: Öfke ile kalkan zararla otururmuş. Neyse halısınız öfkelenmekte ama bazı kararları bizce acil almamakta fayda var. Bazı noktaları öyle kolay terk edemeyiz yani. Seviliyorsunuz. 


Sadık GARDİYANOĞLU: UBP Lefkoşa ilçe binasını sigortalatmak için girişim başlatmışsınız.  Acaba bina ile birlikte sizi de sigortalar mı ilgili şirket. Neyse yerinde bir karar, tebrik ediyoruz. 


Ersin TATAR: Dün ilçe başkanları ile yaşanan yanlış anlaşmayı çözmek için kendilerine bir davet yapmanızı öneriniz. Nede olsa kurultaydan sonra da yüz yüze bakmaya devam edeceksiniz. 


Ebru KAPTAN: KOBİGEM dağıtılınca size de YAGA direktörlüğü görevi teklif edilmiş. Bundan böyle hem YAGA’ya hem KOBİGEM’e birden bakacakmışsınız. 


Mustafa VAROL: Dün sabah İstanbul’a gitmek için bindiğiniz THY uçağı kalıştan hemen sonra arıza yapınca havada hayli korku dolu anlar geçirmişsiniz. Neyse ki kötü bir şey olmadan sağ salim İstanbul’a varmışsınız. 


Nalan NAZLI: Türkiye dönüşü bronşit olmuşsunuz. Millet daha sezonu kapatmadı, bence en güzeli bir Kaplıca yapın siz, hem tuzlu su her şeye her derde iyi gelir. Geçmiş olsun. 


Polat ALPER: Daha havalar tam bile soğumadan sizde yatak döşek yatmışsınız ve ağır bir grip enfeksiyonu geçiriyormuşsunuz. Tanıdığımız bir hoca var, bugün alıp geleceğiz sizi okutmaya. 


Serhat ÖZÇELİK: Son günlerde sizi yeşil spor bir araba içinde görmeye başladık. Yoksa Ali Cansu size de gençlik aşısından verdi. Bakın Ali’ye 30 senedir aynı adam, hiç değişmiyor. 


Özdil NAMİ: Tüp gaz zammını sizden önceki bakan geri aldırabildiğine göre demek ki sizde isteseniz bu zammı pek ala geri aldırabilirdiniz. 


Çetin SADELİ (Çeto):  Mehmet Ekin Vaiz ile yeniden anlaştıktan sonra son yapılan zamlar için çektiğiniz video izlenme rekorlarını yeniden alt üst etmiş. Yeme de gorkmaaa


Sunat ATUN: Bugün Ticaret Odasında ekonomi ile ilgili bir sunum gerçekleştirecekmişsiniz. Aman sunum sonrasında neyin nasıl yapılacağını d anlatmayı unutmayın, belki bu yaşadıklarımıza bir faydası olur. 


POLEMİX 

“Ödemelerin adaletli olmasını istiyoruz. Partililerin öne alınarak, daha geçmiş zamandan beridir ödeme bekleyen, gerçekten öncelikli olarak hak sahibi olanların sonraya atılmasını kabul etmeyiz. Bu nedenle önümüzdeki bir hafta boyunca bu işlemlerin usulüyle yapılıp yapılmadığını gözlemleyeceğiz”

KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Arı
Kemal Arı - 5 yıl Önce

2000 istihtam metni aşağıdaki gibidir. Ahmet bey okuduğunu anlamıyor herhalde...
“2 BİN YENİ İSTİHDAM OLANAĞI AÇILACAK”

“Gerekli personeli istihdam ederek rotasyona geçilerek ek mesai çalışmayı ortadan kaldırılacağız diyen Denktaş, vardiya usulünü hayata geçirmek suretiyle yaklaşık 2 bin yeni istihdam olanağı açabileceklerini vurguladı.

Denktaş, Gümrük, Sağlık ve Poliste çalışanların yüzde 75 oranında ek mesai aldığını dile getirerek, uygulamaya Gümrük’te Dairesi’nden başlanıldığını, başarılı olunması halinde de diğer dairelere de vardiya usulünün uygulanabileceğini kaydetti.

banner608

banner474