banner564

Türkiye tek başına bırakıldı

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin, KKTC'nin Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde kafasına göre başka ülkelere doğal gaz arama izni vermesine şiddetle karşı çıkıyor. Öyle ki Türk Savaş Gemileri bu bölgelerde Rumların Kıbrıslı Türklerin hakkını gasp etmesin diye nöbet tutuyor.
Ne Hükümet Programında ne Cumhurbaşkanının gündeminde böyle bir konu yok. Sanki doğal gaz konusu sadece Türkiye ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin arasındaki bir konu.
Ve Türkiye bu konuda maalesef yalnızları oynuyor. Başta AB, İngiltere, ABD, İsrail, İtalya, Mısır gibi ülkeler Türkiye’yi bu bölgenin dışında tutmaya çalışıyor.
Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Kıbrıs ve Mısır’ın aralarındaki Münhasır Ekonomik Bölge’nin sınırlandırılmasına ilişkin imzaladıkları antlaşmanın meşruiyetini kimsenin sorgulayamayacağı vurgulanırken Türkiye’ye de sert göndermelerde bulunuldu.
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Rum tarafına kendisinin de görevde olduğu dönemde doğal gaz konusunda sunulan önerilerin hepsinin işbirliği yapmaya yönelik öneriler olduğunu ancak bunların hiçbirinin dikkate alınmadığını söylemişti geçenlerde yaptığı bir röportajda.
Ama bu tür söylemlerin çok cılız kalması, hükümet programında bu konunun altının doldurulmaması, bu konunun milli bir duruş sergilenmesi yüzünden sadece Türkiye’nin bir meselesiymiş gibi gösterilmesi yakında başka sonuçları doğurabilir. 

İyi şeyler de oluyor 
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Candan Avunduk ve beraberindeki heyet, Turgay Deniz başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odasını ziyaret etti.
Ziyarette iki büyük odanın birlikte hareket etmesi, işbirliği alanlarının geliştirilmesi, rekabet koşullarının iyileştirilmesi konusunda iki oda yönetimi de prensipte anlaştı.
Geçmişte iki büyük oda arasında bazı gerilimler yaşanmış ve kamuoyu önünde iki oda birbirini suçlayıcı ifadelerde bulunmuştu. Şimdi iki büyük odanın yönetimleri yenilendi. İki odanın da başında iş dünyasının önemli isimleri yer alıyor olması ve birlikte hareket etme arzusunda olması ekonomi ve üretim açısından son derece önemli.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Candan Avunduk ve yönetim kurulu üyelerini, hem de Turgay Deniz başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası yönetimini canı gönülden kutlamak gerekiyor. 

En erken sürede
Sağlık Bakanı Filiz Besim, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret etti ve tespit edilen eksikliklerin en erken sürede tamamlanacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Filiz Besim, katıldığı bir TV programında yanan Devlet laboratuvarının en erken sürede yapılacağını söyledi.
Sağlık Bakanı Filiz Besim, verdiği bir demeçte yeni sağlık ocaklarının ve yapımı devam eden hastanelerinin en erken sürede bitirileceğini söyledi.
İyi de bu “en erken süre” ne zaman oluyor? 
A) Bir hafta 10 gün 
B) Bir ay 15 gün
C) Üç ay 7 gün
D) Altı ay 5 gün
E) Bir yıl 23 gün
F) Hepsi 

