banner564

 “Leyla sensin  Aslı sensin”

Yenikapı’da düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, İstanbul’a olan aşkını anlattı

 “Leyla sensin  Aslı sensin”
banner598

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı’da düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, AK Parti'nin Büyük İstanbul Mitingi"ne "İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul. Sade bir semtini sevmenin bile bir ömre bedel olduğu İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bile bahtiyar İstanbul." diyerek başladı.

İstanbul'un bugün yine muhteşem olduğunu ve destan yazdığını, güç ve cesaret verdiğini ifade eden Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
"Gökkuşağı renklerini senden alır. Gümüş rengini senin yakamozlarından çalar. Şairler, asıl sana vurgundur, aşıklar sana tutkun. Mimarlar sana hayrandır, sultanlar sana meftun. Leyla sensin, Aslı sensin, Şirin sensin, gönülleri yakan kor ateş sensin İstanbul. Malazgirt'te Alpaslan'ın yüreğinde senin aşkın vardı. Kudüs'ü alırken Selahattin sana sevdalıydı. Ertuğrul'un ufkunu aydınlatan yine sendin. Söğüt'te Osmangazi fidanı senin için toprağa dikti. Osmanlı çınarı senin ilhamınla dallarını tüm cihana yaydı. Çanakkale'de Mehmetler senin için toprağa düştü. İstiklal Harbi'nde Anadolu senin için kıyama kalktı. Maraş'ta Sütçü İmam, Antep'te Şahinbey, Erzurum'da Nene Hatun senin için savaştı. Kastamonu'da Şerife Bacı yüreğine seni sardı. Pakistan'da Muhammed İkbal şiirlerini senin için yazdı. Afrika'da mazlumlar senin için dua etti. Sen, kırık kalplerin devasısın. Sen mazlumların umudusun. Sen istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul. Seni saygıyla, hürmetle, özlemle selamlıyorum İstanbul."
Konuşmasında, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muhharem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Erdoğan, "Bay Muharrem ustana da söyle. 'Şöyle soydular böyle soydular' diyorlar. Neyi soyduk. Bu ne hayasızlıktır" diye konuştu. Erdoğan Putin ile ilgili anısını ise şöyle anlattı: "Takmış kafayı bizim külliyeye. Zaten ustası da öyleydi. Gelmeyeceğim dedi sonra kuzu kuzu geldi. Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin bir ziyaret yaptı. İlk gelişi. Bizim salonda kendisiyle konuşuyoruz şöyle bir süzdü her tarafını. Ayrılırken “büyük devlet olmanın alameti farikası budur” dedi. 
 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473