banner564

UBP’de Özgürgün kararı

Ulusal Birlik Partisi’nde kritik grup toplantısından eski genel başkan Özgürgün’ün dokunulmazlık kararının verileceği komitede “olumlu” yönde oy kullanılması kararı oy çokluğu ile geçti. 
İlgili komite kararını en geç Cuma gününe kadar vermesi gerekiyor. Muhtemelen bugün komite toplanacak ve Özgürgün’ün dokunulmazlığının kaldırılması için gerekli oylamayı gerçekleştirecek.
Ve Meclisin açıldığı ilk hafta UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmaması Meclis Genel Kurulunda milletvekillerinin onayına sunulacak.
Buraya kadar yazdıklarımız izlenecek yol haritası ile ilgili. Ama siyasette bu tür önemli yol kırılmaları başka başka sonuçları doğurabiliyor. Geçmişte bunun örneklerini gördük. 
Özgürgün cephesinde dokunulmazlığın kaldırılması büyük bir olay değil ama genel başkanlığını yaptığı partinin bu yönde karar vermesi pek de kabul edebileceği bir durum değil. 
Neticede UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda’nın da dokunulmazlığı kaldırılmış ama bir arpa boyu yol alınamamıştı. Özgürgün’ün de dokunulmazlığının kaldırılması ile bir sonuç alınacağını zerre kadar düşünmüyoruz.
Ama Özgürgün ve ona yakın vekillerin bu saatten sonra nasıl bir yol izleyeceği, hem UBP-HP Hükümetinin ömrünü, hem önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yakından etkileyecek kadar önem arz ediyor.
Kısacası siyaset şu birkaç günde çok ama çok şeye gebe. 

Tartışmanın seyri
“Maraş vakıf malıdır” diyen Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim F. Benter ile  “Maraş’taki vakıfların kapandığını” iddia eden eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer’e açık çağrı yapmış ve canlı yayında karşı karşıya gelmelerini talep etmiştik.
Dün bu konuda çok ilginç bir telefon aldım.  Vakıflar Genel Müdürlüğü yapmış Soner Çuvalcıoğlu ağabeyimiz aradı ve Ferdi Sabit Soyer’in açıklamalarına yanıt verme gereği hissettiğini bizimle paylaştı. İşte Soner Çuvalcıoğlu’nun bize gönderdiği bilgiler:

“Belgelerle Kıbrıs Türk Vakıflar Tarihi isimli kitabımızın 2. Cildinin 1238. sayfasından itibaren Maraş Vakıf arazilerinin İngilizler tarafından nasıl ve ne maksatla gasp edildiği ve bu işlemlerin vakıf yasalarına aykırı olduğu, onun için geçerliliği olmadığı cihetle söz konusu vakıf arazileri Evkafa ait olduğu gerçeğini değiştiremeyeceği,  Evkaf emlaki için zaman aşımının söz konusu olmadığı gerçeği, bir Rum hakimin kararıyla da tescil edildiği belgelerle anlatılmaktadır.
Gönül arzu ederdi ki Sayın Ferdi S. Soyer bunları da açıklasın ama yapmadığı için bu konu, yanlış bir intiba yaratan başlıkların atılarak Rumların işine yarayacak şekle getirildi...
Ben bütün bunların 4 Kasım’da AİHM’de başlayacak duruşmada Maraş arazilerinin vakıflara ait olduğu ve İngiliz Sömürge İdaresi’nin yaptığı uygulamaların vakıf yasalarına aykırı olduğu karara bağlanacaktır.
Hepimizin, eksik ve yanlış bilgilerle Vakıflar İdaresi’nin bu girişimlerine köstek olmamalı, aksine doğru bilgilerle destek olmalıyız.
“Biz bu vakfı sattıydık, iptal ettiydik. Parasını da ödediydi, zaman aşımına uğradıydı, bu güne kadar hiç bir yetkili bu konuyla ilgilenmediydi diyerek hiç biç bir vakıf emlakin vakıf olduğu gerçeği değiştirilemez. Geçerliliğini koruyan Vakıf kanunları buna müsaade etmez.
Alihan Bey kardeşim, emekli bir Vakıflar Genel Müdürü olarak sana bu bilgileri vermek istedim... “
Sevgilerimle…
 
