banner564

Turizm sektörü için adım atılacak

Turizm ve Çevre Bakanı Kutlu Evren, dün 102 turist rehberinin katıldığı seminerde yaptığı konuşmada turizm konusuna değindi. Bakan Evren, salgından en çok etkilenen turizm sektörünü iyileştirmek için adımlar atıldığını dile getirdi.
Bakan Evren, KKTC ekonomisinin lokomotifi turizm sektörünün pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin başında geldiğini ifade ederken, paralel olarak birçok sektörün de ekonomik sıkıntıya girdiğine dikkat çekti. Bakan Evren, amaçlarının turizm ile birlikte ekonomik çarkların yavaş yavaş hareketlendirilmesini, tedbirli ve kontrollü bir şekilde sağlamak olduğunu belirtti. Bakan Evren, “2020 yılını, 2021 yılına hazırlık yılı olarak kabul ediyoruz. Çalışmalarımız, turizm sektöründe yaşanan eksiklerin giderilmesi yönünde yoğunlaştıracağız” dedi. 
Bakan Evren’in turizm sektörünün iyileştirilmesine yönelik çalışmalara yoğunlaşacaklarına dair açıklaması sektörü ve paydaşlarını mutlu etti. Turizm sektörü Bakan Evren’in atacağı adımları dört gözle bekliyor. 

Organik Yumurta
Dipkarpaz izlenimlerime devam ediyorum sevgili okurlar. Son dönemde hayatımıza bir “organik” lafı girdi. Neyi satın alsak hemen soruyoruz “organik mi?” diye. Gerçekten de organik olup olmadığını bilmediğimiz bir sürü ürünü tüketiyoruz.
Bu ürünlerin başında da son dönemde yumurta geliyor. Marketlerde üzeri biraz tavuk gübresi ve samanla karışık olan pek çok yumurta markası görmüşsünüzdür. Hepsi de organik olduğunu iddia ediyor. 
Bunu anlamanın yolu yok, ama o yumurtanın üretildiği yere gidip görürseniz o zaman bir şeyler anlayabilirsiniz. Dipkarpaz’da Mehmet Ali Coşkun isimli genç bir arkadaşımızda kendi markasını oluşturmuş ve organik yumurta yetiştirip satıyor. Ama bir fark ile.
Mehmet Ali tavuklara hiç ilaç vermiyor. İlaç yerine tavuklara soğan yediriyor. Pek çok üretici maalesef tavukların dirençlerini arttırmak için antibiyotik kullanıyor.  Tavuğa verilen antibiyotik anında yumurtaya oradan da bize geçiyor. 
İşte antibiyotik ihtiyacını ortadan kaldırmak için Mehmet Ali tavuklarına çuval çuval soğan yediriyor. Güçlü bir antioksidan olan soğan, içeriğinde birçok vitamin ve mineral barındırıyor ki bu da sizin yediğiniz yumurtaya direk etki ediyor. 
Dipkarpaz’dan Girne’ye kadar pek çok markete ürün bırakıyormuş Mehmet Ali. Piyasadaki yumurtalardan 20 kuruş daha pahalı ama daha sağlıklı. Denemenizi tavsiye ediyoruz. 

MESAJLAR
Mehmet HARMANCI: Aniden anjiyo olduğunuzun haberi gelince biraz telaş oldu hali ile. Neyse bugün yeniden anjiyo olacakmışsınız, umarız her şey yolunda gider, acil şifalar diliyoruz. 

Mehmet ÖZLER: Hafta sonu sizi Karpaz’da görmüşler. Nasıl oralara kadar gitmiş iken keyif alabildiniz mi? Ha birde oralara kadar gidip de bizim Hector’u görmeden inşallah dönmemişsinizdir. 

Candan AVUNDUK: Geçen yıla göre sanayimizde en az yüzde 40’lık bir kayıp yaşanıyormuş. Umarız bu konuda hükümetimiz gereken tedbirleri bir an önce alır ve sanayicimizi daha da zor bir duruma sokmaz. 

Güvenç CANTAŞ: Valla hayat size güzel, elinizde telefon bütün gün havuz başından siyasetçileri arayıp son durum hakkında bilgi alıyormuşsunuz. Bizim bu sıcaklarda bir yerimiz çatlıyor o bilgilere ulaşabilmek adına. 
Biray HAMZAOĞULLARI: Valla sizin işiniz hayli zor gözüküyor bölgede. Bir yandan başka partiler ile boğuşuyorsunuz bir yandan da kendi parti içi muhalefetle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz. 

Abdülkadir YİĞİT: 9 Ağustos’ta yapılacak olan YDP kongresinde Parti Meclisi üyeliği için adaylığınızı açıklamışsınız. Eh artık bu demek oluyor ki siyasete ilk adımı atıyorsunuz, hayırlara vesile olsun. 

Tözün TUNALI: Tüm partiler erken genel seçim için düşüncelerini belli ederken sizden ses gelmemesine pek anlam veremedik doğrusu. Bu konuda nihai duruşu nedir DP’nin? 

Erkut YILMABAŞAR: Memleket ne hale geldi, doğruları yazdığınız için mahkemelik oldunuz. Valla o mahkemeyi gelip izlemek isterim. Umarız önceden bize tarihleri konusunda bilgi verirsiniz. 

Zorlu TÖRE: Dün sizi Girne Çarşamba Pazarını ziyaret ederken görmüşler. Ee pazarda vatandaş var mıydı bari? Var olan vatandaş fiyatları nasıl buldu? Bu konuda bizi aydınlatırsanız seviniriz. 

Vakkas ALTINBAŞ: 20 Temmuz için Türkiye’den gelen yüzme ekibini bizzat siz karşılamışsınız. Ee geçmişte aynı güzergâhı yüzerek geçmiştiniz. Bu arada Kürşat Bey ile sohbetiniz de gözlerden kaçmadı. 

Reşat ERÇİN: Kardeş takımınız Yalova, Türkiye’de bir üst lige şampiyon olarak çıktı ve bu yıl 3. Lig’de mücadele edecek. Artık sizi de bir üst ligde görmek istiyoruz. 

Redif NUREL: Merit Alsancak Yeşilova ligi ikinci sırada tamamlayarak büyük bir başarı elde etti. Umarız gelecek yıl bu başarıyı taçlandırır ve şampiyonluk yaşatırsınız Garavaya. 
 
 Prof. Dr. Aykut HOCANIN: Bu yıl kayıtlar daha yeni başlamasına rağmen yerli öğrencide çok ciddi bir patlama yaşanıyormuş. Umarız Türkiye’den ve diğer ülkelerden gelen öğrencilerde de aynı başarıyı yakalarsınız.

YORUM EKLE

banner608

banner473