banner564

Vatandaş mağdur oluyor

Hükümetin değişmesi, yeni hükümetin atamalar konusunda işi ağırdan alması esnafı fena vurdu. Zira başta Kıbrıs Vakıflar Bankası olmak üzere Kooperatif Merkez Bankası’ndan kredi için bekleyen esnaf ve çiftçi mağdur oluyor.
Yılbaşından bu yana kredi konuları yönetim kurullarında konuşulmuyor. Yılbaşından önce bu bankalara kredi başvurusunda bulunan esnaf ve vatandaş kendilerine olumlu veya olumsuz bir dönüş olması için bekliyor.
Dün bir yatırımcı aradı, sesi hem kızgındı hem acıklıydı. Zira yılbaşından önce bu bankalarımızdan bir tanesine kredi başvurusunda bulunmuş. Ancak seçimler nedeni ile bu kredi talebi yönetim kurullarında görüşülmemiş. Sonrası da zaten malum hikâye, UBP’li üyeler etik olmaz diye kredi başvurularını görüşmemişler, yeni hükümet de henüz birilerini bu makamlara atamadığı için dosyalar öylece kala kalmış.
Vatandaş diyor ki, “Ben benden istenen tüm evraklarımı topladım, kendilerine sundum, ipoteklerime kadar. Ben başvuruda bulunduğumda dolar ne kadardı? Sterlin ne kadardı? Euro ne kadardı? Benim işlerim sekteye uğradı, bir sürü zararım oluştu, bankadan kredi alamadığım için benim bu zararımı şimdi kim ödeyecek?”
Buradan bir kez daha Başbakan Tufan Erhürman ve hükümeti atamalar konusunda aceleci olmaya davet ediyoruz. Zira vatandaşın tahammülü kalmadı beklemeye.

Erhürman açıklıyor
Dün bu köşede yer alan mesajlar bölümünde Başbakan Tufan Erhürman’ın dün Ada genelinde bet ofisi iznine sahip olan 5 şirket ile Başbakanlıkta görüştüğünü yazmıştık. Mesajın devamında da bet ofisçilerle yerel seçimlere ilişkin bir görüşme yapıp yapmadığını sormuştuk.
Anlaşılan bu konuda ya biz sormak istediğimizi tam olarak soramadık ya da Başbakanımıza konu farklı aksettirildi. Zira dün kendisi ile kısa bir görüşme yaptık bu konu üzerine.
Başbakan Erhürman, başbakanlığa gelir gelmez bet ofisleri ile ilgili bir rapor istemiş. O raporun tamamlanması ile de birlikte kendileri ile görüşmek istemiş. Zaten bu konuda bugün basına daha geniş kapsamlı bir açıklama yapacak Başbakan Erhürman.
Bizim yazımızda yerel seçimler ile ilgili kast ettiğimiz dün ziyarete gelen işletmecilerden bir tanesinin seçimlerde bir belediyemizde aday olup olmayacağı yönündeydi.
Ama konu sanki de başka bir şekilde anlaşılmış. Neyse doğrusu bu, bu konuda da Başbakan Erhürman, “Seçimlerle ilgili olsa burada değil partide görüşürdüm” dedi. 
Konu farklı anlaşımlara neden olmuş ise kendisinden ve camiasından özür dileriz. Bizim kast ettiğimiz gelenlerden bir tanesinin adaylık süreci ile ilgiliydi. 

Emlakçılar dertli
Dün Gazimağusa’da yap-sat diye bildiğimiz emlak işini yapan firmalardan bir tanesini ziyaret ettim. Zira son günlerde Gazimağusa’da çok sayıda inşaat yapılıyor ve yapılan inşaatların da satışı gerçekleşiyor. 
Ülke ekonomisi de bu canlılıktan kendine düşen payı alıyor. Ancak bu işi yapanlar çok dertli. Zira Gazimağusa’da Polis Genel Müdürlüğü yanında veya askeri bölgelerin yanında yaptıkları binalardaki daireleri Türkiye ve yabancı ülkelerden gelen müşterilerine satamamaktan şikâyetçi. 
Daire satışı yapıldıktan aylar sonra güvenlik soruşturmaları bitiyormuş. Sonra güvenlik raporu olumsuz gelince de müşteri ile papaz oluyorlarmış.
İnsansız hava araçlarının, çok gelişmiş uyduların tepemizde dolaştığı bu dönemde bu konularda daha çağdaş bir yasanın yapılması gerekiyor. Zira bir çok emlakçı ve yap-satçı bu durumdan şikayetçi.

