banner564

Uzatmayın

Diyalog Gazetesinin dünkü manşetiydi ‘uzatmayın’ sözü. Kim söylemiş bu sözü?  İçişleri Bakanımız Ayşegül Baybars. Kimdir Ayşegül Baybars?
Ayşegül Baybars, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kaydoldu. Hukuk Fakültesi’nden 2002 yılında mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Avrupa Birliği Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. 2005 yılında Kıbrıs’a gelerek stajının ardından avukat olarak çalışmaya başladı.  Siyasete girdi bakan oldu.
Ayşegül Hanım diyor ki “İmar Planı konusunda ortağımız UBP’yi bekliyoruz ve lütfen bu işi uzatmasınlar.” İyi de bir tek uzatan müstakbel ortağınız UBP’mi?
Örneğin eşi Kıbrıslı olan ve bir ay sonra çocukları okula başlayacak anne babaların vatandaşlık dosyaları bir yıldan bu yana Ayşegül Hanımın önünde bekliyor. 
Eş hakkından yararlanacak olanları bekletiyorlar ve dosyalarının işlem süreçlerini uzattıkça uzatıyorlar.
Sayın Bakanımıza buradan ufak bir çağrımız olsun; kendisini seviyoruz ama asıl uzatılmaması gereken İmar Planı değil. Vatandaşlık hakkını kazanmış kişilerin haklarını engelleyemezsiniz. Hukuk açısından bu bir suçtur. Avrupa Birliği Hukukunda da suçtur.
İmar Planında acele etmek yerine siz yasal hakkı olduğu halde vatandaşlığa alınmayanlara öncelik verin. Öbür taraftan İmar Planı konusunda UBP zaten gereğini yapacaktır, bundan da kimsenin şüphesi olmasın. 

Avukat Hasan Yücelen: Adayım
Avukat Hasan Yücelen ile geçen gün Diyalog TV’de bir program gerçekleştirdik. Hasan UBP’nin kadrolarında görev almış bir arkadaşımız. Dolasıyla kendisine UBP’li damgasını vurabiliriz.
Hasan Yücelen programda açıkladı, “Eğer Ersin Tatar aday olmazsa Cumhurbaşkanlığına ben bağımsız aday olarak bu yarışa çıkacağım. Ve birçoklarının aksine bu seçimlerin sonuncusu ben olmayacağım. Hatta iddia ediyorum HP Genel Başkanı Kudret Özersay’dan daha fazla oy alacağım. Bu konuda her türlü bahse girmeye hazırım”  dedi.
Valla ne diyeceğimi bilemedim. Ama bunları Diyalog TV’nin canlı yayınında paylaştığı için buradan yazma gereği hissettim. İddiaya girmek isteyenler var ise Avukat Hasan Yücelen’i arayabilirler. 

Düğünümüz var
Emlakçılar Birliği’nin yönetim kurulu üyesi, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işveren temsilcisi, UBP PM üyesi ve Girne’nin sevilen sayılan abisi Yalçın Koçyiğit ağabeyimizin bu akşam düğünü var. 
Yalçın Koçyiğit abimizin oğlu Özkan Koçyiğit dünya evine giriyor. Özkan Koçyiğit ve Dilem Dana görkemli bir düğün ile hayatlarını birleştiriyor. 
3 Ağustos 2019 Cumartesi günü Girne Colony Otel The House Gardenda gerçekleşecek düğün töreni için Yalçın ağabeyimiz birçok kişiye davetiye ulaştırmaya gayret etti ama ulaştıramadıkları içinde bizden yardım istedi. 
Bizim sayfa aracılığı ile düğünümüze herkes davetlidir mesajını paylaşıyoruz sizlerle. Düğünde görüşmek üzere.  

MESAJLAR

Özdemir TOKEL: Dün gece Girne’deki malikânede çılgın bir parti vermişsiniz. Herkes dün gece yapılan bu çılgın partiyi koşuyor. Hayırdır neyin kutlamasıydı? 

Özkan YORGANCIOĞLU: Yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. Dün torunlarınız ile birlikte yeni yaşınızı karşılamanın mutluluğunu yaşamışsınız. Bu arada şu sizin meşhur bahçedeki incirler daha olmadı mı? 

Mehmet Ekin VAİZ: Bazı yakın dostlarınıza verdiğiniz haplar efsane gibi dilden dile dolaşmaya başladı ve bizim kulağımıza kadar geldi. Merak ettik o hapçıkları, bir tane de bize verin bakalım ne oluyor bizde anlayalım. 

Anıl KAYA: Geçen gece sizi Gazimağusa’da tombala oynarken görmüşler. Tombala yapabildiniz mi bari? Neyse bu aralar yeniden bölge gezilerine de başlamışsınız. 

Ayşegül BAYBARS: En azından evlilikten dolayı bir yıldan bu yana sizin onayınızı bekleyen dosyaları daha fazla uzatmayın ve biran önce imzalamaya başlayın. Zira insanlar çocuklarını okullara yazdıramıyorlar. 

Olgun AMCAOĞLU: Sendikalar ile ilgili söyledikleriniz iş ve ticaret dünyasında gayet olumlu bir şekilde karşılansa da bu alanda örgütlü STÖ’ler korktukları veya çekindikleri için mi açıklama yapmıyorlar? 

Ahmet ÇUKUROVALI: Zirve sigorta olarak 23 yılınızı kutluyoruz. Gerçekten adınıza yakışır bir sigorta şirketi olarak ülkemizde gerçek manada hizmet veriyorsunuz.  

Tümgeneral Yılmaz YILDIRIM: Bir yıl daha görev süreniz uzatıldı ama bu sefer sizi Türkiye’de önemli bir göreve getireceklerini öğrendik. Aman buradaki dostlarınızı gidince unutmayın olur mu? 

Tuğgeneral Tevfik ALGANER: Sizin de görev süreniz bir yıl uzatıldı dünkü YAŞ’ta. Ancak henüz görev yeri ile ilgili son kararı göremedik. Bakalım artık, hakkınızda hayırlısı. 

Biray DELİCEIRMAK: Gönyeli’deki turnuvada sizin takım Feneri de geçmiş ve gelenden gidenden 8 yemiş diyorlar. Gerçekten de turnuvanın averaj takımımı oldunuz? 

Ali ÖZOK: İş hayatından ufak ufak elinizi ayağınız çekip tüm işleri teker teker oğlunuz Hasan Özok’a bırakmaya başlamışsınız. Valla en iyisini yapmışsınız, gençlere şans tanımak ve başka alanlara yönelmek gerekiyor. 

Polat ALPER: Nihayet ofise bir tavla almayı başarmışsınız. Ee artık ofiste tavla da olduğuna göre yanında puro da verirseniz sizin mekâna uğramamazlık etmeyiz. 

Süha TÜRKÖZ: Besim Tibuk ile tavla maçı oynamadan önce Karaoğlanoğlu kahvesinde idman yaptığınızı inanın kimseye söyleyecek değiliz. Bizden sır çıkmaz, merak etmeyin. 

Mehmet YÜCEL: Sizin gibi ralli şampiyonu pilotları işe araba ile gider gelir zannediyorduk ama bir gördük ki sizde iki tekere inmişsiniz ve artık sıkı bir motorcu olarak işe de motor ile gidip gelmeye başlamışsınız. 

Hasan SUNGUR: Bu günlerde Emlakçılar Birliği Yasası ile ilgili olarak bazı tuzakların içine çekilmek istenebilirsiniz. Kulağımıza bu konuda bir şeyler geldi, bugün bir kahvenizi içmeye geleceğiz.

YORUM EKLE

banner608

banner474