banner564

UBP’den sonra TDP’de gidiyor

 Başbakan Yardımcısı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, geçtiğimiz Aralık ayında ertelenen kurultaylarının en geç Kasım ayının başlarında yapmayı planladıklarını söyledi ve kurultayda bir kez daha aday olacağını açıkladı.
Diyalog TV’de Kulis programında dün Başbakan Yardımcısı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’i ağırladık. Eğitimden ekonomiye, Türkiye ile ilişkilerden TDP’nin durumuna kadar birçok konuyu bir saatlik program diliminde konuşmaya çalıştık Bakan Özyiğit ile.
En iyi yönetim şeklinin demokrasi olduğunun altını çizerek programa başlayan Özyiğit, hem 15 Temmuz Yunan Cuntası sırasında olanları hem iki yıl önce Türkiye’de gerçekleştirilmek istenen darbeye ilişkin görüşlerini açıkladı ve kendi adının da bir darbe dönemi sonucunda babasının Cemal Gürsel’den etkilenerek adının konduğunu söyledi.
Eğitim Bakanlığı olarak şu an birçok okuldaki eksiklikleri tamamlamak için çalışma başlattıklarını anlatan Bakan Özyiğit, ancak son dönemde ekonomide yaşanan aşırı yükselişlerden ötürü bazı müteahhitlerin iş yapma konusunda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Okulların sorunsuz açılabilmesi için şimdiden 200 yeni öğretmene ihtiyaç duyduklarını anlatan Bakan Özyiğit, “Bu konuda Maliye Bakanlığı ile istişare ediyoruz. Azami bir şekilde bu planlamayı yapmak zorundayız” dedi. 
Bu yıl yetişmese bile önümüzdeki yıl için bir tane Girne’ye bir tane de Gazimağusa’ya yeni okul yapılması konusunda kararlı olduklarını bir kez daha ifade eden Özyiğit, tam gün eğitime geçilmesi içinde çalışmaların sürdüğünü ifade etti ve bunun için hem kaynak hem de alt yapısal konularda atılması gereken adımların olduğunu söyledi.
Bakan Özyiğit; “Birileri sürekli bizi Türkiye hükümeti ile kavga ettirmek için uğraşıyor. Oysa bizim böyle bir gündemimiz yok. Biz Türkiye makamları ile eşit statüde karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde bir ilişki kurulmasını savunuyorduk geçmişte, hala daha aynı noktadayız. Ve böylede devam edeceğiz. Türkiye’de yeni seçilen eğitim bakanına tebrik mesajı gönderdim. Kendisi ile de en kısa zamanda görüşmek arzusunda olduğumuzu ilettik.” dedi.
Aralık 2017 yılında yapılması planlanan ama Ocak 2018’de yapılan erken genel seçim nedeni ile iptal edilen TDP kurultayının en geç Kasım ayının başında gerçekleşmesi için hazırlıkların bir süre sonra başlayacağını anlatan Bakan Özyiğit “ Ben seçimlerden sonra partimizi hükümete taşıdım. Yerel seçimlerde elimizdeki tek belediyeyi koruduk ve belediye meclis üyesi sayımızı arttırdık. Partimiz için daha yapacaklarım var. Bunların devamı için yeniden aday olacağım. Eğer üyelerimiz takdir ederse yola devam etmek arzusundayım.” dedi ve kurultayda aday olacağını ilk kez açıklamış oldu.


Çok gereksizdi
Başbakan Tufan Erhürman dün, tüm kabine üyelerinin katılımıyla, son ekonomik ve siyasi gelişmelerin değerlendirileceği bir basın toplantısı düzenledi. 
İki saate aşkın bir süre hem kamuoyunu meşgul ettiler hem sadece durum tespiti yapmaktan öte geçemediler maalesef. Hali ile bu kadar uzun süren bir toplantıdan hiç kimse bir verim elde edemedi. Ne basın ne olduğunu anladı nede hükümet anlatmak istediğini anlatabildi.
Kısacası çok gereksiz bir toplantıyı dün gerçekleşen basın toplantısı. Bakanlar ve basının vakti boşuna boşuna gitti. Oysa ekonomik durum değerlendirmesi yapılan bu toplantıda daha verimli olması beklenirdi.
Bütçenin geç açıldığından ötürü yaşanan sıkıntıları biz bilmiyor muyuz?
Döviz ve dünya petrol fiyatlarındaki artıştan ötürü KIBTEK’in zam yaptığını biz bilmiyor muyuz?
Uçak biletlerinin pahalı olmasının sonuçlarını ve yapılması gerekenleri biz bilmiyor muyuz?
E ne vardı yeni olarak bu toplantıda? Cevap: Hiçbir şey… Ha bir dakika hükümet uyum içinde, UBP ile koalisyon pazarlığı yok. Sanki ülkenin en önemli gündemi buymuş gibi…


MESAJLAR

Dr. Bülent DİZDARLI: Yani duyduk da inanmadık ama sonra bir iki yerden daha duyunca inandık. Hastane içinde elinizde bir değnek ile dolaşmakta neyin nesi? Merak ettik şu meşhur değneği? 

