banner564

Üstel bu işi biliyor

Turizm Bakanlığı’nda görev yaptığı 2011-2013 yılları arasında KKTC turizmi neredeyse altın çağını yaşadı. Bunu övgü olsun diye söylemiyorum, bilimsel ve rakamlarla konuşmak gerekiyor bu iddiayı ortaya atarken.
Ünal Üstel görevi devrettiğinde 20 ülkeden KKTC’ye charter uçuşları yapılıyordu. Sadece bu yolla yılda 350 uçak Ercan Havalimanı’nı kullanarak KKTC’ye turist getiriyordu ve bunun ekonomiye olan katkısı ise 600 milyon dolara yükselmişti. Yıllık turizmde büyüme yüzde 25’leri geçiyordu.
Üstel, turizmde patlamanın Ada’ya turist getirerek yapılacağını anlamış ve bu yönde çalışmalarını hızlandırmıştı. Dünyanın değişik yerlerinden ilk kez charter uçuşlar ile turistler KKTC’ye getirilmeye başlanmıştı.
Elbette her işin bir zorluğu vardı. Hava yolları son yıllarda çok ciddi sıkıntılar içinde. Birçok ülkenin milli hava yolu zora girdi, özel firmaların ise son bir iki yılda battığına şahit olduk.
Ada’ya gelecek turistlerin uçak dışında çok ciddi bir alternatifini maalesef yıllar içinde halledemedik. Dolasıyla tek seçeneğimiz var o da ne kadar çok charter sefer yapabilirsek o kadar çok yolcunun ülkemize gelmesini sağlarız.
Elbette uçuşlar kadar tanıtım da çok önemli. Turizm Bakanlığı’nın pazarlama stratejisi yıllarca fuarlar ve ülkelerde yapılan tanıtımlar üzerinden devam etti.
Şimdi ilk kez yeni bir şey deneniyor. KKTC, artık dijital dünyada pazarlanıyor. Hem Rum tarafının aptalca engellemeye çalıştığı tanıtım kampanyalarının önünde geçilmiş olunuyor hem de daha ucuza çok daha geniş kitlelere ulaşılabiliyor. 
Turizmde tercih edilmeyi başarmış diğer ülkeler gibi Kuzey Kıbrıs’ın da değişen turist profiline ulaşmak için dijital çağın imkanlarını en iyi şekilde kullanması gerektiğini söyleyen Turizm Bakanımız Üstel, Kuzey Kıbrıs’ın turistik olanaklarını İngiltere’nin Daily Mail, Independent, Sky News, The Telegraph, Evening Standart, Accuweather gibi 50’den fazla kategoride trafiği en yüksek ve saygın dijital platformunda yapılan ve devam eden tanıtımların ilk iki ayında 2.4 milyonun üzerinde görsel gösterim, 190 binin üzerinde de video izlenmesine ulaşıldığını açıkladı.
Tanıtımda ambargoları kıran Üstel’in şimdi 2013’te yakaladığı başarıyı tekrarlaması ve turizm üzerinden ülke ekonomisini canlandırmasını bekliyoruz. Bunun için de tanıtım ve charter seferlerinin arttırılması şart. 
Dünyanın bir başka noktasında bu kadar güzel bir deniz bu kadar güzel bir hava bu kadar güzel oteller bulmak oldukça zor. Uçak işini de halledebilirsek bu iş tamamdır. Bu bağlamda Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel gerçekten makamının hakkını doldura doldura veriyor. 
 
Dualarımız Gülboy Beydağlı için
1998 seçimlerinde siyasete başlayan ve 2009 yılında siyasete nokta koyan; 10 yıl mecliste bulunan bir siyasetçimiz. UBP’den ve CTP’den yıllarca vekil seçilmiş ender kişilerdendir Gülboy Beydağlı.
Doktorluğun yanı sıra turizm ile de ilgilendi. Ailenin turizm yatırımları olunca Gülboy Beydağlı hem doktorluk hem siyaset hem de turizm ile ilgilendi.
Bildiğim kadarı ile son gazete röportajını 2014 yılında Diyalog Gazetesinden sevgili Çiğdem Aydın’a vermişti. O günden bugüne Girne’deki evinde torunları ile vakit geçiriyordu Gülboy Beydağlı.
Hafta sonu Gülboy Beydağlı’nın beyin kanaması geçirdiğini ve Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yattığını öğrendim. 
Siyasetin beyefendi kişiliklerinden bir tanesidir. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Umarız en kısa zamanda yeniden eski sağlığına kavuşur ve torunları ile birlikte mutlu bir hayat sürmeye devam eder. Dualarımız kendisi ile…