MESAJLAR
Teberrüken ULUÇAY: Meclis Başkanı olduktan sonra dün meclise iki tepsi baklava ile gelmiş ve tüm vekillere bu baklavalardan ikram etmişsiniz. Tatlı yiyelim tatlı başlayalım mı demek istediniz? 
Ahmet HAVUTÇU: Anlaşılan bu sefer siz bakanı gönderemeden emeklilik yaşı gelecek ve deyim yerinde ise bakan sizi gönderecek. Daha önce görev yaptığınız bakanlar bu işe fena içerlemişler, hepsinin dilinde bu var son günlerde. 
Okyay SADIKOĞLU: Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım özellikle MÜSİAD Kıbrıs üyelerini bazı gezilerde ekibine eşlik etmesi için çalışma başlatmış. Yakında bir ziyarete sizde dahil olacakmışsınız. 
Mustafa TOYCAN: Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte artık sizin de adınız kulislerde Lefkoşa Belediye Başkan adayı olarak geçmeye başladı. Bu konuda genç bir ekip ile yola çıkacağınız konuşuluyor. 
Sertuğ GÜLCAN: Dubai gezisini tamamlayıp yurda dönmüşsünüz. Hadi yedikleriniz içtikleriniz sizin olsun da bize gördüklerinizi anlatsanıza. Adamlar turizmi ne hale getirmişler, neler var neler yok oralarda. 
Durali GÜÇLÜSOY: Değirmenlik Belediye Başkanlığı adaylığı için sizin de artık UBP içinde adınız son günlerde iyice anılmaya başlandı. Hatta bu konuda bir çalışma ekibi bile oluşturulmuş diyorlar. 
Turgay DENİZ: Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun. Dün onca koşuşturmanın arasında birde doğum günü kutlaması yapmışlar sizin için Deniz Plaza’da. 
Gürkan KARA: Yerel seçimler yaklaştıkça sizin de adınız Girne Belediye Başkan adayı olarak son günlerde sıkça geçmeye başladı. Bu konuda nihai kararınızı bu hafta sonu vereceğiniz söyleniyor. 
Erkan OKANDAN: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Bakanlık Müdürlüğü görevine çok yakın bir sürede atanacaksınız. Bu konuda hükümetin güven oylamasının tamamlanmasından sonra harekete geçilecekmiş. 
Hüseyin AMCAOĞLU: Gönyeli Belediye Başkanlığı için sizde son kararı verip bu konuda UBP’den aday adayı olmayı karar almışsınız. Partinizin yetkili organlarına yakında bu konuda bilgilendirme yapacakmışsınız. 
Emete BAYLAN: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı özel kalem müdürlüğü görevine yakında getirileceğiniz konuşuluyor. Hatta bu konuda partiniz sizi görevlendirmiş bile diyorlar. 
Muhammet AYGÜN: Esentepe’de ofislerinizi açıp seçim çalışmaları için startı vermişsiniz. Geçen defa kıyısından döndüğünüz belediye başkanlığı için bu sefer işi sıkı tutmaya özen gösteriyormuşsunuz. 
Polat ALPER: Yakında önemli bir iş adamımız ile birlikte üniversite açmak için son hazırlıkları yapıyormuşsunuz. Bu arada Web TV işinde de sona doğru gelmişsiniz. 
Uğur GÜLER: KKTC Vatanseverler ve Yardımlaşma Derneği olarak önümüzdeki Pazar günü Afrin Harekâtı’nda şehit olanlar için mevlit okutacakmışsınız. Allah kabul eylesin şimdiden. 
Cemal ÇORBA: Makam arabası ile kardeşinize enginar vermek isterken çekilen fotoğraflar sosyal medyada epey başınızı ağırtmış. Aslında gündelik hayatta sorun olmaz ama meclis başkanlığı seçimlerine denk gelince sizin fotoğraflar gündem oldu memlekette. Neyse çok geçmiş olsun size. 
Ahmet ÇALUDA: Son günlerde BEL-SEN sendikasını çökertmek için bazı girişimlerde bulunduğunuz yönünde haberler geliyor. Hayırdır ne oldu da eski sendikanızla uğraşmaya başladınız? 

POLEMİX
 “Göç Yasası, Özelleştirme Yasası gibi konularda muhalefette iken eylem yapan siyasi partilerin tümü bugün hükümette. Ancak ben merak ediyorum, bu yasaları kaldırmakla ilgili bir hedefin hükümet programında olmamasını nasıl izah edecekler halka.”
UBP Gazimağusa Milletvekili Sunat Atun
YORUM EKLE

banner608

banner474