banner564

Uzun “Gerçeklerden uzak bir emirname hazırlandı”

İş adamı Gürsel Uzun ile dün akşam Diyalog TV’de Gazimağusa-Yeniboğaziçi ve İskele’yi kapsayan emirnameyi konuştuk. Bölgede önemli yatırımları olan iş insanı, müteahhit Gürsel Uzun’un anlattıkları hayli ilginç geldi bize.
Gürsel Uzun diyor ki “Bu çalışmayı yapanlar Gazmağusa’nın gerçeklerini bilmediklerini ortaya koydular. Gazimağusa’da 3+1 daireyi satın alacak insan sayısı belli. Gazimağusa’da en çok 1+1 ve 2+1 daire satılmakta.”
Gürsel Uzun diyor ki “Bu emirname ile elinde tarlası olanlar iki ev yerine ancak bir ev yapabilecekler. Örneğin Yeniboğaziçi’nde iki oğlu olan bir baba elindeki tarlaya sadece bir oğlu için ev yapabilir.” 
Gürsel Uzun diyor ki “Gazimağusa’daki ev fiyatları bu emirname geçerse en az iki üç katı artacak. Gençlerimizin bu bölgede ev almaları veya arazi alıp ev yapmaları imkânsız hale gelecek.”
Gürsel Uzun diyor ki “Bu emirnameye sadece müteahhitler değil bölgede tarla arsa sahibi olanlarda karşı. Çünkü arazilerine hiçbir şey yapamayacaklar.”
Gürsel Uzun diyor ki “Bu emirname ile bölgedeki belediyelerde büyük kayıplar yaşayacak. Aldıkları vergilerin yarısını bile toplayamayacaklar.”
Gürsel Uzun diyor ki “ Bu emirname ile bir vizyon ortaya konulmuyor, bu emirname ile bir misyon üsteniyor birileri.”

Ankara ziyareti iptal 
UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ve Genel Sekreteri Hasan Taçoy’un Ankara gezisi bir başka güne kaldı. Dün patlak veren Rusya-Ukrayna meselesi yüzünden Türkiye Cumhuriyetinin Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun tüm randevuları iptal oldu. Hali ile UBP’nin de Ankara planları bu çerçevede bir başka güne kalmış oldu. 
Öte yandan dün akşam UBP genişletilmiş MYK toplantısı yapıldı. Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Ali Pilli, Güzelyurt İlçe Başkanlığı’na atandı. Toplantıda partinin ekonomik durumu hakkında bir sunum yapıldı ve Genel Sekreter yardımcıları belirlendi. 
Buna göre Genel Sekreter Hasan Taçoy’un yardımcıları şu isimlerden oluştu; Ahmet Savaşan, Cahit Falyalı, Habil Tülücü, Selim Gökbörü

Döviz düştü, zamlar yerinde
Levent Hızal; 
1 Dolar = 7,30 TL, 1 Euro = 8,50 TL oldu deyip ürünlere fırsattan istifade katmerli zam yapanlar …
1 Dolar = 5,25 TL,  1 Euro = 5,97 TL’nin altına geriledi. TL yaklaşık %39 değer kazandı. Yaptığınız katmerli zamları sabit ücretliler /asgari ücretliler indirmenizi bekliyoruz…
AYRI KUTU:
 
