banner564

UBP’de münhal yok!

Dün bu köşede yazdığımız UBP Genel Başkanlığı ve kurultaya ilişkin yazıdan dolayı pek çok kişiden telefonlar aldık. Lefke’den Dipkarpaz’a kadar pek çok UBP’li bizleri aradı ve bu konuda düşüncelerini aktardı. 
Arayan ve düşüncelerini paylaşan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Öncelikle ülkenin neye ihtiyacı olduğu konusunda UBP’nin emektar ve cefakâr tabanı ile aynı noktada olduğumuzu görmek güzel oldu. Zira arayan herkes şimdi ne bir “kurultayın” ne de bir “erken seçimin” zamanı olmadığı konusunda hem fikir. 
Bu güzel…
Diğer bir konu ise görüştüğümüz UBP’lilerin hepsi olmasa da büyük bir kısmı bu hükümete bir şans verilmesini istiyor. En azından şu pandemi süreci bitene kadar partinin yeni bir siyasi krizi kaldıramayacağını söylüyorlar.
Dün bu gelişmeler yaşanırken UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy, "Yanlış anlaşılmaktan" söz ederek genel başkanlığa bir münhal olması durumunda aday olacağını ifade etti.
Genel Sekreterlik konusunda ise "Partim görev verirse hayır demem" diyen Hasan Taçoy katıldığı bir televizyon programında bu görevi zaten yapmış olduğunu hatırlattı ve olası genel sekretere de ancak yardımcı olmayı umduğunu kaydetti.

Güzelyurt’ta tam donanımlı poliklinik
Uzun zaman sonra dün ilk kez Güzelyurt’ta gittim. Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret ederek incelemelerde bulundum. 
Pandemiye rağmen pek çok Güzelyurtlu üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesinde hizmete sokulan Diş Polikliniğinden hizmet alıyordu. Hem uzman hekimler hem de öğrenciler gelen hastaları bir güzel karşılıyor ve gerekli kontrollerden sonra gerekli müdahaleler yapılabiliyor Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Diş Hekimliği Polikliniğinde. 
Hatta son dönemde çok yaygın olan ve ameliyat isteyen diş implantı operasyonları da deneyimli bir ekip ile gerçekleştiriliyor. İmplant deyince tabi insanın aklına ilk olarak ücreti geliyor. Zira pahalı bir operasyon. Hemen söyleyelim KKTC’deki pek çok yerde çok ama çok uygun bir fiyata yapılıyor bu operasyonlar.
Neticede Güzelyurt bölgesi sadece bir üniversite kazanmamış, evet ekonomiye çok büyük bir katkısı var. Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi daha önemlisi bölgenin çok iyi koşullarda sağlık hizmeti alması adına da çok önemli bir misyonu tamamlamış.
Bu arada ziyaretimiz sırasında öğrendik ki poliklinikte hizmet veren asistan öğrencilerin tümü Corona’ya karşı aşılarını olmuşlar. Hali ile bölgedeki yaşlı insanlar da gönül rahatlığı ile tedavilerine devam edebiliyorlar.
Pandemi sonrası umarız diğer poliklinik hizmetleri de başlar ve o bölgenin insanı Lefkoşa’ya gelmeden ayağının dibinde kaliteli ve ucuz sağlık hizmetine kavuşabilir.
Bölge insanı kaliteli bir sağlık hizmetine kavuşurken Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi okuyan öğrenciler de pratik yapma şansını elde edip ilerideki geleceklerinde iyi bir doktor olarak insanlığa hizmet etmeye devam ederler…

Trodos’ta kar var
Dün gittiğimiz Güzelyurt’ta güneşli bir hava olmasına karşın arabadan dışarı çıktığınızda buz gibi hava ile karşılaştık. Lefkoşa ve Girne’ye göre çok daha soğuk Güzelyurt.
Nasıl olmasın ki? Güzelyurt’un hemen arkasına dayalı dağlar yani Trodos’ta kar var. Trodos'ta sıcaklık -6 dereceye kadar düşecek diyor devletin Meteoroloji Dairesi. Ayrıca ülke geneli içinde don uyarısında bulunuyor. 
Güzelyurt’tan Torodos’un zirveleri gözüküyor ve bembeyaz örtü ile kar olduğu da hemen belli oluyor. 

