banner564

Üç mekân üç öneri

 Yarın 1 Mayıs, büyük ihtimalle her yer tatil olacak. Bakan Çeler, özel sektöründe 1 Mayıs’ta iş bırakması için bugün çağrı yapacak. Tabi bu çağrı ne kadar kabul görür onu bilmeyiz ama biz gene de size 1 Mayıs ile ilgili gidebileceğiniz 3 alternatifi sunacağız. 
Yeni açılan bu 3 mekânı yarın veya en yakın zamanda ziyaret etmeniz dileklerimizle, 1 Mayıs kutlu olsun…

 
Etel Winery Hotel
Beşparmak Dağları’nın Güney’e bakan yamaçlarında, Ilgaz Köyü’nün hemen üst tarafında, dik yamaçlara yapılması en doğru olan şeyi üzüm bağlarını dikmişler.
O üzümlerden elde edilecek şıra ile de en leziz şarap yapmak içinde tesisleri hiçbir masraftan kaçmadan yatırım yapmış İsrailli yatırımcılar. 
5 milyon sterlin harcamışlar ama biliyorlar ki asıl iş şimdi, çünkü bu tesisi ayakta tutabilmek için reklam ve basına çok iş düşüyor. Başta İsrail olmak üzere dünyanın her yerinden turist bekliyorlar. Hedefleri de yıllık 60 bin ziyaretçi. Hiç fena bir rakam değil.
Hem KKTC’nin tanıtımı, hem KKTC topraklarından üretilen üzümden elde edilen dünya markası bir şarap markasının doğacak olması. 

 
Kakule Cafe
Girne’de Kıbrıs mutfağının o eşsiz lezzetlerinin sunumun yapıldığı çok şirin bir mekân açıldı. Birbirinden lezzetli Kıbrıs mutfağını sizlerle buluşturan mekânda özellikle kakuleli Türk kahvesini denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Kahvenin içine konan kakulenin otantik tat ve kokusu dibek taşında kahve ile eşsiz bir lezzet uyumuyla buluşmuş. Hem tadım olarak içimde eşsiz bir güzellik sağlıyor hem de gayet sağlıklı bir şey kakule tohumu. 
Girne’de ki Deniz Plaza’nın tam karşısındaki sokakta Kakule Cafe, meraklısı için tavla da var…

 
Barricade Lounge & Bar
Arasta’nın babadan kalma yatırımcı kardeşlerinden Bülent Yüksekbaş, eski bir yıkıntıyı alıp, bara dönüştürmüş. Milyonlarca lira harcamış eski yapıyı düzgün bir mekâna dönüştürebilmek adına.
İyi bir işletmecinin eline vermiş, çocuklar şahane bir iş çıkarıyor, deyim yerinde ise eğlence tavan yapıyor Barricade Lounge & Bar’da. Üstelik öyle ipsiz sapsızların takıldığı mekânlardan da değil.
Mekânın işletmecisi Rıfat Ertan’ın ile kardeşim dediğim Mustafa Toycan sayesinde tanıştık. Tüm gece tüm müşterilerle tek tek ilgilendi Rıfat. Bu arada mekânda kızı ile eğlenen Bülent Yüksekbaş’a tebriklerimi ilettim geçen gece.
Öyle ki kızı ile baş başa bara gitmenin keyfini ve huzurunu yaşıyordu. Bülent Yüksekbak, Arasta’yı canlı tutmak için yıllardır ellerinden geleni yapan Yüksekbaş ailesinin bir rüyası da böylelikle gerçekleşmiş oldu.
Son bir not daha, çok bar çok mekân gördüm, bu güne kadar gördüğüm en iyi sahne Barricade Lounge & Bar’da. İnsanın o sahnede bateri çalası, şarkı söyleyesi geliyor adeta.

 
MESAJLAR

Candan AVUNDUK: KTSO’nun 41. Kuruluş Yıldönümü balosu için geçen gece sanayide 41. yıl onur ödülleri töreni düzenlemişsiniz. Ve başarılı sanayicilerimize ödülleri verilmiş. Bu tür organizasyonlar umarız her yıl düzenli yapılır. 


