banner564

UBP’de yeni dönem

 Bir ay sonra yapılması planlanan UBP Kurultayı öncesi, dün tüm ilçelerde eş zamanlı olarak ilçe kongreleri yapıldı ve yeni ilçe başkanları, yeni oluşan ilçe yönetim kurulları ile birlikte resmen göreve başlamış oldu.
Lefkoşa, Girne, Güzelyurt, Lefke’de  “seçimsiz” olarak ilçe başkanları ve ilçe yönetim kurulları belli olurken, İskele’de ilçe yönetim kurulları için seçime gedildi. 
Gazimağusa’da ise hem ilçe yönetim kurulları için hem de ilçe başkanlığı için dün sandıklar kuruldu. Dün gün boyunca Gazimağusa ilçesindeki seçime ilgi büyüktü.
Lefkoşa’da Sadık Gardiyanoğlu, Girne’de Serdar Özbekoğlu, Güzelyurt’ta Menteş Gündüz, Lefke’de Adil Özgey, İskele’de Osman Kırşan ve Gazimağusa’da Olsan Oran UBP’nin yeni dönemdeki ilçe başkanları oldular.
İlçe başkan ve yönetimleri belli olduğuna göre şimdi tüm gözler UBP Genel Başkanının belli olacağı UBP Kurultayına çevrildi. 4 adayın adaylığını açıkladığı kurultayda bölge bölge sonuçlar değişiyor. 
Bu konuda daha kapsamlı bir yazıyı kaleme alacağız. 

Onun arabası var güzel mi güzel
Kıbrıs gündemi hakkında yaptığı yorumlarla dikkat çeken Çağatay Huzeyfe Özdem, Başbakan Tufan Erhürman'dan bahsettiği bir yazı kaleme aldı. Yazı, dün sosyal medyada paylaşım rekorları kırdı adeta. 
Özdem’in yazısında Başbakanlık ışıklarında Başbakan Tufan Erhürman’ı makam arabası içinde değil de kendi arabasını sürerken gördüğünü ve bu halinden de memnun kaldığını yazıyordu. 
Son dönemde hükümete yönelik yapılan eleştirileri de eleştiren yazıda Başbakanın az ile yetinen ve mutlu olan bir profili anlatılıyor.
Elbette Sayın Erhürman mütevazi, samimi ve sıcak bir kişiliğe sahip. Buna kimsenin her hangi bir itirazı zaten yok. Zaten Başbakan Erhürman’ı eleştirirken bu özellikleri üzerinden bir eleştiri yapılmıyor. 
Başbakanın “Mutlu” olduğu ülkede son dönemde insanlarımızın özellikle de alt gelir gurubu ile orta kesim ardı ardına gelen zamlardan ötürü artık mutsuzlar.
Olay; mütevazi, sevimli olmak değil! Olay; kişilerin mutlu olması değil!  Olay;  insanların mutlu olması için, makam arabasının arkasında sorun çözen, iş, aş üretebilen bir Başbakan olabilmekte. 

Eko-Gün 
Büyükkonuk Belediyesinin geleneksel hale gelen Eko-Gün etkinliğine “boykot” kararı almışlar. Elbette gidip gitmemek en doğal hakkınız.
Ama başkalarının da gitmemesi adına yaptığınız çağrı, sadece Belediye Başkanını etkilemiyor. Aylardır bu günü bekleyen o bölgedeki köylüleri de etkiliyor. Orada stant kurup, ürünlerini satıp, üniversite okuyan çocuğunun taksitini ödemeyi planlayan yerli üretici Ayşe ablayı, Mehmet amcayı etkiliyor.
Eğer Ahmet Sennaroğlu’na bir öfkeniz varsa gidin onu başka başka mecralarda arayın. Eko-Gün ne Ahmet’indir ne Mahmut Anayasa’nın ne de Ali Kişmir’in. Eko-Gün Büyükkonuk Belediyesinin ve o bölgenin insanının. 
Solculuk oynarken, emeğin, emekçinin haklarına helal getiremezsiniz. Gidin boykotunuzu başka başka yerlerde sergileyin. Hatta gidin Eko-Gün’e stant açın. Orada dile getirin derdinizi. 

MESAJLAR

Ahmet SENNAROĞLU: Sayende memlekette emekçi düşmanı olan güya solcuları da görmüş olduk. Bunları tek tek resimleyip, Eko-Gün’de stant açıp sergilemek gerek. İşte memleketin büyük solcuları diye. 