MESAJLAR 
Tolga ATAKAN: Araç kayıt dairesinin sistemi çökmüş, yeniden yapmak için Türkiye’den uzman ekip gelecekmiş. Bu işler için burada da ekiplerin olması elzem galiba. Buna da bir çare üretmekte fayda var. 
Sanlı ÇOBAN: Gönyeli rakiplerini yene yene geliyor, daha önemlisi Gönyeli’de eski ruhun yeniden geldiği söyleniyor. Havalar nasıl olursa olsun önemli olan sizin havanızın nasıl olduğu önemli. 
Ersin TATAR: Ankara ziyareti önümüzdeki günlere kalmış. Bu arada dün genel sekreter yardımcıları ve Güzelyurt ilçe başkanını da belirlemişsiniz. 
Hüseyin ÖZARIN: Vakıflar Bankasında aybaşı yapılacak sendika seçimleri için dün gün boyunca çalışanlarla görüşmeler gerçekleştirmişsiniz. Ee aradığınız desteği bulabildiniz mi bari? 
Erdoğan SORAKIN: Sizde Lefke Avrupa Üniversitesindeki sendika seçimleri öncesi Lefke’ye ziyaretleri arttırmışsınız. Bu aralar bölgeden çıkmıyormuşsunuz. Bakalım bu ziyaretleriniz bir fayda sağlayacak mı? 
Filiz BESİM: Lefkoşa Nalbantoğlu hastanesi kroner yoğun bakım ve anjiyoların yapıldığı servisler tüm baştan yenilenmiş. Çalışanlar ve hastaların daha iyi şartlarda olması sevindirici bir haber.  
Cemal ÖZYİĞİT: Dinlenmek yerine kurultaya gidince sonra mecburen hastaneye geri dönmüşsünüz. Dün uzaktan bir baktık uyuyorsunuz, hazır bu fırsatta iyice bir dinlenin, birazda yeme içmeye dikkat ederseniz yakında bir şeyiniz kalmaz.  
Erhan ARIKLI: Tatil dönüşü ülkeye rahatlamış döneceğinizi dün söylemiştik. Dün gördük ki mecliste performansınız hayli iyi. Demek ki bir kez daha öngörümüzde haklı çıktık demek ki. 
Sami OSMANLİ: İstanbul’da Konya mutfağında yediğiniz yemekler ağır gelince İstanbul’dan gelirken yanınızda hamsi getirmişsiniz. Getirdiğiniz hamsileri  Eray Özseyhan ve Hasan Hüda Ecer  abinizle paylaşmışsınız. 
Tufan ERHÜRMAN: Vatandaş diyor ki döviz düştü fiyatlar niye düşmüyor. Hazır İstanbul’a kadar gitmiş iken oradaki marketleri ve alış veriş merkezlerini bir gezin bakalım. Bizim burası ile fiyatları bir karşılaştırın. 
Serdar DENKTAŞ: Döviz geri geldi ama faizler geri gelmiyor. Maliye olarak bu konuda bir adım atmayı düşünüyor musunuz? Vatandaşın belini yüksek faizler kırmak üzere. 
Ceyhun ÜMİTER: Şu Nalbantoğlu Hastanesinde poliklinikte yaptığınız değişiklik olmamış gibi. İşler aksamaya başlamış, bu arada müsteşarlık için bir adım önce geçtiğinizi duyduk. 
Betül Dizdarlı HASTAN: Yılbaşı partisinde giyeceğiniz kıyafeti almak için dün İstanbul’a gitmişsiniz. Daha yılbaşına bir ay var ama sizi şimdiden yılbaşı kıyafeti heyecanı sarmış. 
Sadık GARDİYANOĞLU : UBP Lefkoşa ilçe başkanlığı olarak kış sezonu için tüm hazırlıkları yapmışsınız. Bu arada gelen misafirler için salepte aldırdınız mı ilçeye. 
Osman NESİM: Cumartesi günü açılış için tüm hazırlıkları yetiştirmeye çalışıyormuşsunuz. Anlaşılan Cumartesi günü görkemli bir açılış planlıyorsunuz Girne’de. 

POLEMİX
“ Kıbrıs’ın çevresinde varlığına inanılan zengin doğal gazın, diğer kaynaklarla da birleştirilerek Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa’ya ulaştırılması, sadece uzmanların işaret ettiği en mantıklı güzergâh değil, aynı zamanda gerek Kıbrıs’ta gerekse bölgede barış, istikrar ve kalkınma yolunda da önemli bir gelişme olacaktır.”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı 

YORUM EKLE

banner608

banner473