banner564

Vatandaşın gündemi

Crans Montana'da süren Kıbrıs Konferansı basın ve meraklılarınca takip edile dursun, vatandaşın gündeminde ise maalesef yer edinemedi.
Bu tespiti bir yorum olarak değil, ülkenin en çok ziyaret edilen web sayfalarından birine bakarak yapıyorum. Öyle ki Kıbrıs Postası adlı internet sitesi dün gün boyunca en çok okunan 10 haberini şöyle sıralamış.
Dün en çok okunan 10 haber:
1-Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin kızları Shiloh'un cinsiyet değişimi için tedaviye başladığı belirtildi.
2-Mağusa’da, Narkotik ekiplerinin 3 ay önce düzenlediği uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen uyuşturucu madde ile bağlantısı tespit edilen Dilek Şimşek, yeniden tutuklandı.
3-Eşi ile barışmasını engellediği gerekçesi ile kayınpederinin Yamaçköy’deki evini basarak şiddet tehdidinde bulunan Hüdaverdi Diksoy, tutuklandı.
4-Korkuteli’nde Mustafa Erden, husumetli olduğu yeğeninin üzerine döner bıçağı ile yürüyünce tutuklandı.
5-Crans Montana’daki zirvenin ilk gününe Türkiye’nin Rumları şaşkına çeviren yeni önerisi damga vurdu.
6-Dr.Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde görevli Kalp Hastalıkları Uzmanı Naciye Özbek'in istifa ettiği öğrenildi.
7-“İstanbullu Gelin” dizisinin başrol oyuncusu Aslı Enver, ihanet yüzünden ayrıldığı Murat Boz’a ikinci bir şans verdi.
8-Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun usta oyuncularından Erol Refioğlu, sağlık kan değerlerinde düşme görülmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
9-Kıbrıs Türk tarafı BM'nin sorularına 1,5 sayfalık cevap verdi, Koçias ELAM'dan rahatsızlığını belirtti.
10-Yüksek Adliye Kurulu tarafından atanan bir Kaza Mahkemesi Başkanı, iki kıdemli ve iki yeni yargıç yemin etti.
Vatandaşın gündeminde ne Garantiler var ne Akıncı’nın tavizleri ne de Crans Montana'da olup bitenler. Vatandaşlarımız Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin kızlarının cinsiyet değişimi için tedaviye başladığı haberine daha yoğun ilgi göstermişler gün boyunca.

Turistik gezi
Cenevre’de bundan birkaç ay önce gerçekleşen Kıbrıs Zirvesinde Başbakan Özgürgün ve ekibi de vardı. O zirveden sonra “Başbakan turistik geziye mi gitti” diye eleştiriler yapılmıştı.
Şimdi yine bir Kıbrıs Konferansı var ve bu sefer hükümeti Dışişleri Bakanı temsil ediyor. Başbakan gitmeyeceğini açıklamıştı. Ana muhalefet lideri ve bazı partiler şimdi Crans Montana'da.
Ana Muhalefet Lideri Tufan Erhürman da gelişmeleri yerinden izliyor. Ancak iki günlük zirvede Tufan Hoca 5 paylaşım yaptı sosyal medya hesabından, bunlardan bir tanesi bir çam ağacı resmi, diğeri dağ resmi bir ötekisi de çiçek resmi…
Şimdi böyle bir ortamda şu soruyu sormadan edemiyoruz, ana muhalefet lideri turistik gezi için mi Crans Montana'da?

Kocias bombası
Crans Montana'da süren Kıbrıs Konferansının en bomba ismi hiç şüphesiz Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias oldu. Konferansın ilk günü Kıbrıs Cumhuriyeti’ne sömürge artığı dedi.
Dün de ELAM'ın sadece askeri ve güvenlik gibi sistemlerle etkisinin ortadan kaldırılamayacağını bunun gibi zararlı örgütlerin demokratik yollardan ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.
Sevdim bu adamı, bence Montana’nın en bomba ismi Nikos Kocias.