Rasih REŞAT: Demek ki sizi görmeyeli çok olmuş, dün az daha küçük dilimizi yutuyorduk. Tam 40 kilo birden vermişsiniz. Sanki içinizden bir Rasih daha çıkmış gibi. 

Mehmet ÇAKICI: Oh be nihayet geri döndünüz sahalara. Bu memlekette hiç kimse sizin gibi muhalefetlik görevi yerine getiremiyor. Kazıklı eylem bunun en büyük göstergesi. 

Gürsel UZUN: Keçilerden sonra şimdide çiftlikte tavuk yetiştirmeye başlamışsınız. Yumurtanın altın olduğu şu günlerde bir de inek almak şart oldu gibi. Zira süte yeni bir zam yolda. 

Sedat YILDIRIMLAR: Geçen gece ailenin küçük oğluna kız istemeye 20 lüks araçla gidince, kız istemeğe gittiğiniz köyde yürekler hop hop etmiş. Tüm köyü mü alacaktınız yoksa? 

Hasan UZUN: Dün tüm bölgelerde ki UBP seçimlerini genel başkan adayları ile birlikte gezen tek isim siz oldunuz. Yoksa sizde mi genel başkanlığa adaysınız. Gittiğimiz her yerde sizi gördük. 

Hüseyin Avkıran ALANLI: Cuma günü İskele’de bir kuru fasulye partisi olacakmış. Bu partinin sizin şerefinize verildiğini duyduk. Aman bize de iki tabak ayırmayı unutmayın. 

Tufan ERHÜRMAN: Türkiye ile her yıl imzalanan ekonomik protokol ile ilgili her hangi bir çalışma başladı mı? Genel de Ağustos ayı sonrasında bu çalışmalar tamamlanıyordu. 

Ahmet TOLGAY: Aman dikkat edin, dün sosyal medyada yazdığınıza. Türkiye’deki bir parti hakkında sempati duyanlar sözünden dolayı bizi mahkemeye verdiler. Bari siz bu yaştan sonra düşmeyin mahkeme koridorlarına. 

Serdar DENKTAŞ: Memur ve asgari ücretlinin maaşı yaşanan zamlardan sonra eridi hatta eriyen kısmı buhar oldu uçtu bile. Bu konuda önümüzdeki günlerde ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

Zeki ÇELER: Asgari ücret öyle bir eridi ki sizin yaptığınız son zam deve de kulak bile kalmadı. Bu konuda özel sektörde çalışanların kulağı sizden gelecek iyi bir haberde. 

Gürkan KARA: Gördüğün gibi Cumartesi günü tavlada karşıma kim çıksa devire devire gittim. Size söylemiştim, bu yaz tatilinde tavlaya çok çalıştım, bundan sonra artık buna göre geçersiniz karşıma. 

Ömer KALYONCU: Girne’de ki Türk mahallesindeki kahvede, oyun kartlarının hep işaretli olduğu yönde ihbarlar gelmeye başladı. Konuyu mercek altına aldık, bakalım gerçekten de kâğıtlar işaretli mi? 

Sanlı ÇOBAN: Bu gece sakın ışıkları kapayıp erken yatma. Gece ansızdan misafirler basabilir sizin malikâneyi. Neyse iyi oynayan kazansız Şanlı Başkan. 

Fikri ATAOĞLU: Çevreye zarar verenler ile çöp atanlara ceza kesilmesi uygulamasını genişletmek için yasa hazırlığındaymışsınız. Çok yerinde bir karar, hatta neden bu kadar geç kalındı ki. Neyse umarız bir an önce geçer meclisten. 

 
POLEMİX
 “Akdeniz’in doğusunda bir sorun var, Ortadoğu sorunu çözülmeden hiç kimse o bölgede hiçbir şey yapamaz. Doğu Akdeniz bölgesi gergin kalacak, her zaman o bölgede gerginlikler artabilir ve bu gerginliklerin artma olasılıklarına karşılık, Kıbrıs sorunu tüm boyutlarıyla askıda kalacak. Kıbrıs sorununun asla çözülmeyeceğini yıllardır söylüyorum, bana kızıyorlar, işte bunun için çözülmez, yani Kıbrıs adasının etrafında bu kadar sorun varken, Kıbrıs’la kimse ilgilenmez, kimsenin umurunda değil Kıbrıs şu anda”
Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli 

YORUM EKLE

banner608

banner474