MESAJLAR:
Ersan SANER: Pek muhterem kayınpederiniz Hakk’a yürümüş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun. 

Önder SENNAROĞLU: Meclis Başkanı seçildikten sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin en üst makamları tebrik için adeta sıraya girmişler. Pandemi sonrası Ankara için bir de davet almışsınız. 

Tanju MÜEZZİNOĞLU: Beşparmak Dağları Bayrağı Işıklandırma Derneği öncülüğünde ve İntergaz sponsorluğunda başlatılan Beşparmak dağlarında bulunan KKTC bayrağının yeniden boyanması çalışmalarını devletin zirvesi yerinde incelemiş ve çok yakında çalışmalar başlayacakmış.

Sunat ATUN: Devlet televizyonu size sansür uygulayıp uygulamadığını öğrenmek için bakalım bu hafta sizi konuk edecekler mi? Ya da en son ne zaman çıktınız? Buna bir bakın. 

Turan BÜYÜKYILMAZ: Bülent Kaya, Ömer Çete ve Ali Akın Önder ile birlikte KIB-TEK yönetim kuruluna atanmışsınız. Çok zor ve hayli gergin bir dönemde bu göreve atandınız, hayırlı ve uğurlu olsun. 

Serhat AKPINAR: Öğrencilerin 1 Şubat itibariyle adaya gelebilmeleri için adımlar atılmaya başlanmış. Hade hayırlısı diyelim. Bu konuda hayli emeğiniz geçtiğini de söylemek lazım. 

Yalçın KOÇYİĞİT: Bir haftadır diş ağrısı yüzünden hem sancı çekmişsiniz hem de tavlada karşınıza kim geçse sizi bir güzel yenmiş. Demek neymiş, düşenin gerçekten de dostu olmuyormuş. 

Kemal DÜRÜST: Hadi gözünüz aydın, Güzelyurt bölgesine bir radyo kazandırmak için gerekli izinleri almışsınız ve çok yakında radyo yayına başlayacakmış. Acaba kadim dostunuz Bumin Paşa da radyoda program yapacak mı? 

Neriman SAYGILI: Gözlerinizden ameliyat olduğunuzu öğrendik. Çok geçmiş olsun diyoruz. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. 

Biray DELICEIRMAK: Bir yıl içinde 3. kez telefon defterinizi silmişsiniz. Bu kadar ile de kalmayıp bazı numaraları da yanlışlıkla engellemişsiniz. Valla şaşılacak iş doğrusu. 

Ömer AKAMA: Ezeli rakibiniz Biray Deliceırmak sizin çektiğiniz videoların RTÜK kurallarına aykırı olduğu gerekçesi ile dün bize başvurdu. Şu an çektiğiniz videoları incelemeye aldığımızı üzülerek bildirmek istiyorum. 

Gülşah Sanver MANAVOĞLU: HP bu gidişle aile partisi gibi olacak. Eşiniz ilçe başkanı siz genel sekreter, eh artık çocuklar da 18’i doldurur doldurmaz gençlik kolları başkanı falan olurlar. 

Mustafa NAİMOĞULLARI: Damızlık hayvan dağıtımında “adaletsizlik” yaşandığını iddia etmişsiniz. Oysa memlekette o kadar çok yatan damızlık var iken dağıtmaya ne gerek vardı değil mi? 

Yenal SENİN: KKTC politika yaşamında ilk olmasa bile emanetçi başkan olarak siz de yerinizi aldınız böylece. İleride birileri kitap yazarsa bu konuda mutlaka sizden de bahsedecektir. 

YORUM EKLE

banner608

banner474