MESAJLAR:
Tufan ERHÜRMAN: Bet ofisleri hakkında bugün basına kapsamlı bir açıklama yapacakmışsınız. Zira bu konuya ilk günden ciddiyetle yaklaştığınızı biliyoruz. Dünkü yanlış anlama için de yeniden özür dileriz. 
Serdar DENKTAŞ: Yerel seçimlerde sağ yerine sol ittifak bakalım tutacak mı? Zira bu konuda dün Gazimağusa’da epey kulaklarınızı çınlattık. 
Cemal ÖZYİĞİT: Seçimlerde eğitim kadrosundan en çok aday belki TDP’deydi. Eğitim Bakanlığında boş olan kadroların doldurulması adına bu arkadaşları değerlendirmeyi düşünmüyor musunuz? 
Kudret ÖZERSAY: Atamalar konusunda sizin de eliniz ağırdan gidiyor. Artık birçok yerdeki atamaları tamamlasınız hiç fena olmaz. Zira vatandaş bu konuda mağdur oluyor. 
Ayşegül BAYBARS: Emlakçılar Birliğinin yasası masanızın üstünde olması gerekiyor. Zira giden hükümet bunu hazırlamış ama yasalaştıramamıştı. Artık top sizde, sektör bu konuda sizden müjdeli haberler bekliyor. 
Hasan TAÇOY: Parti içi muhalefeti giderek arttırıyorsunuz, kurultayın yapılması gerektiğini de artık açık açık dillendiriyorsunuz. Bakalım diğer adaylar da sizin kadar cesur olabilecekler mi? 
Metin ÖZEREM: Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Bakanlık Müdürlüğü görevinden bugün itibari ile ayrılıyormuşsunuz. İkinci kez sizinle çalışma fırsatı bulduğumuz için çok şanslıyız. Zira sizin gibi bir müdür ile çalışmak herkese nasip olmazdı. 
Oktay KAYALP: Gazimağusa Belediye başkanlığı için henüz nihai kararınızı verememişsiniz. Nihai kararı bir iki hafta içinde verecek ve buna göre pozisyon alacakmışsınız. 
İsmail ARTER: Dün epey kulaklarınızı çınlattık Gazimağusa’da. Vatandaşın destek konusunda kafası net, ama partilerin anlaşılan bu konuda kafası karışık gibi. 
Gürsel UZUN: Dün akşam UBP ilçede uzun süren bir toplantı yapmışsınız. Ardından da kurmaylarınız ile birlikte bir yemekte toplanmışsınız. Belediye başkanlığı için sizde karar aşamasındaymışsınız. 
İlhan YEŞİLYURT: Çok yakında Baltık ülkelerine uzanan bir geziye çıkıyormuşsunuz. Bu arada işleri büyütüp KKTC dışında iki ülkede daha ofisler açmışsınız. 
Ramazan KARATAŞ (ERBATU): Çok yakında bir otel projesine başlayacağınızı duyduk. Hatta dün bu konuda bizzat Turizm Bakanını ziyaret edip proje hakkında bilgi vermişsiniz. 
Filiz Seyis YEŞİLADA: Hayırlısı olsun, dün dünyaevine girmiş ve bir ömür boyu mutluluk için nikah memuru önünde evet demişsiniz. Allah bir yastıkta kocatsın. 
Gökhan ASLAN: Lastiğiniz patlayınca dün akşam yolda kalmışsınız. Otostop çekip eve gitmek yerine lastikçiyi beklemeyi yeğlemişsiniz. Neyse sonunda eve gidebildiyseniz sorun yok, geçmiş olsun. 

POLEMİX
 “Suların ısınması kavramı çok kullanılır. Herkes şunu bilsin ki hükümet, mümkün olduğu sürece ve oranda pozitif bir diplomasi yürütmektir. Biz bu sular ısınsın değil soğusun diye diplomatik girişim yaptık. Gerginlik üzerinden kazanacak çok bir şey yok.”
Dışişleri Bakanı Kudret Özersay
YORUM EKLE

banner471

banner474