banner564

UBP’de üç bakan topun ağzında

UBP’de artık bardağın taşmaya başladığı günler yaşanıyor… Öyle ki Genel Başkan ve Başbakan Hüseyin Özgürgün gerekli tüm görüşmeleri yaptı ve artık adım atmak için dakikaları sayıyor. 
Kabinede iki bakanın değişip seçimlere öyle gidilmesi fikri artık kabul edilmiş durumda. Hükümetin meclisteki sandalye sayısı dikkate alındığında çok kritik gözüken bu hamle için Başbakan önümüzdeki haftayı bekleyecek. Çünkü gelecek hafta meclis tatile girecek. En azından meclis açılana kadar parti içindeki dengeleri yeniden kurmaya çalışacak.
Eğer görevden alınan üç bakan meclisin açılması ile birlikte meclise gelip nisabı sağlamayacağını beyan ederse de erken seçim kılıcı çekilecek ve bu üç bakanın aday listelerinde olmasının önüne geçilmek için bir başka formül aranmış olacak.
Tüm gelişmeleri gelecek hafta böyle günde görebiliriz. Yani bugünü çıkın geriye 6 gün kaldı demek ki.
Bu arada Başbakan Özgürgün’ün bir sürpriz yapıp bir bakanın da yerini değiştirebileceği bize gelen bilgiler arasında. Kesin olan şu ki gelecek hafta Salı günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu, en az iki bakan için son Bakanalar Kurulu olmuş olacak.

UBP’de motivasyon düştü
Yaşanan kavgalar ve son günlerde bazı kişilerin bireysel çıkarları için hareket etmesi UBP’de motivasyonun düşmesine neden oldu. Dün görüştüğüm önemli bir partili “ben bu seçimlerde aday olmayı düşünüyordum. Ancak şu son günlerde olanlardan sonra aday olmamaya karar verdim” dedi.
Şimdi bu kişinin adını burada açık açık yazsak yer yerinden oynar. Ama zaten bu gidişe bir dur denilmezse birçok yeni adayın adaylıktan vazgeçmesi an meselesi.
Öte yandan UBP’nin tabanı da artık UBP’de yeni yüzler görmek istediğini açık açık dile getirmeye başladı. Geçtiğimiz seçimlerde 50 milletvekilinin 23 tanesi yenilenmiş bunların içinde 6 yeni isimde UBP’den seçilmişti.
Bu dönemde UBP’de en az 8-9 vekilin yenilenmesi beklenirken bazı eski UBP’lilerden bu seçimlerde seçilme şansının olmadığı konuşuluyor. 

UBP Girne’de adayını buldu mu? 
Girne’nin köklü kulüplerinden Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu’nun UBP’den önümüzdeki yerel seçimlerde Girne Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor son günlerde.
Yerel seçimler için artık önümüzde 1 yıldan biraz bir zaman kaldı. Ve bu süreçte UBP’ye geçip geçmeyeceği konusunda bir türlü karar veremeyen Nidai Güngördü’nün yeniden aday olması ve UBP tarafından desteklenmesi konusu UBP’de çok ciddi tartışılmaya başlandı.
Öte yandan UBP’nin Lefkoşa’da da adayı hazır gibi. Halen Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürüten işadamı Hasan Sertoğlu’nun adaylığına kesin gözü ile bakılıyor. 