Besim TİBUK: Geçen gün tavlada Süha Türköz Beyi, sırf ben dedim diye mars etmenize ziyadesi ile memnun oldum. Bu arada Süha Bey’e Cübbeli Hoca’dan zemzem suyu getirtiyorum Umre’den. Bak, bir dua etti Ahmet Hakan bile gitti. 

Ahmet ARSLAN: Dün Yeşilırmak'da hem bir kova çilek toplamışsınız hem de toplarken üç kova çileği mideye indirmişsiniz. Yediklerinizin parasını verseydiniz bari, aldığınız yediğinizin üçte birisi kadarmış. 

Cem TOKER: Liberal Parti olarak 1 Nisan’da yaptığınız şakanın yankısı büyük olmuştu. Şimdi de ittifaklar ile ilgili açıklama yapmaya hazırlanıyormuşsunuz. Bakalım 1 Nisan’da yaptığınız açıklama kadar etkili olacak mı? 

Resul BAŞ: THY’nin Kıbrıs Müdürlüğü olarak geçen yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayı içerisinde bir takım etkinliklere imza atmaya hazırlanıyormuşsunuz. Geçen yıl birçok kişi sevindirmiştiniz, bu yıl çıtayı daha da yükseltmeyi unutmayın.  

Faika ÖZNACAR: Uzun bir zamandan sonra yeniden bir organizasyonda beraber olmak keyifliydi. Bu arada sizi görmeyeli formunuzdan pek bir şey kaybetmemişsiniz. 

Ersan KARATAŞ: Başkent Lefkoşa’nın en köklü takımlarından Göçmenköy İdman Yurdu Spor Kulübü’nün yenilenerek sentetik çime çevrilen futbol sahası ülke sporuna hayırlı ve uğurlu olsun. 

Hikmet BİZDEN: Evde iş yapayım derken matkap ile elinizi sakatlamışsınız. Aman dikkatli olun, zira bu sefer çok ucuz atlatmışsınız Allah’tan. 

Mehmet ÖZSEZER: Dikmen Belediye başkan adaylığından vazgeçip partinizin gösterdiği adayı destekleme kararı almışsınız. Geçen gece tüm partililer huzurunda desteğinizi açıklamışsınız Dikmen’de. 

Çetin ATALAY: Pek muhterem kardeşiniz, bizim sevgili doktorumuz, hakkın rahmetine kavuşmuş. Merhuma Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabırlar diliyoruz, başınız sağ olsun. 

Kemal ALTUNCUOĞLU: Hafta sonu özellikle Haspolat ve Hamitköy’de ev ziyaretleri geçirerek seçimlere resmen start vermişsiniz. Bu iki köyde de çok ciddi bir oy bekliyormuşsunuz. 

Sadık GARDİYANOĞLU: Koskoca bir partinin başkanı bile ekranda son seçimlerde Lefkoşa ilçe Başkanı belimizi kırdı diyorsa artık rakip partilerin başkanları bile sizden korkar hale gelmiş demektir. 

Ozan CEYHUN: Bir kez daha İzmir’den milletvekili adayı olmak için AK Parti’ye müracaatta bullunmuşsunuz. Bakalım bu sefer üst sıralarında yer bulabilecek misiniz listelerde. 

Biray DELİCEIRMAK: Kupa gitti, lig gitti, napan eyisin… Vah Biray’ım vah, bence bugün ve yarın evden çıkma en iyisi, sosyal medya hesaplarını da bir süre dondur. 

  
POLEMİX
 “CMC maden alanında hayata geçirilmesi planlanan proje iki etaptan oluşuyor. İlk olarak CMC alanının temizlenmesi gerekiyor. Daha sonra temizlenen alandan çıkarılacak eserlerin sergilenmesi amacıyla Gemikonağı bölgesinde bir açık hava müzesi oluşturarak Kıbrıs Maden Şirketi’nin hatıraları sergilenecek. İkinci etapta ise CMC alanı içerisinde atıl durumda bulunan lokomotif ve tren yolunun turistlerin ilgisini çekecek aktif bir şekilde kullanılması planlanıyor”
Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş

YORUM EKLE

banner471

banner473