banner564

Üç korner bir penaltı mı?

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ali Çaygür’ün testi pozitif çıkan sporculara ne yapılacağı konusunda söylediği “kaleci pozitif çıkarsa tüm takımı karantinaya almaya gerek yok, sadece defansı alırız” açıklaması sadece KKTC’de değil Türkiye’de de bir anda hit oldu.
Oysa bunca konu arasında takıla takıla bu konuya takılmış olmamız son derece manidar. Ama artık söz ağızdan çıktı bir kere.  Dün telefonda müsteşarımız ile uzun uzadıya konuştuk. Çok yorucu ve zorlu bir süreçten geçiyoruz ve Sağlık Bakanlığı Müstearı Dr. Ali Çaygür bu sürecin ta en başından beri içinde olan ve büyük bir yükü çeken isimdir. Ne gecesi kaldı ne gündüzü ne de hafta sonu. Mart ayından bu yana sürekli olarak mesai halinde. Kolay iş değil yani.
Sporcuların formda kalabilmeleri için idman yapması şart. İdmana çıkan sporcuların bir tanesi bile Coronavirüse yakalansa tüm takımı riske atmamak gerekiyor. Ama bir kişide virüs var diye tüm takımı da bir yere tıkmanın mantığı yok.
Özetle durum şu; basketbol, voleybol gibi bir birine temasın çok yakın olduğu spor dallarında bir sporcu Coronavirüse yakalanırsa o sporcu derhal Sağlık Bakanlığının belirlediği tedavi sürecine dahil edilecek. Temaslıları da derhal karantinaya alınacak. Karantina sürecinde idman yapmalarına da olanak sağlanabilmesi için de imkanlar aranacak.  
Örneğin Lapta’da gençlik kampı var. Burada hem karantinada kalabilirler hem de idmanlarını yapıp, kondisyonlarını tutmaları sağlanabilir. 
Sürekli olarak testleri yapılır ve normal süresinin sonunda karantinadan çıkarılırlar. Hal böyle olunca hem spordan kopmamış olurlar hem de başkalarına bulaşı yaymamış olurlar.
Eğer söz konusu spor dalı futbol ise ve kaleci de pozitif ise sadece kaleciye yakın olanlar karantinaya alınır diğerleri kamp yerlerinde idman yapmaya devam ederler. 
Zaten bugün Sağlık Bakanlığında, Futbol Federasyonu ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri saat 13.00’te buluşup hem liglerin yeniden başlamasını hem de alınacak tedbirleri bir kez daha masaya yatıracaklar. 

Okuyun Diyalog gazetesini

   Diyalog gazetesi dün yine farklı haberleriyle tüm kesimlerin gündemindeydi. Özellikle vergi listelerini açıklamaya başlaması çok ses getirdi.
   Listenin yayınlanması günlerce devam edecek, halkımız da kimin ne kadar vergi ödediğini öğrenme şansı bulacak. O yüzden Diyalog gazetesini önceden ayırtın ve arşivleyin.

Başarılı oldu
Daha 9 ay önce İletişim Uzmanı Özdemir Tokel’i epeyce eleştirmiştim. Ancak eleştirdiğimiz gibi övmesini bilmiyorsak biz mesleğimize ihanet etmiş oluruz. Hayatta önyargıları olan bir adam olmadım, olmak da nasip olmasın.
Ersin Tatar’ı saraya götüren kampanyayı Özdemir Tokel yaptı ve başarılı da oldu. Sezar’ın hakkı Sezar’a misali sevgili Özdemir ve ekibini yürekten tebrik ediyorum. 
Seçim şarkısı, seçim sloganları ve daha pek çok şey muhteşemdi. Bence kampanya olarak sınavı geçtiler. 

MESAJLAR

Erkut ŞAHALİ: Sizinkisi biraz fazla özgüven patlaması olmuş diyelim en kibar hali ile. Daha iki yıl önce pek mutluydunuz UBP ile koalisyon kurarken. Sahi neden bozulmuştu? 

Levent YÜKSEK: Kalp krizi sonrası acil olarak bypass ameliyatı olduğunuzu üzülerek öğrendik. Umarız en kısa sürede yeniden eski sağlığınıza kavuşursunuz. Çok ama çok geçmiş olsun. 

Orhan TOLUN: Seyahat Acenteleri Birliği olarak Turizm Bakanına pandemi dönemindeki destekleri için teşekkür ziyaretinde bulunmuşsunuz. Aman arayı sıcak tutun zira yılbaşından sonra da durum pek sağlam gözükmüyor turizmde. 

Kutlu EVREN: UBP içinde aday olmayan tek bakan ve vekil bu gidişle galiba siz olacakmışsınız. Bu arada kurultay sürecinde tüm adaylara da eşit mesafede olma kararı almışsınız. En doğrusunu siz yaptınız gene. 

Abdullah ABDÜLAZİZ: Senin tahmin çuvalladı. Bence o kristal küreyi artık bir servise götürmenin zamanı geldi. Eskiden olsa seçimlerde tüm tahminleriniz tutuyordu. 

Candan AVUNDUK: Sanayi Odasının genç ekibi ile geçen akşam bir yemekte bir araya gelmişsiniz. Yemekte herkes kebap yerken sizin sadece salata yediğiniz gözlerden kaçmamış. Hayırdır yoksa sizde mi diyettesiniz. 

Özdemir TOKEL: Bence çok başarılı bir kampanya süreci geçirdiniz. Alınan sonuçta mutlaka bunun büyük bir etkisi vardır. Hem sizi hem de tüm ekibinizi bir kez daha tebrik ediyoruz. Gerçekten bu işlerde çok iyisiniz.

Gürsel SELENGE: Sizin şu takım elbiseleri bir kuru temizlemeciye versek mi? Bize gelen duyumlara göre çok yakın bir tarihte yeniden sizi takım elbiselerin içinde göreceğiz. Ha bir de tıraş olmayı da unutmayın.

Dr. Ali ÇAYGÜR: Bence bu kadar yorgunluğun üzerine bir gafın pek de önemi yok. Neyse arkadaşların eğlenip gülmesi için iyi bir malzeme vermiş oldunuz. Tek kusur bu olsun, gerisi teferruattır. 

Emrah YEŞİLIRMAK: Genel Başkanlık makamının İskele’ye gelmesi için büyük bir çaba içine girmişsiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarının bir yenisi için kolları sıvamışsınız. 

Nazım ÇAVUŞOĞLU: UBP kurultayında aday olmaya karar vermişsiniz ve bugün adaylığınızı tüm kamuoyuna ilan edecekmişsiniz. Hayırlara vesile olmasını diliyoruz. 

Emir ERSOY: Yılan hikayesine dönen petrol istasyonu işinde en nihayet mutlu sona ulaşmışsınız. Eh artık istasyonda mini bir mangal partisi düzenlersiniz değil mi? Hayırlı olsun. 

Ahmet KESKİN: Daha önce petrol aldığınız bir firma ile yaklaşık 7 yıldır mahkemedeymişsiniz. Hadi müjdeyi bizden duyun, çok yakında bu mahkemenin sonlanacağını ve sizin için müjdeli bir kararın çıkacağını biliyor musunuz? 

Hasan UZUN: UBP kurultay kararı alınca tüm adaylar şimdi sizin peşinize düşmüş. Ee batı bölgesinin lideri olmak kolay olmasa gerek. Hade bakalım şimdi çıkın bu işin içinden görelim sizi.

YORUM EKLE

banner471

banner473