banner564

UBP’de kafalar karışık

Yerel seçimler öncesi her ilçe kendi bünyesinde yer alan belediyeler ile ilgili bir komite kurdu. Ana Muhalefet Partisi UBP’de. Ve her ilçe kendi seçtiği komite üyeleri ile geçen hafta belediyelere girerek ön nabız yoklamasını tamamladı. Buna göre bazı önemli belediyelerde son durum şöyle:
Lefkoşa 
UBP’nin Başkent Lefkoşa’da üç aday adayı ön plan çıkıyor. LTB As Başkanlarından Akın Aktunç, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve UBP Lefkoşa ilçe Başkanı Sadık Gardiyanoğlu…
Gazimağusa
Bir önceki seçimlerde DP ile ittifak yapıp bağımsız aday olan İsmail Arter’i desteklemişti UBP. Geçen gece yapılan toplantıda Arter ile bir dönem daha devam kararı ağırlık kazandı. Ancak bazı üyeler UBP’nin de aday göstermesi gerektiğini söyledi. Ancak genel kanı UBP’nin bu seçimlerde de bağımsız aday olarak Arter’i desteklemesi.
Girne
Gazimağusa’da olduğu gibi Girne’de de son yerel seçimlerde DP ile birlikte bağımsız aday Nidai Güngördü desteklenmişti. Ancak Güngördü’nün geçen süre içinde UBP ile arası bozuldu. Girne ilçesinde yapılan toplantıda ağırlıklı olarak bu seçimlerde UBP’nin kendi adayının çıkması kararı ağırlık kazandı. Buna göre Girne Belediye Başkanlığı için, Dr. Salih Beyoğlu, Ali Tektan, Redif Nurel gibi isimler ön plana çıkıyor.
Gönyeli
UBP’de Gönyeli’de aradığı adayı buldu gibi. Zira Gönyeli’de 37 yıldır iş adamı olarak son dönemde de UBP’nin Belediye Meclis üyesi olarak görev yapan İsmail Kofalı aday adayı. Kofalı’nın Gönyeli’nin köklü ailelerinden olması, bölgede sevilip sayılması ve 37 yıldır iş hayatında olması birçok kişi ve özellikle gençler tarafından çok sevilmesi öne çıkan avantajları olarak gözüküyor. UBP’nin en çok istediği belediyelerin başında gelen Gönyeli’yi bu seçimlerde Kofalı ile alabileceği de bize gelen haberler arasında.
Alsancak-Çatalköy-Esentepe
Girne’deki bu üç belediyede Alsancak’a aday çıkarılmayacak gibi. Çatalköy’de de bir aday var ama henüz son karar verilmiş değil. Burada da bağımsız adaya destek kararı çıkabilir. Esnetepe’de Muhammet Aygün ismi giderek ağırlık kazanıyor UBP’de.

Bet ofisleri denetlenecek-miş!
Geçen hafta gündeme getirdiğimiz sonrasında da Başbakanın açıklama yapma gereği duyduğu bet ofisleri ile ilgili “Denetlenmesi” kararı çıkmıştı.
Elbette bet ofisleri denetlenmeli, hükümetin bu konunun altını çizmesi önemli. Ancak vatandaşın beklentisi denetlemeden ziyade kapatma ile ilgiliydi. Zira hükümet ortaklarından 3 tanesi bu yönde açıklama yapmıştı seçim öncesinde.
Şimdi ülkede 4 partili bir koalisyon hükümeti var. 3 tanesinin bu konudaki bakış açısı belli iken bir sonraki seçimlerde bu konuda halka nasıl bir mazeret sunacaklar çok merak ediyorum doğrusu.  
Özellikle de Halkın Partisi’nin bu konuda ne diyeceğini merak ediyorum. 

Seks İşçisi
Lefkoşa Türk Belediyesi geçen hafta mahkeme süreci devam eden 4 gece kulübünü kapattı. Burada iki önemli husus var bizce sevgili okurlar.
BİRİNCİSİ: LTB Başkanı Mehmet  Harmancı bu konuya ilişkin yaptığı açıklama da “Gece kulüpleri tarafından aleyhimize dava dosyalanmıştı. Mahkemenin kısa sürede sonlanmasına istinaden sözlü taahhütler çerçevesinde mahkeme karar alana dek gece kulüplerinin faaliyetlere yönelik bir müdahalede bulunmayacağımızı belirtmiştik.
Aradan geçen süre zarfında kayda değer bir ilerleme yaşanmadığından geçtiğimiz hafta mahkemeye de sözlü taahhüdümüzün artık geçerli olmadığını söylemiştik.”
Yani LTB Başkanı, ‘yargı’ya diyor ki “Sen yavaşsın, ben sana verdiğim sözü tutmayacağım ve kendim karar vereceğim”
İKİNCİSİ: Uzman Adli ve Klinik Psikolog Ebru Çorbacı’nın dün verdiği bir röportajda altını çizdiği konu. “Gece kulüplerinde çalışan kadınlar bunu bir iş olarak görüyorlar ve kendileri bu konuda diğer kadınlar gibi normal hissediyorlar. Asıl tehlike merdiven altı denilen kaçak olanlar. Bu kulüplerin kapatılması ile bu tehlike şimdi daha da artacak.” 