MESAJLAR
Hüseyin ÖZGÜRGÜN: Gelecek hafta operasyonu yapıp üç bakanı kabine dışında bırakacakmışsınız. Bu arada sadece bakanlar mı gidecek yoksa bazı bürokratların da değişmesi gündeminiz de mi? 
Gürdal HÜDAOĞLU: Son günlerde maşallah Sarayda kim var kim yok açıklama üstüne açıklama yapıyor. Bunca zaman açıklama yapmayanların açıklama yapmasının bir nedeni var mı acaba? 
Abdurrahman BULUT: Bir Apo yetmezmiş gibi ikinci bir Apo daha dünyaya merhaba demiş. Bize babası yetip artıyorken birde şimdi ufaklığı ile uğraşacağız desene. Neyse Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin, gözünüz aydın. 
Simge ÖZEKLER: Bayram sonrası düğün için artık gün saymaya başlayacakmışsınız. İzmir’de aile içi bir düğünle dünya evine girecekmişsiniz. Şimdiden tebrikler. 
Dr. Kemal KAMİLOĞLU: Kamiloğlu hastanesini bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için daha da büyütmeye karar vermişsiniz. Hadi bakalım kolay gelsin. 
Bayar PİSKOBULU: Son günlerde adınız sıkça geçmeye başladığına göre ufaktan ufaktan hazırlıklara başlayabilirsiniz. Zira birçok kişi sizi yeni belediye başkanı adayı olarak görüyor UBP’de. 
Osman NESİN: Son teknoloji ürünü olarak yaptırdığınız tekerlekli mangal süper olmuş. Acaba bu mangaldan birkaç tane yapmak için sipariş alıyor musunuz? 
Bengü TOPALOĞLU: Şu mübarek Ramazan gününde aldığınız dualarla artık sırtınız yere gelmez. Zira dün bir okurumuz aradı ve size hayır duası okuduğunu söyledi. Demek ki son günlerde çok hayır işi işliyorsunuz. 
Dr. Serdal GÜNDÜZ:  Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi olarak bu yıl ilk kez sınav ile gelecek öğrencileri almaya hazırlanıyormuşsunuz. Okulun nüfusu bir anda 2-3 binlere çıkacakmış. Hazırlıklar tamam mı bari? 
Kenan AKIN: Son günlerde Mesarya gezilerini arttırdığınız ve bölgeden çıkmadığınız konuşuluyormuş. Çiftçi ve üreticiden büyük ilgi görüyormuşsunuz. 
Kemal DÜRÜST: Son günlerde Lapta Belediye Başkanı ile etle tırnak gibi oldunuz. Bu yakınlaşma bazı diğer belediye başkanlarının kıskandırmasın? 
Dr. Remzi GARDİYANOĞLU: El altından bazı yasal çalışmaların yapıldığı bilgisini almışsınız. Bu konuda kendinize bir eylem planı hazırladınız mı? Yoksa yine mi mahkeme yollarına düşeceksiniz? 
Kemal Deniz DANA: Hastanelerin özel güvenliği konusunda yaptığınız açıklama son derece yerinde oldu. Zira bu konuda her önüne gelen bir şeyler söylüyordu. Şimdi neyin ne olduğu belli oldu. 
Dr. Özdemir BEROVA: 30 üniversite izni ile herhalde bir rekoru elde ettik diye düşünüyorum. Allahtan son yasa değişikliğini yaptınız ve bu konunun da önüne bir set çekmiş oldunuz. 
Emrullah TURANLI: Bizim oralarda güzel bir atasözü vardır. Gülü seven dikenine katlanır. Eğer gülü sevmiyorsanız tutan yok, bugün satılığa çıkarsanız mutlaka bir alıcısı çıkar. 
Biray DELİCEIRMAK: Doğum yaklaştıkça Feriha hanımın aşermeleri de yoğunlaşmış. Dün mangal yakmışsınız sonra gece gece erik aramışsınız. Tam onu da bulmuş iken bu kez de ayva aramışsınız. İşiniz zor…

GÜNÜN SÖZÜ
 “Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ben Kıbrıs’taki gündemi anlamakta zorlanıyorum. Ben 5 yıldır ızdırap çekiyorum. Oralarda gündem olmuşum, halimi soran yok.  Bana beş yıldır zulüm ediyorlar. Bitmedi, hala daha zulüm ediyorlar. Benim makinelerim geldi. Hala gümrükte, çekilmesine izin vermiyorlar. Amaçları ne anlamadım. Artık ne istiyorlarsa yapsınlar, isteyen istediğini söylesin. Bıktım, hiçbir şey söylemiyorum artık. Sözleşme uzamış, uzamamış, ben hakkımı hukuk yoluyla, mahkemelerde arayacağım. Bana başka bir yol bırakmadılar.”
Taşyapı Sahibi Emrullah Turanlı
YORUM EKLE

banner471

banner474