Girne Kardeşlik Grubu
Önceki gece Girne’de çok özel bir yemeğe davet edildim. Davet edenler Girne’de yıllardır esnaflık yapan ağabeylerimiz, dostlarımızdı. Zamana uymuşlar WhatsApp’ta çok güzel bir grup kurmuşlar. Adını Girne Kardeşlik Grubu olarak koymuşlar ve zaman zaman bir araya gelip sorunları dertleri konuşur olmuşlar. 
Çok yapıcı, çok güzel bir grup. Girne için çok ama çok güzel fikirleri var. Bence siyasileri gazetecileri bu yemeklere alıp oradaki konuşmaları duymaları bir şekilde sağlanmalı. Şahsen ben önceki gece yemekte çok önemli fikir ve izlenimlerle ayrıldım.
Girne’de esnaflık yapıp ekmeklerini kazanan bu insanları inanın çok ama çok sevdim. İlerleyen günlerde bu köşede onları sizlerle tanıştıracağım. Bugün sadece böyle bir giriş yapalım, ilerleyen günlerde devam edelim. 


MESAJLAR:

Ferdi Sabit SOYER: Sizin gündeme taşıdığınız iddialara Vakıflar Genel Müdürlüğü yapmış Soner Çuvalcıoğlu ağabeyimiz yanıt verdi ve işin boyutu değişti. Teklifimiz hala geçerli bu arada. 

Harun MADEN: Vergi şampiyonları listesinde kişilerde 6.sıradan en yüksek vergi ödeyen olarak yer aldınız. Gerçekten çok kısa bir sürede devlete gelir olarak büyük bir meblağı ödemiş oldunuz. Vatandaş olduktan sonra verginizi de ödeyerek vatandaşlık görevini yerine getirmiş oldunuz.

Erdal ONURHAN: KIBTEK iki dönem önce kurumlar vergi listesinde birinci iken bugün 40. sırada yer aldı. Kurumun yeniden vergi listelerinin üstüne çıkarılması için sizlere büyük görev düşüyor. 

Fırat ATASER: Yol konusunda öyle bir açıklama yaptınız ki neredeyse tüm bölge halkını arkanıza aldınız. Umarız bu çıkıştan sonra aranan kaynak bir an önce bulunur.

Tolga ATAKAN: Tüm ekipleri seferber etmiş ve Alsancak yolu için gerekli kaynağın bulunması için gece gündüz demeden çalışma başlatmışsınız. Bakalım 30 milyonu bulabilecek misiniz? 

Mustafa BATURALP: Mal varlıkları hep borçlarla dolu olunca haliyle siz de soruyorsunuz bankalarda bulunan milyonlarca lira değerindeki mevduatlar kime ait diye? Valla anlamadık bu işi. 

Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Partiniz grup toplantısında önemli bir karar aldı ve artık bundan sonra gözler üzerinizde. Bakalım nasıl bir karar vereceksiniz ve nasıl uygulayacaksınız. 

Erkut ŞAHALİ: Tufan Erhürman’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olması ile birlikte genel başkanlık için çalışmalara çok hızlı bir şekilde başlayacağınız konuşuluyor. 

Fikri ATAOĞLU: Genel Başkan olduktan sonra siyaset dünyasından çok önemli üç ismi DP saflarına katmak için gerekli sözü aldığınızı öğrendik. Şimdi kulisler bu 3 kişiyi konuşuyor. 

Ertan BİRİNCİ: 3. kez dede olmanın mutluluğunu yaşamışsınız. Allah size uzun ömürler ve daha nice torunlar görmeyi nasip etsin. Dünyadaki en büyük mutluluk bu olsa gerek. 

Çelebi ILIK: Görevden gittikten sonra yeme içme ziyaretleri artınca fazla kiloları çok kısa bir sürede almışsınız. Bu arada yeme içmelerle birlikte şeker de ortaya çıkmış. Aman dikkat edin ve hızlı bir perhize başlayınız. 

Olgun AMCAOĞLU: Vergi rekortmenleri listesinde bazı isimleri özellikle aradık ve göremedik. Özellikle geçen yıllarda şampiyon olanların adını bulamadık o listelerde.  

YORUM EKLE

banner471

banner474