Dr. Ömer GÜR: Daha önce bakanlıktan uzaklaştırılan bir personeli bakanlık uhdesinde sorumlu bir mevkii getirmişsiniz. Üstelik bu arkadaş uyuşturucu nedeni ile geçmişte uzaklaştırılmıştı. Hayırdır kıtlık mı var? 

Kudret ÖZERSAY: Memlekette sorunlardan çok bunalınca sizde soluğu İngiltere’de almaya karar vermişsiniz. Valla bu sıcaklarda iyi düşündünüz. Bir iki resim falan gönderin biz haber falan yaparız, iyi tatiller size. 

Kudret AKAY: Yani sizinkisi de tam attan indim eşeğe bindim durumu. Maliye Bakanlığı’nda sözleşmeli personel olma fikri de nereden çıktı. Sonra buna onay veren savcının bilgisine de şaşmamak elde değil hani. Neyse hayırlı olsun size. 

Serdar DENKTAŞ: Rum tarafı dul erkek ve kadınlara maaş bağlamayı tartışıyor. Bizde de böyle bir düzenlemeye maliye olarak ne dersiniz? Hazır düğün sezonu devam ediyor iken. 

Zeki ÇELER: Zamlar karşısında eriyen asgari ücretin yeniden tespit edilmesi adına bugün bir kez daha komisyonu toplantıya çağıracakmışsınız. Bakalım taraflar uzlaşabilecek mi?

Mahmut KANBER: İki kere geçmiş olun. Öncelikle anjiyo olmuşsunuz. Onun için bir geçmiş olsun diyelim. İkincisi dünkü basın toplantısı sırasında soru sormaya kalkışınca basın mensupları sizi protesto etmişler, onun içinde geçmiş olsun. 

Cemal ÖZYİĞİT: Partiyi 3 ay içeresinde kurultaya götürmek için hazırlıklara başlayacakmışsınız. Üstelik şimdiden adaylığınızı da ilan ettiğinize göre hayırlı olsun. 

Hürrem TULGA: Size de çok geçmiş olsun. Sizin gibi ailede balıkçılık yapan birisi nasıl olurda bacağını teknenin pervanesine kaptırır? Çok ama çok geçmiş olsun, verilmiş sadakanız varmış. 


Hasan UZUN: Londra ziyaretiniz sırasında kullandığınız metroya bomba ihbarı yapılınca hayli stresli dakikalar geçirmişsiniz. Yatın kalkın şu memleketin haline şükrettin. 

Tufan ERHÜRMAN: Yani dünkü basın toplantısı hem sizin için hem sizi izleyenler için çok ekonomik olmadı. Keşke daha ekonomik bir toplantı düşünseydiniz. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Yaklaşmakta olan UBP Kurultayı öncesi ilçe başkanlıkları seçimleri olacakmış. Ve siz bir dönem daha Lefkoşa ilçe başkanlığı görevine talipmişsiniz. 

Ersin TATAR: Dünkü hükümetin ekonomik değerlendirme toplantısını nasıl buldunuz? Hiç mi alınabilecek önlemler yok memlekette? Stopajlar ve diğer konularda. 

Halis ÜRESİN: Hükümet sizi kandırdı ve maaşınızı alamıyorsunuz ve tüm bu yokluğun içinde biricik evladınızın düğün telaşına düşmüşsünüz. Allah yardımcınız olsun. 

Cem DANA: Gazimağusa UBP ilçe Başkanlığı için bir kez daha yollara düşmüşsünüz. Ne diyetler ne ameliyatlar sizi bu seçimler kadar zayıflatamazdı valla. Şimdiden hayırlı olsun başkanlığınız. 
 
 
POLEMİX
“Yolunuz devlet hastanesine düşene kadar bu ülkenin en büyük sorununun 'Kıbrıs Sorunu' olduğunu sanıyorsunuz! “
Mimar Onur Olguner 

YORUM EKLE

banner608

banner474