banner564

Umutlar azalıyor

 K-PET Süper Lig’in iyi kadrolarından biri olan Lefke, ilk yarıda sürpriz puanlar kaybederek en azından benim beklentilerim altında kalmıştı. Birçok kaliteli oyuncuyu kadrosunda bulunduran Lefke, net bir galibiyet alarak ikinci yarıya moralli başlamış oldu.

Maçın genelinde Candy ve Aykut’un performanslarını bir kenara koymak gerekir. Aykut maç boyunca birçok kritik müdahaleye imza atarken Candy ise futbolu neden sevdiğimizi neden bu kadar heyecan duyduğumuzu bize hatırlattı. Enfes çalımlar ve üst düzey patlamalı deparlarla maça damga vurdu. Sol ve sağ beklerin(Mehmet ve Mustafa) takım savunmasında ve oyun kurmada iyi iş yaptıklarını söyleyebiliriz. Emeka maç boyunca çok uğraşmasına rağmen gol bulamadı ancak ilerleyen haftalar adına umut besletti. Lefke adına eleştirelecek bir konu ise özellikle orta alanda topu daha hızlı kullanması gerekir kanısındayım. Kaan çok savaşçı ve bozan bir oyuncu ama topu kullanma konusunda daha iyi iş çıkarması lazım diye düşünüyorum. 
Esentepe ise Moses ve Odi’yi göndererek yerine Francis ve Junior’ı kadroya kattı. Çok bişey değişti mi diye sorarsınız, Moses orta sahada oynamaya başladıktan sonra Yakup ve Sane ile başarılı bir orta alan ekibi kurulmuştu. Bu karşılaşmada Yakup’un orta sahada yalnız kalması da rakibin oyun üstünlüğünü ele geçirmesinde bir başka sebepti. Yabancı oyuncular konusunda hemen analiz yapmak doğru değil ama bir Candy yada Keneth etkisi yapmayacaklarını söyleyebilirim. Esentepe oyun kalitesi ve savunmada yapılan pas hatalarını bir türlü onarabilmiş değil. Lefke karşısında da bu sorunları bir kez daha su yüzüne çıkmış ve geleceğe dair olumlu izlenimler bırakılmamıştır. Esentepe’nin çok acil toparlanması ve her maçı final havasında görüp, ona göre sahada mücadele etmesi gerekiyor.  Maçın orta hakemi Fehim Dayı iyi bir maç yönetti. 

YORUM EKLE

banner608

banner474