banner564

Vaka sayısı 

“Güney Kıbrıs’ta son 24 saatte yapılan 3 bin 36 test sonucunda 3 yeni Covid-19 vakası belirlendi…”
Neredeyse 30 Ağustos’tan bu yana bizde vaka sayıları artarken Güney’de öyle üç beş tane ile kalıyor. Oysa Güney Kıbrıs’a her gün 
50’ye yakın uçak inip kalkıyor. 
Nasıl oluyor da güneydeki vaka sayıları bizden daha düşük çıkıyor? 
Herkes bu soruyu soruyor ama kimse cevabını aramıyor. Merak ettim, mesela bizim gibi havalimanında test yapılıyor mu güneyde. Cevap hayır. 
Pozitif olanların temaslıları veya kendisi başvuranlara yapılan testlerden buldukları vakalar bu sayılar. O yüzden de neredeyse bir aydır KKTC’den daha az çıkıyor güneyde vaka sayıları.
Oysa güneyde çok kapsamlı bir test yapılsa belki de bizden 10 kat fazla pozitif vaka çıkacak. Ama onlar şimdilik bu sayıyı aşağı göstermekle yetiniyorlar. 
Bizde birde kapıların açık olduğunu hala daha unutmamız gerekiyor. Oysa güneydeki vakalar bizim sayıca çok ama çok üstümüzde.

Kış mesaisi
“Alihan Bey merhabalar, ben bir anneyim ve maalesef çocuğumu bırakacak bir yerim yok ve kamuda çalışıyorum. Kamuda mesai saatleri değişti ve kış mesaisine geçildi. Özel sektör için yaz-kış bir fark yok ama gene de insan düşünmeden elde edemiyor. 
Okulların kapalı olduğu bu dönemde, aileler özellikle çocuğunu bırakacak yeri olmayan kamu çalışanları ne yapacaklar? Bu konuda ne enteresan ki sendikalardan da tık çıkmıyor. 
Okulların kapalı olduğu ve anne ve babaların birlikte çıkıp akşam karanlığında eve gelene kadar bu çocuklara kim bakacak? Kim sahip çıkacak? Kamuda bu durumda kaç aile var? Başbakanlık Personel Dairesinin bu yönde bir araştırması olacak mı? Bu şekilde olan kamu personeline devlet yardım edecek mi? Yoksa “dört dönüm bostan yan gel yat Osman” demeye devam mı?”
H.T 

Yağmur geliyor 
Geçen hafta Çarşamba: Bu hafta sonu yağmur var
Geçen hafta Cuma: Pazartesiden itibaren yağmur var
Cumartesi günü: Hava sıcaklığı düşüyor yağmur geliyor
Pazar günü: Pazartesi hafif, Cuma günü sağanak yağış bekleniyor
Pazartesi (önceki gün) : Yağmur bekleniyor
Salı (dün) : Yağmur bekleniyor
Çarşamba:  Bugün kesin yağacak, demedi demeyin….. 

MESAJLAR
Cemal BULUTOĞULLARI: Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yeniden aktif siyasete dönme kararı almışsınız. Dün sabah Girne’de bir mekânda bu konuda yakın destekçileriniz ile kahvaltıda bir araya gelmişsiniz. 

Cengiz ÖZBEKOĞLU: Kendinizi iyice denize vermişsiniz. Valla oltam hazır, tekne de hazır ise tayfa olarak gelebilirim şu sizin meşhur balık turlarınıza. Bu arada minik bir iskele de yapmışsınız kendinize özel. 

Nidai GÜNGÖRDÜ: Yeni belediye binasının altındaki kafe gündüzleri olduğu kadar geceleri de ilgi görmeyi bekliyor gibi. Anlaşılan pandemi sona erdikten sonra o bölge hayli hareketlenecek gibi. 

Hasan SEFEOĞLU (Galatasaraylı): Valla sizin şeftali kebapların ünü artık Ada’yı aştığına göre kendinize bu konuda bir mekân bakmaya başlamalısınız.  Hayır, böyle devam ederse her gün birileri gelip sizde şeftali yiyecekse bari evi dükkan yapın. 

Tahsin ERTUĞRULOĞLU: İlk kez bir seçim döneminde sizi bu kadar sessiz görüyoruz. Oysa şimdiye kadar pek çok seçimlerde özellikle cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hep aktif olarak görmeye alışmıştık. 
Mustafa BATURALP: Yani koskoca memlekette tüm sorunları bitirdik üç beş karavancının derdine düştük. Dün yaşananları sosyal medyadan izledik. Yazık ki ne yazık….
 
Mustafa ZURNACILAR:  Yani seçim üstü tutturdunuz bu insanları yerinden yurdundan edeceksiniz diye. Bu ısrarın bir nedeni var mı? Bari kışı bekleseydiniz bir iki ay daha. Bu kadar acele etmenizin bir nedeni olmalı.
Alpan UZ: Böyle devam ederseniz seçimler öncesi canlı yayına çıkma rekorunu kıran siyasetçi unvanını size vereceğiz bilginiz olsun. Maşallah bir programdan diğer programa koşuyorsunuz. 

Serdar DENKTAŞ: 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en sıcak ve en akılda kalacak seçim şarkısına imza attığınızı söyleyebiliriz. Gerçekten bu seçim döneminin en güzel şarkısı diyebiliriz. 

Cemal ÖZYİGİT: Doğu Akdeniz'de bölgesel geniş çaplı konferans önerisini destekleyen ve olumlu bulduğunu ilk açıklayan parti başkanı siz oldunuz. Bakalım diğer siyasilerden nasıl bir cevap gelecek.? 

Jet Ali: Çok ama çok üzüldük. İşlerin durma noktasına gelmesinden ötürü yadigar fotoğraf makinesini ve aracınızı satmışsınız. Umarız en kısa sürede işler düzelir ve makine ve arabanıza yeniden kavuşursunuz. 

Fehim OKTAY: Geçen haftadan bu yana yağmur ha yağdı ha yağıyor diye haberler geçiliyor ama sonuçta yere düşen tek bir damla yok. Ve susuzluktan kuyular bile kurumuş durumda. Ne zaman yağacak bu yağmur?  

YORUM EKLE

banner608

banner474