MESAJLAR:
Tufan ERHÜRMAN:  Bet ofislerini denetlenmesi süper bir iş olacak. Hatta bizzat gidip siz denetleyecekmişsiniz bazı ofisleri. Umarız en kısa zamanda vakit bulup bu denetlemeleri gerçekleştirirsiniz. 
Serdar DENKTAŞ: Bütçe maratonu başlıyor. Tüm bakanlığı bu konuda seferber etmişsiniz ve kısa sürede yeni bütçeyi arkadaşlar tamamlamışlar.   
Cemal ÖZYİĞİT: Girne bölgesinin gerçekten de yeni okullara ihtiyacı var. Zira Girne’de sadece bugün 7 bin yeni konut yapılıyor. Bunların da kısa sürede tamamlanacağını düşünürsek yeni okulları şart gibi. 
Kudret ÖZERSAY: Başbakan bet ofislerini bizzat denetleyecekmiş. Hükümet ortağı olarak sizde kendisine eşlik edecek misiniz? Yoksa seçimlere kadar bu konuda tek kelime bile etmeyecek misiniz? 
Ayşegül BAYBARS:  Emlakçıların yasası ile ilgili bir gelişme var mı? Vatandaşın şikâyetleri için öneri sayfası açılması güzel de koskoca bir sektör yasa istiyor öbür tarafta. 
Zeki ÇELER: Memlekete hoş geldiniz… Birincisi Asgari Ücret Komisyonu’nu ne gün çağırıyorsunuz, ikincisi şu üçüncü ülkeden gelen iş gücü konusu ne olacak? 
İsmail ARTER:  Yeniden aday olacağınızı açıklanmanız ile birlikte sosyal medyada yüzlerce destek mesajı geldi. Bu arada UBP’nin de büyük bir kesimi sizin adaylığınızı destekliyor. 
Nidai GÜNGÖRDÜ: UBP’yi kaybettiniz gibi, geriye kaldı DP. Bakalım DP size bu seçimde destek olacak mı? İşinizi neden bu kadar zora soktuğunuzu bir düşünün isterseniz. 
Mehmet HARMANCI: Gece kulüplerini kapattınız ama beraberinde yeni tartışmaları da kamuoyunun gündemine attınız. Bakalım bu konuda yargı son sözü nasıl söyleyecek? 
Fırat ATASER: Alsancak Belediyesi Halk Plajı için aybaşı ihale süreci başlıyormuş. İhaleye teklif veren firmalardan bakalım hangisi aybaşı mutlu sona ulaşacak? 
İsmail KOFALI: Gönyeli’de belediye başkan adayı olacağınızın duyulması ile birlikte özellikle genç kesimde büyük bir heyecan yarattınız. Bu heyecan dalgasının tüm kesimleri sarması bekleniyor. 
Aytuğ TÜRKKAN: Galibiyet için başta sizi ve diğer tüm Kartal’ları selamlıyoruz. Alman hezimeti sonrası her halde kendinize geldiniz. 
Orhan TUĞBAY: İskele’de dün arabanız seyir halindeyken yanmış. Çok büyük geçmiş olsun, anlaşılan üstünüzdeki nazarlar henüz geçmemiş. 
Polat ALPER: Geçenlerde eksi bir borç için yüklü bir ödeme yapmışsınız. Aslında borç sizin de değilmiş ama yargı kararını bu yönde vermiş. Neyse geçmiş olsun. 

POLEMİX
 “KKTC’de seks işçiliği yapan kadınlarla birebir görüştüm. Görüştüğüm kadınların tümü kendi isteğiyle bu işi yaptığını ve amaçlarının maddi kazanç sağlamak olduğunu açıkladılar. Yapılan araştırmada gece kulüplerinde çalışan kadınlara psikolojik anlamda bakıldığı zaman kamuda çalışan bir kadınla kıyaslandığında herhangi bir farklılığa rastlanmıyor.”
Uzman Adlî ve Klinik Psikolog Ebru Çorbacı
YORUM EKLE

banner471

banner473