Rahatsız mısınız? 
“Çok basit açık ve net, ayrıca hepimizin bal gibi bildiği gerçek. 1960- 17 Ağustos 1974 arası 8000 bine yakın insan öldürüldü Kıbrıs Cumhuriyeti’nde.
Ve 1974 sonrasında 20 öldürülen yok.
Yoksa insanların birbirlerini öldürme tehlikesinin olmamasından rahatsız mısınız?”
Cumhur Deliceırmak

MESAJLAR
Tufan ERHÜRMAN: Cenevre’ye gidenler için turistik gezi yorumunu yaptınız ve iki günde toplam 5 paylaşım yapıp çiçek ağaç resmi paylaştınız. Biraz da içerik paylaşsanız hiç fena olmayacak. 
Dr. Özdemir BEROVA: Dün Lefke taraflarında görülmüşsünüz. Hayırdır, Lefke’de ne arıyordunuz? Hazır oralara kadar gitmiş iken Şey Efendi’nin dergâhına da uğradınız mı? 
Dr. Faiz SUCUOĞLU: Yakında çok büyük bombalar patlayacakmış sağlık alanında. Valla biz de merak içerisindeyiz nedir bu patlayacak olan bombalar? 
Durali GÜÇLÜSOY: Yaklaşan seçimler öncesi 0,33 Lt şişelerde zeytin yağı imalatına başlamışsınız. Valla iyi fikir, her seçmene bir tane verseniz herkes size bir tik verebilir. 
Hakan ATAÖV: Dün otelci dostlarınız ile birlikte bazı otelleri gezmişsiniz. Sanki de 40 yıldır bu sektörün içerisindeymişsiniz gibi bir anda otelcilerle kaynaşmanız gözlerden kaçmıyor. 
Haşim KİRACIOĞLU: Ufaklık geceleri uyumayınca tüm gece nöbetleri size kalmaya başlamış. Geçenlerde sabah erken saatlerde gittiğiniz bir mekanda uyuklarken görülmüşsünüz. 
Kemal Deniz DANA: Ağustos’ta devletten ayrılmak isteyen doktorların peşine düşmüşsünüz ve kendileri ile konuşarak birçoğunu ikna etmişsiniz. 
Soner KARASALİH: Crans Montana'da süren Kıbrıs Konferansını Göçmenköy’de özel bir ekip kurup izlemeye almışsınız. Bu konuda yakında televizyon kanalları size bağlanacaklar desenize. 
Vehbiye TERALI: Hadi gözünüz aydın, Ankara’da oğlunuz üniversiteden sonra master’ini de başarı ile tamamlamış ve doktora için kolları sıvamış. Anlaşılan size bir süre daha Ankara yolları gözüküyor. 
Şinasi ÖZDEŞ: Güzelyurt’ta yapılan son dönemdeki yatırımlardan ötürü neşeniz yerindeymiş. Artık Güzelyurt’un çarsısı da hareketlenmeye başlamış. 
Gökhan SARAÇOĞLU: Narenciye bahçelerine ulaşmayan Anavatan’dan gelen su ile ilgili öyle sert bir açıklama yaptınız ki bakalım bu açıklamaya kimse cesaret edip cevap verebilecek mi? 
Remziye SEVEN: Protokol kurallarını anlatan bir kitap edinmişsiniz ve hafta sonu bu kitabı okuyacakmışsınız. Aman doğru bildiğimiz yanlışlar varda bize de söyleyin olur mu? 
İsmail ARTER: Gazimağusa Belediyesi’nin 21’incisini düzenlediği Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali 1-19 Temmuz arasında yapılacakmış. Bu yıl önemli isimleri ağırlayacakmış Gazimağusa. 
Umut ÖKSÜZOĞLU: EL-SEN’in 60. Kuruluş Yılı kutlu ve mutlu olsun. Sendika yönetimi olarak bu gece özel bir gece düzenliyormuşsunuz. 

GÜNÜN SÖZÜ
 “Ömür boyu bu konuyu müzakere edecek değiliz. Henüz olayın başındayız. Esas odaklanılması gereken konu müzakere sürecini bir çözümle neticelendirmek. Tutumumuzda da samimiyiz, bunun için geldik. Karşı taraftan da aynı anlayışı görmek isteriz.”
Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
YORUM EKLE

banner608

banner474