Gelinim Mutfakta
Türk televizyonlarının ilgi ile izlenen programlarından bir tanesi ‘Gelinim Mutfakta.’ Programın sunucusu ünlü popçu Fatih Ürek. Geçen akşam Salamis Bay Conti Otel’de Akol Grup’un geleneksel hale gelen yılbaşı partisinde gelen konuklara muhteşem bir müzik ziyafeti çekti.
Gece yarısına kadar sahnede kaldı ve gerçekten tüm konukları pek bir güzel eğlendirdi Fatih Ürek. Gecede yaptığı konuşmada Akol Grup Direktörü Niyazi Şanal’a teşekkür ederken İstanbul’dan tanıdığı Başbakan Ersin Tatar’a da güzel sözlerle teşekkür etti. 
Ünlü popçunun bir dileği var. Halen Kanal D’de yayınlanan “Gelinim Mutfakta” yarışma programı için Kıbrıslı bir gelin ve kaynana arıyor. Bu yarışmaya katılmak isteyenler bize ulaşabilirler. 

MESAJLAR

Durali GÜÇLÜSOY: Biz diyorduk da kimsecikler inanmıyordu. Aha da yavaş yavaş zeytinyağı kralı olma yolundasınız. Bu yıl Pakistan’a ve Katar’a yağ göndermişsiniz. Seneye daha çok ülkeye kısmetse. 

Mehmet KRAL: Salamis Bay Conti Otel’deki Akol Grup’un yılbaşı yemeğinde büyük bir şans eseri kurada Salamis Otel tatili size çıkmış. Bence yılbaşı öncesi bir piyango bileti almanızı tavsiye ederiz. 

Hasan TAÇOY: Hafta sonu eşiniz ile birlikte Karpaz’ı adım adım turlamışsınız. Hem havanın güzel olması hem de Karpaz’ın muhteşem havası ile yeni haftaya başlayacakmışsınız. 

Niyazi ŞANAL: Salamis Bay Conti Otel’deki Akol Grup’un yılbaşı gecesi tek kelime ile muhteşem geçti. Gerek geceye katılan seçkin konuklar, gerekse gecede sahne alan sanatçılar ile unutulmaz bir yılbaşı balosu daha geride kaldı. 

Anıl KAYA: Siz yurt dışında iken hırsızlar boş durmamışlar ve evinizi soymuşlar. Üstelik hırsızlar evde hiçbir şey bırakmamışlar. Umarız polisimiz en kısa sürede bu fareleri yakalar, çok geçmiş olsun. 

Turgay AVCI: DAÜ rektörlüğü konusunda işler bir yere kadar geliyor ve duruyor. Acaba yukarıdan bu işleri yönettiğini zanneden el ne kadar daha direnebilecek? Öyle ya da böyle o makama geçeceksiniz. 

Ersun KUTUP: Parti içinde yapılan bazı eleştirilerin dozunun kaçırıldığı konusundaki uyarınızı aldık. Ama sorun değil, siyasetçi de gazeteci de eleştiriye açık olmak zorunda. 

Suphi ÇOŞKUN: Bir bürokratın görevden gitmesi adına önemli bir baskı kurduğunuzu öğrendik. Bakalım gidenin yerine gelecek olan yenisi istediğiniz gibi olacak mı? 

Sanlı ÇOBAN: Fener’den üç yedikten sonra kendinizi yeniden sahnelere attığınızı öğrendik. Geçen gün söylediğiniz neşeli şarkının yerine bu sefer “Kekliği düz ovada avlarlar” şarkısını söylemişsiniz. 

Kartal HARMAN: Büyük bir kazayı el ve ayaktaki kırıklarla atlatmak da iyi bir şey. Allah seni korudu, verilmiş sadakanız varmış demek ki. Çok ama çok büyük geçmiş olsun. 

Mustafa AKTUĞ: Denizli’den bir kardeş belediye geliyormuş size. Başkan olduktan sonra Türkiye’nin birçok yerinden kardeşlik teklifleri gelmeye başladı Lapta’ya. 

Hakan Ali Rıza GÖRGÜNER: Ülkemizin en çok tercih edilen ve tanınan Sultan Kahve markasıyla yeni bir ürünü yeni yılla birlikte piyasaya sürmeye hazırlanıyormuşsunuz. Biz içeriğini duyduk valla kesin satış rekorları kıracak bu yeni ürün. 

Tolga ATAKAN: Kadıköy’de yılın son derbisinde gülen taraf Fenerbahçe oldu. Şimdi gözler yeni yılda ve Kadıköy’de bakalım siz ne yapacaksınız? 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: Dün akşamki galibiyetten sonra bazı yakın dostlarınızı telefonla aramışsınız ama hiçbirine ulaşamamışsınız. Bugün tekrar tekrar deneyin, mutlaka ulaşacaksınız.  

YORUM EKLE

banner608

banner473